Vaccinaties Zimbabwe

Zimbabwe

Vaccinaties en Malaria

 

Neem contact met ons op

Inentingen, Vaccinaties en Malaria Zimbabwe

Goed voorbereid op reis naar Zimbabwe kan de kans op vervelende gezondheidssituaties aanzienlijk verkleinen. Hier leest u belangrijke tips en adviezen.

Heb ik vaccinaties of inentingen nodig voor Zimbabwe?

Als u een reis naar of door Zimbabwe maakt wordt een DTP-vaccinatie aanbevolen. Soms is ook een bescherming tegen Hepatitis A middels een vaccinatie raadzaam.

Naast bovengenoemde aanbevolen vaccinaties voor Zimbabwe is een gele koorts vaccinatie verplicht als u uit een gebied komt waar gele koorts voorkomt.

Komt malaria voor in Zimbabwe?

In het noordelijke deel van Zimbabwe, bij de grens met Zambia en Zambezi National Park, komt malaria voor. In de rest van Zimbabwe komt seizoensgebonden malaria voor.

Moet ik malaria pillen slikken in Zimbabwe?

Reist u naar het noorden van Zimbabwe, waaronder Victoria Falls, Mana Pools National Park en Hwange National Park, dan wordt malariaprofylaxe aanbevolen. Voor de rest van Zimbabwe, onder andere Matobo National Park en Great Zimbabwe Ruins, is het slikken van malariatabletten niet het hele jaar nodig. De meeste instanties raden malariaprofylaxe aan voor de maanden november tot en met juni.

Malariamuggen steken vooral bij zonsopkomst, 's avonds en 's nachts. De kans op malaria wordt verminderd door het dragen van lange broeken, sokken en lange mouwen. Ook kunnen insectenwerende middelen met DEET enige bescherming bieden. Het is raadzaam om onder een klamboe te slapen.

Tip:

Check voordat u een afspraak maakt voor vaccinaties en malaria profylaxe of, en welke, aanbieders door uw ziektekostenverzekering worden vergoed.

Belangrijk:

  • Check altijd de laatste stand van zaken bij de officiële instanties, zoals Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).
  • Laat u persoonlijk adviseren over maatregelen tegen malaria door bijvoorbeeld GGD of huisarts.
  • Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit? Dan adviseren wij om contact op te nemen met de ambassade om na te gaan welke reisdocumenten noodzakelijk zijn.

Meer reizigersinformatie Zimbabwe

Een greep uit de Populairste Zimbabwe Reizen

of bekijk Alle Reizen Zimbabwe

15 dagen
Vanaf € 4.350,- p.p.
Luxe groepsreis Botswana Namibië ZimbabweLuxe groepsreis Botswana Namibië Zimbabwe
16 dagen
Vanaf € 2.680,- p.p.
Groepsreis Zuid-Afrika, Zimbabwe & BotswanaGroepsreis Zuid-Afrika, Zimbabwe & Botswana

Neem contact met ons op