Self drive reis Botswana

Een self drive waarin Botswana centraal staat. De individuele reis gaat langs o.a. Chobe National Park, Makgadikgadi Pans en Okavango Delta in Botswana. Met deze self drive bezoekt u ook Caprivi in Namibie en het noorden van Zuid Afrika.

HOOGTEPUNTEN
Zuid Afrika
Waterberg en Welgevonden
Southpansbergen
Botswana
Khama Rhino Sanctuary
Makgadikgadi Pans
Chobe National Park
Okavango Delta
Tuli Game Reserve
Namibie
Mudumu National Park
Popa Falls

DAG 1-3: JOHANNESBURG - WATERBERG
Op d e luchthaven van Johannesburg staat de huurauto voor u klaar. De 4WD Toyota Double Cab (of gelijkwaardig) geeft u alle comfort, ook op de gravel en dirt wegen. U kunt door de hogere ligging beter wild spotten. Bovendien kunt u de bagage stof- en zandvrij in de bestuurderscabine meenemen. 

In Waterberg verblijft u in een prachtig natuurreservaat. Er komen geen grote roofdieren voor waardoor u heerlijk kunt wandelen en mountainbiken. In het aangrenzende Big Five reservaat Welgevonden maakt u onder leiding van een ranger een game drive. U verblijft in een chalet met veranda en ingerichte keuken. Inbegrepen: ontbijt, diner, game drive in reservaat, game drive in Big Five reservaat Welgevonden, gebruik mountainbikes.

DAG 4-5: WATERBERG - KHAMA RHINO SANCTUARY
 Khama Rhino Sanctuary in Botswana is een wildlife project van de lokale gemeenschap en is opgericht om de neushoorn voor uitsterven te behoeden. Naast witte en zwarte neushoorns leven hier o.a. zebra, gnoe, hartebeest, struisvogel, bruine hyena, luipaard, jakhals, steenbok en duiker. Het park kan prima met de eigen 4x4 huurauto worden verkend. U verblijft in een chalet op basis van logies. Bekijk de Khama Rhino Sanctuary-video.

DAG 6-7: KHAMA RHINO SANCTAURY - MAKGADIKGADI PANS
De self drive gaat naar de zoutpannen van Botswana. Bij aankomst maakt u een bush walk en tijdens de zonsondergang vertelt de gids over het ontstaan van de zoutpannen. Nadat een bezoek aan een lokaal dorp gaat u de volgende dag met quad bikes de zoutpannen op. Op deze eindeloze vlakte en onder de prachitge Afrikaanse sterrenhemel overnacht u in een heerlijk warme safaribedroll. U wordt gewekt voor een adembenemende zonsopgang. Na een bezoek aan schichtige stokstaartjes staat er bij de accommodatie een smaakvol ontbijt voor u klaar. Inbegrepen: maaltijden, bush walk, 1 nacht in rondavel, 1 nacht op zoutpan, transport, quad bike, bezoek stokstaartjes en dorp.

DAG 8-10: MAKGADIKGADI PANS - CHOBE NATIONAL PARK
U reist verder naar Chobe National Park dat vooral bekend staat om de grote kuddes olifanten en buffels. Maar u zult hier ook vele andere wilde dieren spotten, van de grote katachtigen tot kleine vogel. Uw lodge in Kasane ligt aan de Chobe rivier en dichtbij de ingang van het park. Er worden diverse excursies aangeboden (niet inbegrepen) zoals game drives en bootcruises.Het is ook een mooie uitvalsbasis voor een dagtocht naar de Victoria Falls.U verblijft in een ruime, luxe kamer op basis van logies en ontbijt.

DAG 11-12: CHOBE NATIONAL PARK - MUDUMU NATIONAL PARK
U verruilt Botswa na voor Namibie. Mudumu Park wordt in het westen begrends door de Kwando rivier. In dit waterrijke gebied komen veel nijlpaarden, krokodillen en vogels voor. Misschien spot u zelfs de zeldzame sitatunga moerasantilope. U verblijft in een safaritent met openlucht badkamer op basis van logies en ontbijt.

 

 

DAG 13-14: MUDUMU NATIONAL PARK - POPA FALLS
Verder oostwaarts liggen de Popa Falls. Dit zijn meer stroomversnellingen dan watervallen, maar zeker de moeite waard. U verblijft in een treehouse met mooi uitzicht op de rivier. Inclusief ontbijt.

DAG 15-17: POPA FALLS - MAUN
 U rijdt naar Maun, de safarihoofdstad van Botswana. U verblijft in een chaletkamer met uitzicht op de Thamalakane rivier op basis van logies en ontbijt. Een mooie lokatie om bijvoorbeeld een eén- of tweedaagse mokoroboottocht over de Okavango Delta te ondernemen. Of ziet u liever de Okavango Delta vanuit de lucht? (niet inbegrepen)

DAG 18: MAUN - FRANCISTOWN
U rijdt naar de stad Francistown waar u een nacht verblijft in een hotel op basis van logies en ontbijt.

DAG 19-20: FRANCISTOWN - TULI GAME RESERVE
Tuli Game Reserve ligt in het zuiden van Botswana. Het Tuli landschap verschilt sterk met de rest van Botswana. De ruige rotsformaties zorgen voor fraaie vergezichten. Tijdens gamedrives en wandelsafari's kunt veel wildlife spotten zoals zebra, hyena, olifant, bushbaby, wilde honden en jakhals.U verblijft in een mooie suite. Inbegrepen: maaltijden, thee, koffie, transfers, 2 game activiteiten per dag.

DAG 21-22: TULI GAME RESERVE - SOUTHPANSBERGEN
 De rijkbeboste Southpansbergen liggen in het noorden van Zuid Afrika. Uw accommodatie is mooi gelegen in van de valleien. U kunt hier heerlijk wandelen en vogels spotten. Maar u kunt kennismaken met de cultuur van de Venda. Langs de kunstenaarsroute (niet inbegrepen) verschillende kunstenaars en ambachtlieden ontmoeten. In overleg met de gids bepaalt u welke kunstvormen u graag zou bezoeken, bijvoorbeeld houtsnijwerk, pottenbakken, papiermaken. Het is zelfs mogelijk om een workshop te volgen.

DAG 23: SOUTHPANSBERGEN - JOHANNESBURG
U rijdt naar de luchthaven van Johannesburg en levert de huurauto in.

 


Wilt u meer weten of onderdelen van deze reis veranderen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.Prijsindicatie
Vanaf € 2.800 per persoon, bij een tweepersoonbezetting.    

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdag, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties, categorie huurauto en aantal volwassenen en eventueel kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten voor uw reis weten. Neemt u daarom contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis. 

Laagseizoen: december tm maart
Tussenseizoen: april tm juni en november
Hoogseizoen: juli tm oktober

Inclusief

 • autohuur in categorie 7B (Toyota Double Cab 4x4 of gelijkwaardig). Bij de autohuur is inbegrepen onbeperkt aantal kilometers, W.A./B.A verzekering, C.D.W. verzekering, T.P. diefstal verzekering, P.A.I. verzekering, Dekking glas-, banden- en bodemschade, Contract fee, 1e extra bestuurder, luchthaven afleverkosten, lokale belastingen
 • accommodaties, excursies, activiteiten en maaltijden conform reisschema
 • adequate ondersteuning als er zich lokaal onverhoopt problemen voordoen
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • uitgebreid documentatiepakket

Exclusief

 • intercontinentale en regionale vluchten 
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • excursies tenzij anders vermeld
 • entreegelden voor bezienswaardigheden, nationale parken en game reserves, tenzij anders vermeld
 • overige maaltijden en drankjes
 • extra's tav de huurauto, zoals grensoverschrijding
 • kosten voor reisdocumenten, zoals visumkosten Zimbabwe
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Opmerkingen
Onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs- en koerswijzigingen

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR