Luxe self drive door Kruger Park, Sabi Sand en Phinda Game Reserve

Marja heeft weer een geweldige vakantie voor ons geregeld. Dit is de 3e vakantie met Fair Mundo Travel en zeker niet de laatste. Dit keer een trip met relatief weinig km's rijden.

Het begin in Kruger was mooi, ook goed om het park een keer in dit jaargetijde te zien. Daarna op naar Sabi Sand Wildtuin. Tja en zoals we sinds vorig jaar weten, is dat een hele belevenis. Prachtig om in zo'n rustige omgeving zo dicht bij het wild te komen. Kirkman's Kamp was erg mooi en de service was geweldig. 's Avonds alleen even oppassen voor de rondstruinende hyena's 😁. En het is erg leuk wanneer de tracker en de ranger in de auto zitten te juichen als ze je kunnen laten zien waarom je vroeg. Ook het bezoek aan een lokale community, waar we als 'vertegenwoordigers' van AndBeyond bij de overdracht van een keuken mochten zijn, was indrukwekkend.

Toen weer naar Kruger waar we een geweldige night drive hebben gehad. Via een tussenstop op een mooi plekkie in Swaziland op naar Phinda waar we in twee waanzinnige lodges verbleven. Uitzicht vanuit je plungepool (best koud trouwens) op giraffes, nyala's, warthogs etc etc wauw. Waanzinnig veel wild gezien en geweldige ontvangst en verzorging aldaar.

Enne die cheeta's, waarom we naar Phinda wilden, nou dat is gelukt, super mooi!!! We zijn zelfs een nachtje langer gebleven, waarbij we op de laatste drive 4 luipaarden hebben gezien! Daar was zelfs de tracker met 20 jaar ervaring van onder de indruk ("Marco after 20 years I have never seen this 4 leopards in one drive"). We hadden daarvoor dezelfde tracker gevraagd wat hij zo leuk vond aan het werken daar en zijn ietwat 'nuchtere' antwoord was 'it's close to home' maar zijn enthousiasme, zeker op de laatste drive, verraadde dat er toch ook wel anders leuk was aan het werk.

AndBeyond heeft ons goed verzorgd en het is echt waar voor je geld wat ze leveren, hun motto 'Care for the People, Care for the Land, Care for the Wildlife' dat ademen ze echt uit, respect! Nu nog even die 10.000 foto's uitzoeken en dan op naar de volgende reis, met Fair Mundo Travel natuurijk.


Reactie van Fair Mundo Travel:

Beste Marco en Karin,

Dank jullie wel voor deze mooie reactie. Super om te vernemen dat ook deze reis weer een topper is geweest. Het is inderdaad erg mooi om de natuur en de wildparken in diverse seizoenen te zien. Er zijn zoveel verschillen in kleuren, lichtinval, gedrag van (jonge) dieren. Ik ben erg blij dat het gelukt is cheeta's te spotten. Alhoewel we natuurlijk sightings niet kunnen garanderen, is de kans op het spotten van cheeta's in Phinda Private Game Reserve erg groot. Als daar dan 4 luipaarden bijkomen... wauw!

Ook goed om te horen dat het jullie zo bekende Kruger Park jullie weer heeft verrast. En dat And Beyond goed is bevallen; is inderdaad een goede partner qua kwaliteit lodges, safari activiteiten en op het gebied van duurzaam reizen. Voor ons erg belangrijk, zoals jullie weten. Marco en Karin, dank je wel dat we deze mooie reis weer voor jullie hebben mogen organiseren. We doen het met veel plezier en passie. Natuurlijk zijn we jullie graag weer van dienst bij een volgende reis.

 

Wilt u ook op safari door Zuid Afrika? Doe dan inspiratie op met deze Rondreizen Zuid-Afrika of

Vraag vrijblijvende Offerte aan