Reis door de Oostkaap van Zuid Afrika

Een fly drive reis door de Oostkaap van Zuid Afrika langs o.a. Addo Elephant Park, Amakhala Game Reserve, Mountain Zebra Park en Graaff Reinet. De reis wordt afgesloten aan de kust met een van de mooiste stranden van Zuid Afrika. Deze fly drive reis gaat door malariavrij-gebied van Zuid Afrika!

COMBINATIE MOGELIJKHEDEN
Deze reis, of een deel ervan, kan uitstekend worden gecombineerd met de Tuinroute en Route 62. Een voorbeeld van een reis door de West Kaap vindt u hier. Ook een combinatie met een reis door KwaZulu Natal is mogelijk. Een voorbeeldreis vindt u hier.

HOOGTEPUNTEN
townshiptour Port Elizabeth
Addo Elephant Park
Amakhala Game Reserve
Kenton on Sea 
Cheetah tracking in Mountain Zebra Park
Graaff Reinet
township tour in Kirkwood
nabij St. Francis Bay

DAG 1-2: PORT ELIZABETH
 Video township tour Op de luchthaven van Port Elizabeth staat de huurauto voor u klaar. Vervolgens rijdt u naar uw guesthouse dat op loopafstand van het strand, winkels en restaurant ligt.

De volgende ochtend wordt u opgehaald voor een township tour. De tour begint met de geschiedenis van de stad en licht toe hoe beleid in het verleden heeft geleid tot aparte townships voor zwarte en voor gekleurde mensen. U bezoekt verschillende townships en verschillende wijken binnen een township, want ook hier is sprake van arme delen en van midden en elite klasse.

DAG 3: PORT ELIZABETH - ADDO ELEPHANT PARK
olifant in Addo
Uw volgende verblijf in deze reis is in Addo Elephant Park. Addo Elephant Park is een Big Five wildpark. Naast de buffel, leeuw, luipaard, neushoorn en natuurlijk de olifant kunt u veel meer dieren spotten, zoals struisvogel, zebra, kudu, hartebeest, eland en vele vogelsoorten. U kunt het wildpark uitstekend met de eigen huurauto verkennen. Bij de receptie kunt u game drives boeken. U gaat dan onder leiding van een ranger in een open voertuig op safari. Bekijk onze video over Addo Elephant Park.

 

DAG 4-5: ADDO ELEPHANT PARK - AMAKHALA GAME RESERVE
 Ten oosten van het Addo National Park en grenzend aan het bekende Shamwari Game Reserve ligt het Amakhala Game Reserve. Dit wildreservaat bestaat uit 7.000 hectare prachtig bushveld, rivieren, valleien, grasveld en natuurlijk fauna. Naast de olifanten, neushoorns, leeuwen en buffels vindt u hier vele andere dieren zoals giraffes, zebra's, gnoe's impala's, springbokken, gemsbokken en nyala's.

 U verblijft in een kleinschalig, eenvoudig tented camp dat de sfeer heeft van de safari-expedities uit de tijd van pioniers en ontdekkingsreizigers. Het camp heeft geen elektriciteit. 's Avonds is het hele camp verlicht met olielampen en kaarsen, die bovendien zorgen voor een warme en romantische sfeer. U maakt game drives in Amakhala én in Shamwari Game Reserve! Ook staat een bush walk op het programma. Deze safari-activiteiten en alle maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen.

DAG 6-7: AMAKHALA GAME RESERVE - KENTON ON SEA
U reist naar uw guesthouse in Kenton-on-Sea. Het heeft een prachtig uitzicht op de monding van de Bushmans River in de Indische Oceaan.
De volgende dag maakt u tour onder leiding van een professionele gids. U begint met een boottocht over de Kariega rivier. Aan de rivier geniet u van een heerlijke lunch. Vervolgens maakt u een game drive door het privé wildreservaat. U maakt grote kans op het spotten van olifanten, neushoorns, zebra's, giraffes en antilopen als duiker en bontebok. Na de game drive vaart u relaxt terug. De zonsondergang vormt een prachtige afsluiting van deze dag.

DAG 8: KENTON ON SEA - CRADOCK
 Vandaag reist u naar Cradock, gelegen in de Karoo. U verblijft in een bijzondere accommodatie. In een van de hoofdstraten is een groep van 25 gerestaureerd. De huizen wisselen van stijl. Elk huis heeft een eigen keuken, woonkamer, een of meerdere slaapkamers en tuintje. De huizen zijn met antieke meubels ingericht.

DAG 9-10: CRADOCK - GRAAFF REINET
U wordt 's ochtend vroeg in het Mountain Zebra National Park verwacht voor een cheetah tracking. Onder leiding van een ranger en met behulp van radioapparatuur worden cheetahs opgespoord. Dit geeft u de gelegenheid om deze prachtige dieren van dichtbij te bekijken. Daarna kunt u Mountain Zebra National Park met de eigen huurauto verkennen.

U rijdt verder naar Graaff-Reinet, dat gelegen is in de droge Grote Karoo langs de oevers van de Sunday River. Graaff-Reinet is de op drie na oudste stad van Zuid-Afrika en wordt het juweel van de Karoo genoemd. Om Graaff Reinet heen ligt het Camdeboo National Park. De Valley of Desolation is bij zonsopgang of zonsondergang adembenemend mooi! Vanuit Graaff Reinet kunt u bezoek berengen aan het excentrieke kunstenaarsdorpje Nieu Bethesda, bekend vanwege The Owl House.

DAG 11: GRAAFF REINET - KIRKWOOD
U reist naar Kirkwood. Deze streek van de Sundays River staat bekend om de vele citrusplantages. Uw guesthouse is gelegen in een prachtige boomgaard met citroenbomen, een perfecte setting om in alle rust te ontspannen en te genieten.
's Middags maakt u onder leiding van een van de eigenaren een townshiptour. U bezoekt het kookproject dat door hen financieel wordt ondersteund, gaat op bezoek bij een pleegmoeder die inmiddels al ca. 25 kinderen heeft grootgebracht en bezoekt een township waar de traditionele Xhosa kleihutten nog altijd worden bewoond. Klik hier voor een video impressie van de township tour.

DAG 12-13: KIRKWOOD - NABIJ ST. FRANCIS BAY
Vandaag rijdt u naar de kust in de omgeving van St. Francis Bay. Deze kuststrook behoort tot de beste surfgebieden ter wereld. Uw accommodatie is gelegen aan een privé zandstrand van 3,5 kilometer, afgelegen van de bewoonde wereld. Een ideale lokatie om aan het einde van de reis te genieten van strand, zee, natuur en rust. De lodge organiseert verschillende activiteiten zoals paardijden, duinsafari, mountainbiken of een picknick lunch in de duinen.

DAG 14: NABIJ ST. FRANCIS BAY - PORT ELIZABETH
U rijdt naar de luchthaven van Port Elizabeth waar u de huurauto inlevert.

 


Wilt u meer weten of onderdelen van deze reis veranderen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.
Wat is de Verantwoorde, Duurzame Reizen Bijdrage?

kustreservaat in zuid afrika

De accomodatie waarin u dag 12-14 verblijft:

De lodge ligt in een kustreservaat, dat bestaat uit duinen, bossen, rivierdelta's en lagunes. Paarden lopen vrij door het reservaat. De lodge ziet het als haar verantwoordelijkheid om de natuurlijke omgeving te behouden. Ook is de lodge betrokken bij de lokale gemeenschap. Acties die ondernomen worden, zijn:

 • Ondersteuning, zowel materieel als financieel, van
  Kokkerwiet Creche in de nabij gelegen township Umzamowethu
 • Medewerkers worden zoveel mogelijk aangetrokken uit lokale gemeenschappen
 • Medewerkers krijgen op regelmatige basis training-on-the-job
 • Medewerkers verblijven in comfortabele accommodatie op het
  terrein
 • Medewerkers kunnen gebruik maken van een mobiele kliniek die
  tweewekelijks langs komt
 • Glas, plastic, papier en metaal wordt gescheiden ingezameld
  en aangeleverd bij een recycling fabriek
 • Het uitroeien van niet-oorspronkelijke vegetatie is een
  continu proces
Dit is slechts een reisonderdeel met een Fair Tourism bijdrage. Bij een beschrijving van uw persoonlijke reis op maat worden alle bijdragen beschreven.


Prijsindicatie
€ 1.200 - 1.700 per persoon, bij een bezetting van twee personen.  

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdag, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties en aantal volwassenen en eventueel kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten voor uw reis weten. Neemt u daarom contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis.

Inclusief

 • autohuur in categorie 2. Bij de autohuur is inbegrepen onbeperkt aantal kilometers, W.A./B.A verzekering, C.D.W. verzekering, T.P. diefstal verzekering, P.A.I. verzekering, Dekking glas-, banden- en bodemschade, Contract fee, 1e extra bestuurder, luchthaven afleverkosten, lokale belastingen
 • 2 nachten in een 4-sterren guesthouse in Port Elizabeth op basis van logies en ontbijt
 • township tour inclusief transfers van en naar guesthouse
 • 1 nacht in een restcamp in Addo Elephant Park op basis van logies
 • 2 nachten in een tented camp in Amakhala Game Reserve. Game drives in Amakhala en Shamwari, 1 bush walk en alle maaltijden zijn inbegrepen
 • 2 nachten een 4-sterren guesthouse in Kenton on Sea op basis van logies en ontbijt
 • tour in private game reserve bestaande uit boottocht, lunch, game drive en boottocht. Lokale drankjes zijn inbegrepen.
 • 1 nacht in een Victoriaans huis in Cradock op basis van logies en ontbijt.
 • Cheetah tracking in Mountain Zebra National Park
 • 2 nachten in een 3-sterren guesthouse in Graaff Reinet op basis van logies en ontbijt
 • 1 nacht in een 3-sterren guesthouse in Kirkwood op basis van logies en ontbijt
 • township tour
 • 2 nachten in een 4-sterren lodge nabij St. Francis Bay op basis van logies en ontbijt
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • adequate ondersteuning als er zich lokaal onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreid documentatiepakket

Exclusief

 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • belasting en toeslagen die uitsluitend lokaal voldaan kunnen worden
 • extra's ten behoeve van de autohuur
 • brandstof voor huurauto
 • excursies tenzij anders vermeld
 • entreegelden voor bezienswaardigheden, nationale parken en game reserves, tenzij anders vermeld
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Opmerkingen
Onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs- en koerswijzigingen
Kinderkortingen op vele accommodaties en activiteiten mogelijk.

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

 Addo Elephant Park

Bekijk de video


 

 

 

 

 

 


Impressie township tour in Kirkwood

Bekijk de video


©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR