Vaccinaties Zambia

Zambia

Vaccinaties en Malaria

 

Neem contact met ons op

Inentingen, Vaccinaties en Malaria Zambia

Gaat u op reis door Zambia? Een goede voorbereiding kan de kans op vervelende gezondheidssituaties tijdens uw reis door Zambia aanzienlijk verminderen.

Heb ik vaccinaties of inentingen nodig voor Zambia?

Als u naar Zambia reist wordt een DTP-vaccinatie aanbevolen. In sommige gevallen is een bescherming tegen Hepatitis A raadzaam. Naast deze aanbevolen vaccinaties voor Zambia is een "Cholera not indicated”-stempel verplicht. Komt u uit een gebied waar gele koorts voorkomt? Dan is een gele koorts vaccinatie verplicht.

Komt malaria voor in Zambia?

In alle delen van Zambia komt malaria voor. Dit geldt voor alle seizoenen, het hele jaar door. Dit geldt dus ook voor wildparken als South Luangwa National Park, Kafue National Park en Lower Zambezi National Park, net als voor de Victoria watervallen bij Livingstone.

Moet ik malaria pillen slikken in Zambia?

Het gebruik van malariaprofylaxe wordt aangeraden als u naar Zambia reist. 

Malariamuggen steken vooral bij zonsopkomst, 's avonds en 's nachts. De kans op malaria wordt verminderd door het dragen van lange broeken, sokken en lange mouwen. Ook kunnen insectenwerende middelen met DEET enige bescherming bieden. Het is raadzaam om onder een klamboe te slapen.

Tip:

Check voordat u een afspraak maakt voor vaccinaties en malaria profylaxe of, en welke, aanbieders door uw ziektekostenverzekering worden vergoed.

Belangrijk:

  • Check altijd de laatste stand van zaken bij de officiële instanties, zoals Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).
  • Laat u persoonlijk adviseren over maatregelen tegen malaria door bijvoorbeeld GGD of huisarts.
  • Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit? Dan adviseren wij om contact op te nemen met de ambassade om na te gaan welke reisdocumenten noodzakelijk zijn.

Meer reizigersinformatie Zambia

Een greep uit de Populairste Zambia Reizen

of bekijk Alle Reizen Zambia

13 dagen
Vanaf € 4.595,- p.p.
Reis Zambia door Mooiste National ParkenReis Zambia door Mooiste National Parken
9 dagen
Vanaf € 6.495,- p.p.
Safari Zambia Kafue National ParkSafari Zambia Kafue National Park
16 dagen
Vanaf € 3.280,- p.p.
Groepsreis Zambia MalawiGroepsreis Zambia Malawi

Neem contact met ons op