Geld Zambia

Zambia

Geld en Tijdsverschil

 

Neem contact met ons op

Geld Zambia en Tijdsverschil Zambia

Als u op reis gaat naar Zambia, dan is het goed om op de hoogte te zijn van geld gerelateerde zaken. Ook leest u hier over het tijdsverschil tussen Zambia en Nederland.

Wat is de munteenheid in Zambia?

De officiële munteenheid in Zambia is de Zambiaanse Kwacha (ZMW). Een Zambiaanse Kwacha bestaat uit 100 Ngwee. Er zijn biljetten van 2, 5, 10, 20, 50 en 100 Kwacha, ook zijn er munten van 5, 10 en 50 Ngwee en van 1 Kwacha.

Alhoewel de officiële munteenheid de Zambiaanse Kwacha is, wordt op veel plekken de Amerikaanse Dollar ook geaccepteerd. Dit geldt soms ook voor de Zuid-Afrikaanse Rand, Britse Pond en Euro. 

Hoe kan ik betalen in Zambia?

In Zambia wordt het meeste in cash betaald. In grotere hotels, restaurants en supermarkten kan ook met credit card worden betaald. Houd bij het betalen met credit card ook rekening met mogelijke stroomstoringen.

Geld pinnen kan in de grotere plaatsen. Het handigst is het pinnen met credit card. Hiervoor zijn de meeste geldautomaten (ATM) geschikt. Geld pinnen met uw bankpas heeft minder mogelijkheden. Vergeet niet om uw pinpas voor vertrek op werelddekking te zetten. 

Wat is het tijdsverschil met Zambia?

Tijdens onze zomertijd is het in Zambia dezelfde tijd als in Nederland. Tijdens onze wintertijd is het er 1 uur later.

Neem contact met ons op

Meer reizigersinformatie Zambia

Een greep uit de Populairste Zambia Reizen:

of bekijk Alle Reizen Zambia

9 dagen
Vanaf € 6.495,- p.p.
Safari Zambia Kafue National ParkSafari Zambia Kafue National Park
16 dagen
Vanaf € 3.280,- p.p.
Groepsreis Zambia MalawiGroepsreis Zambia Malawi

Neem contact met ons op