Zambia Vakantie - Luxe safari reis Zambia met optioneel verlenging Lake Malawi 

 Tijdens deze luxe safari reis gaat u op vakantie naar Zambia en maakt u safari's in ongerepte nationale parken. Via Lusaka, de hoofdstad van Zambia, gaat u naar Kafue National Park, Lower Zambezi National Park en South Luangwa National Park. De reis kan eventueel worden afgesloten met een strand vakantie aan Lake Malawi.

HOOGTEPUNTEN
Kafue National Park
Lower Zambezi National Park
South Luangwa National Park

DAG 1: LUSAKA, ZAMBIA
Op de luchthaven van Lusaka staat een transfer voor u klaar naar de accommodatie dat net buiten Lusaka is gelegen. Doordat het op ca. 20 minuten van de luchthaven ligt, is er geen lange transfer. Een ideale plek om uw reis door Zambia te starten.
1 nacht Pioneer Camp in Miombo chalet inclusief ontbijt

DAG 2-4: KAFUE NATIONAL PARK
 Een wegtransfer brengt u naar Kafue National Park, het grootste en oudste nationale park van Zambia. Hier vindt u een ongerepte wildernis, ver weg van het massatoerisme. Het afwisselende landschap vormt het leefgebied voor een grote verscheidenheid aan wildlife en vogelsoorten. Zo maakt u grote kans op het spotten van leeuw, luipaard, wild dog, buffel, puku, sabel en roan antilope. Bovendien is Kafue National Park, samen met het afgelegen Liuwa Plain National Park, het enige park in Zambia waar u cheeta's kunt spotten. U maakt hier game drives, zowel overdag als na zonsondergang (night drives), bootcruises en wandelsafari's. Bijzonder zijn de elektrische voer- en vaartuigen. Deze stille safari's maken het mogelijk om dieren ongestoord te observeren. Ook kunt u culturele activiteiten ondernemen.
3 nachten Ila Lodge in een luxury safaritent inclusief ontbijt, lunch, drankjes, park fees, wasservice, activiteiten

DAG 5-7: LOWER ZAMBEZI NATIONAL PARK
 Een wegtransfer brengt u naar Lusaka van waaruit u naar Lower Zambezi National Park vliegt. De Zambezi rivier vormt de zuidkant van het park en eveneens de grens met Zimbabwe. Aan de overzijde van de rivier ligt aan de Zimbabwaanse kant het bekende Mana Pools National Park. Gezamenlijk vormen beide parken een enorm wildlife gebied. Grote kuddes buffels en olifanten worden regelmatig zwemmend in de rivier gezien. Leeuw, luipaard en hyena zijn de belangrijkste roofdieren. De rivier wordt verkend tijdens bootsafari's en kanosafari's. Langs de rivier en dieper landinwaarts maakt u game drives en night drives. Ook kunt u wandelsafari's maken.
3 nachten in Chongwe Rivere Camp in een classic safaritent inclusief ontbijt, lunch, diner, lokale drankjes, park fees, wasservice en activ iteiten.

DAG 8-10: SOUTH LUANGWA NATIONAL PARK
U vliegt naar South Luangwa National Park, volgens kenners een van de beste safariparken van heel Afrika. South Luangwa staat bekend vanwege Het spotten van luipaarden, vooral tijdens night drives. Ook maakt u grote kans om wild dog, leeuw en hyena waar te nemen. Bijzonder zijn de Thornicroft's giraffe, Cookson's wildebeest en Crawshay's zebra. Door de waterrijke omgeving is South Luangwa een paradijs voor vogelliefhebbers. U maakt game drives, night drives en wandelsafari's. Ook kan het dorp Mfuwe worden bezocht om het alledaagse leven te ervaren.
3 nachten Kafunta River Lodge in een chalet inclusief ontbijt, lunch, diner, lokale drankjes, park fees, Luangwa Conservation & Community Levy, wasservice en activiteiten.

Tip: wandelsafari's
Indien u de nadruk wilt leggen op wandelsafari's dan adviseren we om in een afgelegen bushcamp te verblijven van waaruit uitsluitend wandelsafari's worden gemaakt. Vraagt u ons naar de mogelijkheden, we adviseren u graag.

DAG 11: LUSAKA
U vliegt naar de luchthaven van Lusaka.

EVENTUELE VERLENGING MET STRANDVAKANTIE LAKE MALAWI 
In plaats van terugvliegen naar Lusaka kunt u de safari reis afsluiten met een tropische strandvakantie aan Lake Malawi

DAG 11-13: LAKE MALAWI, MALAWI
U vliegt naar Lilongwe in Malawi. Hier staat een wegtransfer voor u klaar naar Lake Malawi met tropische stranden, kleine baaitjes en eilandjes. Lake Malawi is een zoetwatermeer met prachtige witte zandstranden en een fantastische snorkel- en duikbestemming. Voor vogelaars is het meer en omgeving een paradijs. Lake Malawi heeft veel activiteiten te bieden maar is ook uitstekend geschikt voor een paar dagen relaxen, bijvoorbeeld na een avontuurlijke safari reis voordat u weer terug naar huis vliegt.
3 nachten Blue Zebra Island Lodge in een luxury tented chalet inclusief ontbijt, lunch, diner, park fees, niet-gemotoriseerde wateractiviteiten.

DAG 14: LILONGWE
Een wegtransfer brengt u naar de luchthaven van Lilongwe.
 


Wilt u meer weten of onderdelen van deze reis veranderen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.Prijsindicatie
Vanaf € 5.145,- per persoon, bij een bezetting van twee personen, zonder strandverlenging Lake Malawi.
Vanaf € 6.145,- per persoon, bij een bezetting van twee personen, zonder strandverlenging Lake Malawi.

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdag, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties en aantal volwassenen en eventueel kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten voor uw reis weten. Neemt u daarom contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis.

Laagseizoen: januari tm mei
Tussenseizoen: juni
Hoogseizoen (prijzen verschillen per maand): juli tm oktober

Bovengenoemde accommodaties in Lusaka en Kafue zijn het hele jaar geopend, het camp in Lower Zambezi is geopend april-november en het camp in South Luangwa is geopend april-januari.

Inclusief

 • reisschema, transfers per auto, vluchten tussen camps, maaltijden, drankjes, activiteiten en park fees zoals hierboven beschreven
 • adequate ondersteuning als er zich lokaal onverhoopt problemen voordoen
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • uitgebreid documentatiepakket

Exclusief

 • intercontinenale vluchten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • kosten voor reisdocumenten
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien
 • belastingen en toeslagen die uitsluitend lokaal kunnen worden betaald 

Opmerkingen
Onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs- en koerswijzigingen.

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR