Internationaal Rijbewijs Botswana

Botswana

Internationaal Rijbewijs

 

Neem contact met ons op

Internationaal Rijbewijs Botswana

Een auto huren in Botswana? Lees hier wat vereist is ten aanzien van een rijbewijs Botswana.

Is mijn rijbewijs geldig in Botswana?

Als u een auto huurt in Botswana, is een Nederlands rijbewijs geldig. Ondanks dat op het Nederlands rijbewijs ook het Engelse "Driving License" staat, volstaat het niet in alle gevallen. Autoverhuurbedrijven en lokale politie vereisen soms een internationaal rijbewijs. Om te voorkomen dat u de huurauto niet meekrijgt of niet over de juiste papieren beschikt bij een aanhouding door de politie, adviseren wij altijd een internationaal rijbewijs mee te nemen.

Heb ik een internationaal rijbewijs nodig in Botswana?

Naast een geldig Nederlands rijbewijs, kunnen autoverhuurbedrijven en politie een internationaal rijbewijs vereisen. Het internationaal rijbewijs, ofwel IRB of International Driving Permit, moet voor Botswana een Engelse vertaling van het Nederlandse rijbewijs zijn.

Het internationaal rijbewijs kan niet afzonderlijk worden gebruikt. Het is uitsluitend geldig in combinatie met het Nederlandse rijbewijs.

Onze ervaring is dat er niet altijd naar een internationaal rijbewijs wordt gevraagd. Toch kan het wel het geval zijn. Om problemen met het autoverhuurbedrijf of de politie te voorkomen, adviseren wij om altijd een internationaal rijbewijs mee te nemen.

Het internationaal rijbewijs is verkrijgbaar bij de ANWB, zowel voor ANWB- leden als niet-leden. Het internationale rijbewijs toont aan dat u over het juiste rijbewijs beschikt. 

Belangrijk:

  • Check altijd de laatste stand van zaken bij de officiële instanties.
  • Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit? Dan adviseren wij om contact op te nemen met de ambassade om na te gaan welke reisdocumenten noodzakelijk zijn.

Meer reizigersinformatie Botswana

Een greep uit de Populairste Botswana Reizen:

of bekijk Alle Reizen Botswana

11 dagen
Vanaf € 4.945,- p.p.
Fly-in safari Botswana & Victoria FallsFly-in safari Botswana & Victoria Falls
10 dagen
Vanaf € 5.195,- p.p.
Luxe rondreis Botswana met privé gidsLuxe rondreis Botswana met privé gids
7 dagen
Vanaf € 2.670,- p.p.
Luxe groeps kampeersafari BotswanaLuxe groeps kampeersafari Botswana

Neem contact met ons op