Vaccinaties Botswana

Botswana

Vaccinaties en Malaria

 

Neem contact met ons op

Inentingen, Vaccinaties en Malaria Botswana

Gaat u op reis door Botswana? Zorg dan voor een goede voorbereiding. Dit zal de kans op vervelende gezondheidssituaties tijdens uw reis door Botswana aanzienlijk verminderen.

Heb ik vaccinaties of inentingen nodig voor Botswana?

Als u naar Botswana reist wordt een DTP-vaccinatie aanbevolen. In sommige gevallen is een Hepatitis A vaccinatie raadzaam. Naast deze aanbevolen vaccinaties voor Botswana is een gele koorts vaccinatie verplicht als u uit een gebied komt waar gele koorts voorkomt.

Komt malaria voor in Botswana?

In het noorden van Botswana, onder andere Okavango Delta en Chobe National Park, komt malaria voor. Sommige instanties spreken over seizoensgebonden malaria.

Moet ik malaria pillen slikken in Botswana?

Of u malaria pillen moet slikken tijdens een rondreis door Botswana is afhankelijk van uw route en reisperiode. U kunt uzelf beschermen door insectenwerende middelen met DEET op de huid en op kleding te gebruiken en malariaprofylaxe te slikken. Met sommige van deze malaria pillen moet u enige tijd voordat u op reis gaat starten en na thuiskomst nog enige tijd doorslikken. 

Malariamuggen steken vooral bij zonsopkomst, 's avonds en 's nachts. De kans op malaria wordt verminderd door het dragen van lange broeken, sokken en lange mouwen. Ook kunnen insectenwerende middelen met DEET enige bescherming bieden. Het is raadzaam om onder een klamboe te slapen.

Tip:

Check voordat u een afspraak maakt voor vaccinaties en malaria profylaxe of, en welke, aanbieders door uw ziektekostenverzekering worden vergoed.

Belangrijk:

  • Check altijd de laatste stand van zaken bij de officiële instanties, zoals Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).
  • Laat u persoonlijk adviseren over maatregelen tegen malaria door bijvoorbeeld de GGD of huisarts.
  • Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit? Dan adviseren wij om contact op te nemen met de ambassade om na te gaan welke reisdocumenten noodzakelijk zijn.

Meer reizigersinformatie Botswana

Een greep uit de Populairste Botswana Reizen:

of bekijk  Alle Reizen Botswana

11 dagen
Vanaf € 4.945,- p.p.
Fly-in safari Botswana & Victoria FallsFly-in safari Botswana & Victoria Falls
10 dagen
Vanaf € 5.195,- p.p.
Luxe rondreis Botswana met privé gidsLuxe rondreis Botswana met privé gids
7 dagen
Vanaf € 2.670,- p.p.
Luxe groeps kampeersafari BotswanaLuxe groeps kampeersafari Botswana

Neem contact met ons op