Lake Mburo National Park

Lake Mburo National Park

Oeganda

Bekijk Oeganda Reizen     Neem contact op

Lake Mburo National Park

Lake Mburo National Park

Lake Mburo National Park in het zuidwesten van Oeganda wordt vaak gezien als een ideale tussenstop tussen Entebbe en Bwindi Impenetrabel Forest National Park. De geografische ligging van Lake Mburo National Park is inderdaad een groot pluspunt, maar het nationale park is véél meer dan een praktische tussenstop. 

Lake Mburo National Park is het kleinste wildgebied in Oeganda. Het bestaat uit heuvelachtige acacia-savannes, grote rotspartijen, open meren en uitgestrekte papyrusmoerassen.

Het park dankt haar naam aan het grote Lake Mburo, het grootste meer in het reservaat. De meren en moerassen vormen samen een 50 kilometer lang wetland gebied waar onder andere nijlpaard, krokodil, luipaard, hyena, eland, zebra, waterbuck, reedbuck, impala en honderden vogels kunnen worden gespot.

Meest bekeken reizen met Lake Mburo National Park:

15 dagen
Vanaf € 5.295,- p.p.
Rondreis Oeganda Safari HoogtepuntenRondreis Oeganda Safari Hoogtepunten

Wildlife in Lake Mburo National Park

Lake Mburo National Park is minder bekend dan de grotere wildparken in Oeganda, zoals Queen Elizabeth National Park en Murchison Falls National Park. Lake Mburo National Park onderscheidt zich door verschillende soorten dieren die niet of nauwelijks anders in Oeganda voorkomen.

Lake Mburo National Park is hét gebied in Oeganda om Burchell’s zebra en eland, de grootste antilopesoort ter wereld, tegen te komen. Beide soorten zijn talrijk aanwezig in het nationale park, maar gelden als redelijk ongewone bewoners van de Oegandese savannes. De zeldzame Rothschildgiraffe, die in 2015 in het gebied werd geïntroduceerd, wordt daarnaast steeds vaker waargenomen.

Niet te vergeten zijn leeuwen in Lake Mburo National Park, ooit waren ze uitgeroeid in dit gebied. De leeuwen hebben hun weg naar Lake Mburo National Park echter weer teruggevonden. Ze zijn schuw maar worden steeds vaker gehoord én gezien. Naast leeuwen heeft u, vooral tijdens een night drive kans op het spotten van luipaard, gevlekte hyena, genet en bushbaby kunnen worden waargenomen. 

Bekijk onze Oeganda Rondreizen

Vogels in Lake Mburo National Park

Naast zeldzame en ongebruikelijke Oegandese zoogdieren staat Lake Mburo National Park bekend om haar vele vogelsoorten. Opvallende bewoners zijn de papyrusfiskaal, watertrapper, monniksspoorkoekoek en zuidelijke hoornraaf. Ook de shoebill komt in Lake Mburo National Park voor. Door de vele meren en moerassen kunnen veel reigers, eenden en de prachtige fish eagle worden gespot. Daarnaast is Lake Mburo het leefgebied van de geelbuikrietzanger en de roodwangbaardvogel, soorten die nergens anders in Oeganda voorkomen. 

Bekijk onze Oeganda Rondreizen