Zuid Afrika: Safari en Kaapstad

Vorige week teruggekomen van vakantie na een geweldige reis/avontuur door Zuid-Afrika, perfect op maat georganiseerd voor ons 2- en door Fair Mundo Travel. We hebben heel wat km's afgelegd door dit land met zijn vele gezichten en hebben genoten van de natuur, cultuur en bevolking, en hebben dan ook veel indrukken opgedaan.

Omdat het winter was aldaar (bij ons zou je zeggen zomer) kwam de zon op rond 6.00 uur en ging 12 uur later weer onder om 18.00 uur. Met als gevolg dat we onze agenda hierop afgestemd hebben, oftewel 's ochtend vroeg op en 's avonds weer vroeg d'r in. Een ritme wat ons deze vakantie i.c.m. dagelijkse activiteiten heel goed beviel.

We zijn vanuit Johannesburg onze reis begonnen, en zijn langs Tzaneen en Hazyvieuw gegaan (Panoramaroute) om vervolgens onze eerste safaritochten in het Timbavati Private Nature Reserve (Shindzela Tented Camp) te ervaren. In één woord fantastisch (hoogtepunt van de reis) een prachtige omgeving, goede begeleiding, lekker eten (overigens overal waar dan ook in Zuid-Afrika was dit aspect prima verzorgd, net als de lodges waar we gelogeerd hebben) waar geslapen wordt in een niet omheind camp in tenten waar 's nachts de buffels tussen de tenten doorlopen, en je de hyena's hoort.

Vervolgens via Kruger door naar Swaziland, ook een aanrader, om via Hluhluwe-Umfolzi (Mpila Restcamp !) te eindigen in St. Lucia/iSimangaliso Wetland Park (denk aan het reserveren van een Walvistocht), waarna via Durban we onze reis met een interne vlucht naar Kaapstad hebben vervolgd.

Tsja en dan als afsluiting Kaapstad..........een mooie stad (stadswandeling alsmede tocht met kabelbaan naar de Tafelberg) in een prachtige omgeving met mogelijkheden om het schiereiland te verkennen en vervolgens langs de kust naar Hermanus te rijden enzn. En niet te vergeten Robbeneiland te bezoeken (thuis in Ned., alvast tickets boeken), en aldaar excursie te doen o.l.v. ex-/mede gevangenen van Mandela, zeer indrukwekkend. Do We say more ?!

Siebren en Harma Nijdam.


Reactie van Fair Mundo Travel:

Beste Siebren en Harma,

Dank voor jullie enthousiaste review. Wat hebben jullie een mooie en afwisselende reis gemaakt. Zuid_Afrika heeft ook zoveel moois te bieden. Het Zuid-Afrikaanse ritme is inderdaad een andere dan de Nederlandse, de vroege start van safari's werkt dit nog eens extra in de hand. Ook is het inderdaad noodzakelijk om bepaalde activiteiten van te voren te boeken om lokaal teleurstelling te voorkomen. Ja en Kaapstad... dat is echt een stad om verliefd om te worden. Een heerlijk ontspannen sfeer, veel bezienswaardigheden (historisch, cultureel, landschappelijk), goede en gezellige restaurants... Een fijne afsluiting van jullie prachtige reis. Veel plezier met het uitzoeken van de foto's.

 

Wilt u in Zuid Afrika safari's en Kaapstad combineren? Doe dan inspiratie op met de rondreizen Safari Zuid-Afrika en Rondreis Zuid-Afrika: Kaapstad, Tuinroute en Safari die uitstekend zijn te combineren. Of

Vraag vrijblijvende offerte aan