Project Home of Good Hope

Projecten in Africa

Home of Good Hope

Neem contact met ons op

Home of Good Hope

Home of Good Hope is gevestigd in Katutura, een township in Windhoek,de hoofdstad van Namibië.

Home of Good Hope is in 2007 opgericht door Monica Imanga. Deze Namibische vrouw is haar soepkeuken gestart als een eerbetoon aan haar 16-jarige dochter die eerder dat jaar is gestorven aan aids. De soepkeuken is erg succesvol: het deelt twee keer per dag warme maaltijden uit aan ruim 600 kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 12 jaar. 

De Nederlands Stichting Home of Good Hope biedt support waar mogelijk. Inmiddels worden er diverse project en activiteiten gesteund:

  • soepkeuken
  • sporten
  • kinderopvang
  • scholing
  • gezondheidsvoorlichting over goede voeding en wondverzorging.

Fair Mundo Travel en Home of Good Hope

Als Monica en haar vrijwilligers maaltijden uitdelen, dan staan de kinderen in een lange rij te wachten. 's Zomers in de brandende zon en 's winters in de kou. Een grote wens van Monica was om de kinderen beschutting te geven. En het gelukt om die uit te laten komen. Door de aanschaf van praktische materialen kan de soepkeuken nu meer comfort bieden aan de kinderen en de vrijwilligers.

Monica heeft het uitbedacht en begroot: welke spullen zijn het hardste nodig en passen binnen het budget. Uiteindelijk is er een brede range aan spullen aageschaft. Grote gazebo's met windschermen aan de zijkant bieden schaduw tegen de zon en beschutting tegen de wind. Lange roestvrijstalen tafels maken het makkelijk om voedsel te bereiden en uit te delen. Tafeltjes en stoeltjes voor de kinderen om aan te eten. En een heleboel warme dekens en sjaals, want de winters in Windhoek zijn koud.

Door met Fair Mundo Travel te reizen dragen onze klanten bij aan het steunen van "onze" projecten. Mocht u een extra donatie willen doen, dan kan dat rechtstreeks op de website van de Nederlandse Stichting Home of Good Hope.

Home of Good Hope draagt bij aan de volgende Sustainability Development Goals (Duurzame Ontwikkelingsdoelen) van de Verenigde Naties:

Lees er meer over in het artikel Fair Mundo Travel helpt Home of Good Hope op de website van de Nederlandse stichting.

Impressies van Home of Good Hope