South Luangwa National Park

South Luangwa National Park

Zambia

Bekijk Zambia Reizen     Neem contact op

Nkonzi Camp

Nkonzi Camp

Nkonzi Camp ligt diep in South Luangwa National Park in Zambia. Het is een kleinschalig camp, weg van het toeristisch drukkere gebied bij main gate.

Nkonzi Camp ligt aan de Msuhilashi rivier. De rivierbedding is een groot deel van het jaar droog. Toch vindt wildlife er voldoende water. Net als in de rivierbedding van de nabij gelegen Luwi rivier. Het camp heeft kleine waterpoelen gemaakt waar dieren regelmatig worden gezien. De hide biedt hier goed zicht op zodat u wildlife goed kan zien, zonder dat u de dieren stoort.

Heeft u vragen over deze accommodatie of wilt u meer weten?     Bel of Mail ons

Bekijk onze rondreizen met Nkonzi Camp:

12 dagen
Vanaf € 5.195,- p.p.
Rondreis Zambia MalawiRondreis Zambia Malawi

Faciliteiten Nkonzi Camp

Nkonzi is een eenvoudig bush camp. Het ligt in het hart van South Luangwa National Park omringd door open grasvlaktes en eeuwenoude bossen. Op deze afgelegen ligging is geen elektriciteit of mobiel bereik. Het camp wordt sfeervol verlicht met kaarsen en paraffine lampen. Met slechts vier safaritenten is Nkonzi Camp kleinschalig met persoonlijke service. De comfortabele safaritenten hebben een en-suite openlucht badkamer met spoeltoilet en bucket shower. Er is een centrale Meru tent met een gezellige lounge, eetruimte en bar. Dé plek om 's ochtends te genieten van een kop verse koffie, 's middags van een koude gin-tonic en 's avonds van een romantisch diner met kaarslicht.

Activiteiten Nkonzi Camp

Nkonzi Camp wordt gerund door de eigenaar Gavin Opie. Gavin is een respectabele safarigids met meer dan 20 jaar ervaring. Game drives in een open safarivoertuig vinden plaats in de ochtend of  in de middag. De middag game drive wordt verlengd tot een night drive waardoor de kans op het spotten van nachtdieren en actieve roofdieren wordt vergroot.

Wandelsafari's, altijd met gids en bewapende scout, starten en eindigen vaak in het camp. Maar het is ook mogelijk om een korte game drive te combineren met een wandelsafari. 

Omdat Nkonzi Camp midden in het park ligt en er na zonsondergang nauwelijks licht is, is de sterrenhemel extreem helder. Met nul lichtvervuiling zijn de Melkweg, sterren en planeten duidelijk te zien.

Bekijk alle Zambia Rondreizen