Lake Malawi

Lake Malawi

Malawi

Bekijk Malawi Reizen     Neem contact op

Mumbo Island Camp

Mumbo Island Camp

Mumbo Island Camp ligt op een eiland voor de kust van Cape Maclear in Malawi. Mumbo Island is een ongerept en idyllisch eiland in Lake Malawi National Park.

Mumbo Island Camp is een kleinschalig camp en heeft een relaxte sfeer. Mumbo Island werd nooit bewoond waardoor de oorspronkelijke flora en fauna goed bewaard zijn gebleven.

Heeft u vragen over deze accommodatie of wilt u meer weten?     Bel of Mail ons

Lake Malawi National Park is niet voor niets uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Het warme, heldere water en de honderden vissoorten, waaronder vele cichliden, maken dat dit een van de mooiste plekken ter wereld is om te duiken of te snorkelen.

Bekijk onze rondreizen met Mumbo Island Camp:

12 dagen
Vanaf € 5.195,- p.p.
Rondreis Zambia MalawiRondreis Zambia Malawi
15 dagen
Vanaf € 3.295,- p.p.
Self drive Malawi ZuidSelf drive Malawi Zuid

Mumbo Island Camp: Faciliteiten

Een boottransfer brengt u in ongeveer 40 minuten naar Mumbo Island. Als u dichter bij het eiland komt, ziet de rieten chalets al op de rotsen staan. De boot legt aan op de houten pier van waar u direct op het zachte zand van het strand stapt.

De comfortabele chalets liggen tussen de bomen op de rotsige kustlijn van een kleiner eiland dat middels een loopbrug verbonden is het grote eiland. De chalets zijn gebouwd van hout, riet en canvas. Elke chalet heeft een eigen badkamer met eco-toilet en warm water bucket shower. De privé veranda heeft een hangmat; een heerlijke plek voor een siësta of om de lucht oranje te zien kleuren tijdens de zonsondergang.

Op het grote eiland is de familie unit gevestigd. Het centrale camp biedt een eetruimte, bar en watersport gazebo. Elektriciteit is middels zonne-energie. Het camp wordt 's avonds sfeervol verlicht met paraffine lampen en kaarsen.

Mumbo Island Camp: Activiteiten

In Mumbo Island Camp geniet u van rust en natuur. Hoor de golfslag van het meer, de vele vogels tsjilpen en de Fish Eagle's roepen. Op het eiland zijn diverse wandelroutes uitgezet. Ook is het mogelijk om in een kajak de kustlijn van het eiland te verkennen. Er is een aantal mooie zandstranden om te zonnen en te relaxen.

Of neem een duik in het heldere, zoete water om te zwemmen, snorkelen of duiken. De rotsige kustlijn heeft vele inhammen en door"sluip"routes waar vele vissoorten, zoals cichliden, zich schuilhouden. Ook een zonsondergang bootcruise behoort tot de mogelijkheden.

Bekijk alle Malawi Rondreizen