Individuele reis door Zuid Afrika

Net enkele weekjes terug van een schitterende reis door Zuid-Afrika, onze eerste kennismaking met Afrika. We hebben een zeer gevarieerde rondreis gemaakt. We zijn begonnen in Johannesburg met een fietstocht door Soweto onder begeleiding van een gids. In eerste instantie hadden we wel wat twijfels over dit bezoek aan Soweto, maar we zijn blij dat we het hebben gedaan. Zo hebben onze kinderen (en wijzelf) aan den lijve kunnen zien hoe bevoorrecht wij zijn in Nederland. De armoede, de kinderen op straat spelend met hun eigengemaakte speelgoed, het bezoek aan het Hector Pieterson plein hebben diepe indruk op ons gemaakt.

Vervolgens hebben we Johannesburg verlaten en zijn we naar Pilanesberg gereden. In dit Game Reserve hebben wij de eerste dag al ontzettend veel wild gezien, olifanten, giraffen, impala's, zebra's en nog veel meer. Een goed begin van onze reis. Na Pilanesberg vertrokken we naar Kololo bij Waterberg. Een prachtige locatie waar we in een schitterende villa zaten (een upgrade bij aankomst). Het is zeker de moeite waard om hier gebruik te maken van de fietsen. Hoe bijzonder is het om tijdens het fietsen gewoon allerlei dieren tegen te komen zoals giraffes, impala's, kudu's, en njala's.

Vervolgens via Tzaneen naar Hazyview via de Panoramaroute. Het Rissington Inn in Hazyview is een fraaie lodge waar we 's avonds vanuit onze kamer konden genieten van de zonsondergang. In de omgeving hebben we watervallen bezocht, we zijn naar Pilgrims Rest geweest en hebben de Three Rondavels bekeken. En onderweg uiteraard gevallen voor een aantal mooie houten beelden die langs de kant van de weg worden verkocht. Daarna vertrokken voor wat ons betreft de mooiste locatie van de hele vakantie, Shindzela in Timbavati Game Reserve. Een prachtig en kleinschalig tentenkamp midden in de bush. We hebben hier de big five gezien, een cheeta en Afrikaanse wilde honden en als hoogtepunt een vangst van een buffalo kalf door een groep leeuwinnen, waarbij wij achter een leeuw aanreden die de vangst direct opeiste zodra hij deze zag. Wat een ervaring. Een bezoek aan Shindzela is echt de moeite waard, dichter bij de natuur kom je niet, een unieke plek, met bijzonder vriendelijke medewerkers die je tijdens het gehele verblijf tot in de puntjes verzorgen.

Vervolgens via Swaziland met een overnachting in de beehives naar Hluhluwe Imfolozi. Hier hebben we drie nachten overnacht. De eerste nacht hebben we geslapen in Hilltop, de volgende nachten in Mpila een tentenkamp. Hier hebben we 's avonds nadat wij de braai hadden gebruikt een bezoekje gekregen van een hyena, die kwam struinen en kijken of er nog iets te halen was. Gelukkig zaten wij veilig en wel op de veranda en konden we het van een afstandje gadeslaan. Na Hluhluwe een korte trip naar onze eindbestemming in St. Lucia. We zaten hier in Lidiko Lodge, een heerlijke, tropische plek in een prachtige lodge. Helaas ging onze walvistrip niet door in verband met het slechte weer op dat moment. Maar dat is tegelijkertijd een reden om ooit nog eens terug te komen.

Nog wat praktische informatie: In elk respectabel dorpje waar je door rijdt zit wel een Spar. De supermarkten zijn goed uitgerust met allerlei producten. Ook hebben wij nooit moeite gehad om op tijd een pompstation te vinden. Het links rijden is enorm meegevallen, dat is voornamelijk gewoon een kwestie van doen en wel goed opletten bij kruispunten en rotondes.

Deze eerste kennismaking met Afrika vraagt om meer en ook dan zullen we weer aan Fair Mundo Travel denken. Marja je hebt een prachtige reis voor ons uitgestippeld, goed in opbouw, met prachtige verblijven. Echt een aanrader!

Groeten, Familie Haagsma


Reactie van Fair Mundo Travel:

Beste Paulien, Gerard, Niels, Maud en Bart,

Dank jullie wel voor deze enthousiaste reactie. Wat hebben jullie een mooie reis gemaakt en veel gezien en beleefd! Jullie blog hebben we natuurlijk gelezen. Erg leuk en zo reizen we stiekem een beetje met jullie mee. Ook dank voor de complimenten, we hebben de reis met veel plezier voor jullie samengesteld en georganiseerd. Fijn om te horen dat alles naar wens is verlopen en dat de problemen met Gerard's kies goed zijn opgelost en zelfs niet tot oponthoud in het reisprogramma hebben geleid. Tsja en dat een eerste kennismaking met Zuid-Afrika naar meer smaakt, dat is een bekend fenomeen 😄 Als het zover is, zijn we jullie weer graag van dienst.

 

Heeft u zin om Zuid-Afrika te ontdekken? Laat u dan inspireren door deze rondreis Safari Zuid-Afrika, die als basis heeft gediend voor de reis van Haagsma, of

Vraag vrijblijvende Offerte aan