Gezinsvakantie self drive door Zuid Afrika

We zijn net terug van onze 16 daagse fantastische reis met ons gezin doorheen Zuid-Afrika met dank aan Marja. Ons verhaal begon met een zoektocht op internet , zo kwamen we uit bij Fair Mundo, gespecialiseerd in Zuid-Afrika reizen. Algauw waren de eerste contacten gelegd, Marja luisterde heel aandachtig naar onze wensen en verlangens, welk type vakantie we wensten, wat ons budget was en algauw kwam een voorstel. Niemand van ons had durven denken dat dit zo dicht bij onze wensen zou aanleunen.

Alles was tot in de puntjes voorbereid, we kregen een persoonlijk reiswijzer waar werkelijk ALLES in stond dat we nodig hadden, van GPS gegevens, routebeschrijving, kaarten, info van de lodges (die werkelijk adembenemend waren, niemand van ons had gedacht dat men zoveel comfort zou hebben in Zuid- Afrika, zelfs in het tentenkamp hadden we alle luxe).

Ons reisverloop ging van Johannesburg naar Pilanesberg op zoek naar de Big Five met de eigen huurauto, vandaar naar Waterberg met een heerlijke lodge (Kololo Game Reserve),verder naar Makhado in de Soutpansberg waar we een dag met een gids naar Lake Fundudzi zijn geweest (dit werd allemaal vooraf geregeld door Fair Mundo zodat we ter plaatse niets meer hoefden te doen).

Daarna een korte tussenstop in Tzaneen, hier konden we genieten van de mooie natuur en watervallen, vandaar naar het Timbavati Game reserve (in het Krugerpark) waar we in een tentenkamp overnachten, dit is zeker een aanrader en moet zeker iedereen eens gedaan hebben. Vandaar ging het naar Hazyview waar we heen reden via de spectaculaire mooie panoramaroute met zoveel verschillende landschappen en uitkijkpunten.

Vandaar ging het richting Krugerpark (deze keer het zuiden) waar we opnieuw met onze eigen auto doorheen reden. Daar het in de winterperiode was ( een echte aanrader, allen moet je er de koudere ochtenden en avonds bijnemen) en dus weinig begroeiing lukte het ons heel goed om veel dieren te spotten. En zo terug naar Johannesburg.

Voor ons was het bewust geen zon strand vakantie maar vooral natuur, het spotten van de Big Five en het opzoeken van een echt safari gevoel vandaar dat we in het noord oosten bleven van Zuid-Afrika. Doorreizen naar Kaapstad zou deze betovering voor ons doorbroken hebben en dat had Marja heel goed ingeschat. We mochten altijd contact opnemen als we nog vragen hadden voordien, Marja hielp overal waar het kon, maar ook tijdens de reis werd alles goed opgevolgd, als er enkele probleempjes waren werd dit heel vlug opgelost. Achteraf wordt er nog geluisterd hoe de ervaringen waren.

Hier werken mensen met passie voor hun beroep en willen het beste voor hun klanten. Ik zou de volgende keer zeker terug met Fair Mundo samen werken en kan het ook iedereen aanbevelen.

Carine Bouw


Reactie van Fair Mundo Travel:

Beste Carine en familie,

Dank je wel voor dit mooie, uitgebreide reisverslag. En ook voor de vele complimenten. Wat fijn om te horen dat jullie zo tevreden zijn over ons en onze reizen. En natuurlijk goed te horen dat jullie zo hebben genoten van de reis. Jullie hebben dan ook een erg mooie route gereden en bewust gekozen voor veel zien in een aangenaam reistempo. Super dat het wildspotten jullie direct van het begin zo goed afging. Op dag 1 in Pilanesberg zelf de Big Five spotten is echt heel bijzonder 😃 We hopen dat jullie nog lang nagenieten van deze mooie self drive. Goede herinneringen voor het hele gezin samen. En de vele foto's zullen de herinneringen zeker levendig houden.

 

Wilt u ook een self drive door Zuid Afrika maken? Bekijk dan deze voorbeeldreis die ter inspiratie heeft gediend voor de reis van Carine en familie, of:

Vraag vrijblijvende Offerte aan