Victoria Falls en fly-in safari Botswana

Na een lange reis van Brussel naar Londen, daarna Johannesburg en dan nog naar Victoria Falls (26h) aangekomen op het vliegveld. Daarna de immigratiedienst passeren ( 1h45 en 30 dollar ) en met de auto naar Bayete Guest lodge. Prachtige lodge met goed eten en drinken om uit te rusten van de reis. Volgende dag naar Victoria Falls National Park (4km en 40°C). Zeker de moeite waard, zelfs met laag water, en dan eten in het Lookout Café, een aanrader.

Volgende dag transfer naar Botswana en Bakwena lodge. Warm ontvangst en om 16h al eerste safari in Chobe Park. Veel olifanten, bavianen, antilopen, vogels, nijlpaarden etc en zelfs een luipaard in een boom. Dag daarop om 6h terug naar Chobe Park en om 16h een boottochtje op de Chobe rivier: nijlpaarden van dichtbij, krokodillen groot en klein, buffels etc. Voor het eten 's avonds was er nog zang en dans van de personeelsleden: hartverwarmend!

In de morgen transfer naar vliegveld van Kasane en vlucht naar Savuti. Dit tentenkamp in het zand had toch alle luxe (met airco!). Maar geen water in de channel door de aanhoudende droogte. Op safari hebben we 'De' groep van leeuwen gezien , ongelooflijk. Natuurlijk ook olifanten ,etc en een eenzaam nijlpaard. Dit was ook een heel sympathieke lodge.

De volgend lodge was Sango Safari camp bij Moremi (= het mooiste park ). Excellent en voor het eerst een luipaard van heel dichtbij gezien (naast de wagen). Ook een bende wilde honden en zelf honingdassen. Onze gids had veel humor en vertelde veel over de dieren!

De laatste lodge was Pom Pom, gereserveerder van ontvangst  en de gidsen afstandelijker. Hier waren ook veel meer toeristen. De lodge is prachtig gelegen in de Okavango Delta, met vele dieren rondom : olifanten , bavianen en vele soorten vogels. De safari's waren mooi maar vermoeiend, ze rijden vaak off road met vele schokken tot gevolg. Op een morgen zijn we ook met een smal bootje gaan varen = Mokoro . Rustig , kalmerend en vele vogels (ijsvogels!) gezien . Na een dagje "nietsdoen" terug naar huis. In Pom Pom is geen gsmbereik of internet , dus geen online check in voor de terugvlucht van Johannesburg naar Londen . We zaten ver van elkaar , gelukkig hebben we toch kunnen wisselen met andere passagiers .Drie uur op voorhand is niet genoeg!! Online checkin is gekkenwerk!

Met vriendelijke groet,
Roeland Mombers-schepers


Reactie van Fair Mundo Travel:

Beste Roeland,

Hartelijk dank voor uw uitgebreide verslag. Wat fijn om te horen dat u heeft genoten van de reis en zoveel wildlife heeft gezien. U heeft inderdaad vele types safari's gemaakt van game drives, overdag en 's avonds, tot mokorotochten en motorboottochten. Dit vergroot de kans om verschillende soorten wilde dieren te spotten. Goed te horen dat het op de terugvlucht toch gelukt is om een stoel naast elkaar te verkrijgen.We wensen u nog een heerlijk nagenieten toe.

 

Wilt u ook een onvergetelijke fly-in safari maken door Botswana? Bekijk dan deze voorbeeldreis die als basis heeft gediend voor de reis van Roeland, of

Vraag vrijblijvende Offerte aan