Self drive Zuid-Afrika

We staan in onze SUV op een bruggetje. Van links nadert een enorme olifant. We verwachten dat hij de weg oversteekt want zijn pad gaat aan de overkant van de weg verder. We besluiten op de brug dit te bekijken. Hij komt dichterbij, ziet de brug, en slaat recht op ons af. Het wordt steeds spannender en hij komt pal langs ons voertuig. Gelukkig heeft hij een hele goeie bui, flapte met zijn oren en loopt gezellig door naar een grasveldje achter ons.

's Middags rijden we naar ons slaapplekje in de bush en op het smalle zandweggetje, in schemer, komt een nog grotere olifant ons tegemoet. Achteruit is geen optie, dus lichten uit en wel achteruit de bush in, aan de kant, maar deze keer wel de motor laten draaien. Ook hij was goed gemutst, snuffelde aan de auto en vond het ok. Pffffffffff!

Zondagochtend, zes uur, waren sporen van leeuwen gezien in ons kamp in Timbavati. Onze speurder Raymond, ging te voet op zoek naar de groep. Hij zat nog niet koud op zijn stoeltje op onze landrover of wij zien een groep van 9 hongerige leeuwen bezig met hun ontbijt van een zojuist gevangen zebra. Hard tafereel maar "this is nature". Nog een ander hoogtepunt was het spotten van een moeder cheetah met haar twee cubs, in Imfolozi. En zo kunnen we wel doorgaan.

Marja heeft haarfijn aangevoeld wat we zochten. We hebben vier weken genoten van de diversiteit van een prachtig land, soms heerlijk basic in de bush en soms heerlijk luxe in een prachtig gelegen resort. We kunnen terugkijken op een prachtige reis, goed samengesteld waaruit bleek dat er veel ervaring aanwezig is bij Fair Mundo Travel - heel hartelijk dank Marja! Fair Mundo wordt door ons zeer zeker aanbevolen.

Marian Schenk en Herman Slotboom


Reactie van Fair Mundo Travel:

Beste Marian en Herman,

Dank jullie wel voor deze mooi geschreven reactie. Wat kan je toch spannende momenten meemaken in de Afrikaanse bush! Goed te horen dat jullie hebben genoten van de reis. Ook dank voor de complimenten, die waarderen we zeer. Het is altijd fijn om te horen dat de reis aansloot bij de wensen.

Hopelijk genieten jullie nog lang na. De vele foto's zullen de herinneringen zeker levendig houden 😀

 

Bent u ook in voor avonturen in de Zuid-Afrikaanse bush? Bekijk dan deze rondreis Safari Zuid-Afrika ter inspiratie, of

Vraag vrijblijvende Offerte aan