Self drive met 4x4 en daktenten door Namibie

We willen je bij deze laten weten dat onze 4x4 rondreis met daktenten door Namibië fantastisch was. Het land met haar afwisselende landschappen en kleuren, maar ook de open bevolking en de enorme diversiteit aan dieren. Damaraland heeft ons het meest verrast, maar waarschijnlijk omdat we daar het minste van afwisten.

De campings waren prima, het sanitair was overal netjes en werd goed schoon gehouden en overal warm water. De camping bij Grootberg was natuurlijk de topper. Wat een prachtige locatie, douchen tussen de rotsen. Het reizen met onze auto ging ook perfect. Een keer een lekke band. We hadden een Toyota Hilux meegekregen in plaats van een Nissan. Reed prima!

Het slapen in de daktenten was ook leuk. De slaapzakken en slaaplakens waren met een dikke pyama warm genoeg, want het is er 's avonds en ' s nachtsl wel heel erg koud.

Heel toevallig kenden we Yvonne van Vondelhoff Guesthouse, ze was onze reisleidster in onze reis naar Zimbawe en Botswana 17 jaar geleden. Grappig hè.

We hebben nog enkele tips en opmerkingen om het reizen voor de mensen na ons nog comfortabeler te maken. In Otjiwarongo is de Caltrexpomp vervangen door een Puma pomp ( maar het guesthouse staat daar ook al aangegeven) Onze auto had geen verlichting in de achterbak, dit was wel handig geweest, sommige type auto's beschikten hier wel over. Onze uitrusting bestond uit 2 handdoeken per persoon, hier had ik niet opgerekend, ik had handdoeken thuis kunnen laten. Ik had dat vooraf aan je kunnen vragen natuurlijk. Op de campings zonder licht hebben we een olielamp gekocht, was gezelliger licht dan de zaklampen. Bij de checklist voor de auto kun je misschien ook nog vermelden dat je zowel voor als achterlichten moet checken, na 3 dagen bleek onze rem en achterlichten het niet te doen, mogelijk deden ze het vanaf het begin al niet. We hadden allen de voorlichten gecheckt, dom hè. een kabeltje bleek gebroken, maar dat is kosteloos in een garage hersteld.

We hebben het zo leuk gehad en hebben nu al heimwee. Ik denk dat we nog wel een keer terug komen in Namibië, omdat we natuurlijk nog niet alles hebben gezien. Zo hadden we eigenlijk wel een dag langer in de Sossei vallei willen blijven. Een volgende keer gaan we zeker wel naar Caprivi.

Bedankt voor het goede regelen van onze vakantie!

Bert, Patricia, Ingmar en Karsten


Reactie van Fair Mundo Travel:

Beste Bert, Patricia, Ingmar en Karsten,

Bedankt voor jullie uitgebreide en mooie reactie. Wat heerlijk dat jullie het zo naar de zin hebben gehad en dat kamperen met daktenten goed is bevallen. Inderdaad, Namibie smaakt naar meer. Het is ook zo'n uitgestrekt land met zoveel afwisseling, dat valt niet allemaal in 1 keer te bereizen. De Caprivi-strook is een heel ander deel van Namibie en leent zich uitstekend voor een combinatie met Botswana. Bedankt voor de complimenten. Daar zijn we erg blij mee.

Spreekt dit avontuur u aan? Bekijk dan deze 4x4 rondreis met daktent door Namibie