Vaccinaties Malawi

Malawi

Vaccinaties en Malaria

 

Neem contact met ons op

Inentingen, Vaccinaties en Malaria Malawi

Gaat u op reis door Malawi? Een goede voorbereiding kan de kans op vervelende gezondheidssituaties tijdens uw reis door Malawi aanzienlijk verminderen.

Heb ik vaccinaties of inentingen nodig voor Malawi?

Als u een reis naar of door Malawi maakt wordt een DTP-vaccinatie aanbevolen. Soms is ook een bescherming tegen Hepatitis A middels een vaccinatie raadzaam.

Naast bovengenoemde aanbevolen vaccinaties voor Malawi is een gele koorts vaccinatie verplicht als u uit een gebied komt waar gele koorts voorkomt.

Komt malaria voor in Malawi?

Malari komt gedurende het hele jaar voor in Malawi. Dit geldt voor het gehele land.

Moet ik malaria pillen slikken in Malawi?

Het gebruik van malariaprofylaxe wordt aangeraden als u naar Malawi reist. Met sommige van deze malaria pillen moet u enige tijd voordat u op reis gaat starten en ze na thuiskomst nog enige tijd doorslikken. 

Malariamuggen steken vooral bij zonsopkomst, 's avonds en 's nachts. De kans op malaria wordt verminderd door het dragen van lange broeken, sokken en lange mouwen. Ook kunnen insectenwerende middelen met DEET enige bescherming bieden. Het is raadzaam om onder een klamboe te slapen.

Tip:

Check voordat u een afspraak maakt voor vaccinaties en malaria profylaxe of, en welke, aanbieders door uw ziektekostenverzekering worden vergoed.

Belangrijk:

  • Check altijd de laatste stand van zaken bij de officiële instanties, zoals Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).
  • Laat u persoonlijk adviseren over maatregelen tegen malaria door bijvoorbeeld GGD of huisarts.
  • Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit? Dan adviseren wij om contact op te nemen met de ambassade om na te gaan welke reisdocumenten noodzakelijk zijn.

Meer reizigersinformatie Malawi

Een greep uit de Populairste Reizen Malawi

of bekijk Alle Reizen Malawi

15 dagen
Vanaf € 3.295,- p.p.
Self drive Malawi ZuidSelf drive Malawi Zuid
12 dagen
Vanaf € 5.195,- p.p.
Rondreis Zambia MalawiRondreis Zambia Malawi
16 dagen
Vanaf € 3.280,- p.p.
Groepsreis Zambia MalawiGroepsreis Zambia Malawi

Neem contact met ons op