Swazi-Candles: Fair Trade en Handgemaakt

Swazi-Candles

Swazi Candles zijn handgemaakte kaarsen met Afrikaanse patronen. De kaarsen worden gemaakt in eSwatini (voorheen Swaziland) in het gelijknamige centrum Swazi Candles.

Nadat directeur Tony Marshak het apartheidsregime in Zuid-Afrika had ontvlucht, ontmoette hij in de Verenigde Staten een kunstenaar. Deze kunstenaar leerde Tony een bijzondere techniek voor het maken van kaarsen. Tony wilde terug naar Afrika en vestigde zich in Swaziland, het huidige eSwatini, waar geen apartheid heerste.

Rondreizen geschikt voor een bezoek aan Swazi Candles:

19 dagen
Vanaf € 2.375,- p.p.
Safari Zuid-AfrikaSafari Zuid-Afrika

In 1981 is Tony Marshak met twee compagnons het bedrijf Swazi Candles gestart, een initiatief om kaarsen met etnisch design te produceren. Werknemers uit de lokale gemeenschap volgen interne trainingen om in mooie kaarsen te maken en te voorzien van prachtige patronen. Ook de kaarsen zelf zijn door hun vormen erg bijzonder. De handgemaakte Swazi Candles zijn fair trade kaarsen en inmiddels wereldberoemd.

Bezoek Swazi Candles tijdens een rondreis

Het is absoluut de moeite waard om tijdens een rondreis door Zuid-Afrika en eSwatini een bezoek te brengen aan de werkplaats en winkel van Swazi Candles.

Zie zelf hoe de kaarsen worden gemaakt en verbaas u over de vaardigheid waarmee dit wordt gedaan. De creativiteit is enorm. Gelukkig is er bij de werkplaats een winkel waar Swazi Candles worden verkocht, want u wilt vast en zeker niet verder doorreizen zonder prachtige kaarsen voor thuis.

Swazi Candles: hoe worden de kaarsen gemaakt?

Nieuwsgierig hoe de kaarsen worden gemaakt? Bekijk dan deze video:


 

Vind uw droomreis