Familie safari reis door Zuid Afrika

Hierbij het verslag van onze mooi ry. Prachtige kamers in een mooi gelegen gebied in Sandton, Johannesburg. Geen restaurant maar vlakbij gaan eten. Bij terugkomst liep er een boom van een kerel in de tuin als bewaker, maar daar had die mevrouw ons al voor gewaarschuwd zodat we niet zouden schrikken. Een heerlijk ontbijt en op weg naar Krugerpark. Rijden ging prima, ook het links rijden. Toen naar het pretoriuskamp met allemaal ronde hutjes die netjes waren ingericht. Apen en impala's, maar niet te vergeten de vogels. Bij het zwembad, waar we naar toe gingen heeft Marc alleen maar de vogels in de bomen gefotografeerd. Prachtig! Toen naar Hazyview Rissington inn. De reis er naar toe was een prachtige safari waar we erg veel dieren hebben gespot. Een prachtige locatie en kamers. Daar hebben we kerst gevierd op zijn engels met mutsen enz. s'nachts een ontzettend zwaar onweer gehad zodat de badkamer blank stond. Heerlijk ontbeten en op naar Simbavati. Hoe kan het dit is nog mooier dan Rissigton in Hazyview! "zo kwamen er rond 12 uur 's middags wel 80 olifanten groot en klein die begonnen te drinken en te spelen in de rivier. Na een half uur kwam de matriarch met 4 olifanten aan, ze zag de troep lol hebben maar...... ze blies met haar slurf heel hard en in 2 minuten was alles weg, fantastisch om dat te zien". Tijdens een game drive hebben we nog 3 bijzondere gebeurtenissen meegemaakt. Ten eerste een roedel wilde honden liggen in een lege rivierbedding minstens 18 stuks! Even later een luipaard op zijn gemak wandelend en tenslotte een keer 3 en een keer 1 hyena. Veel safari's en heel veel dieren en vogels. De twee dagen hier waren werkelijk een feest. Toen op weg naar Skukuza. Onderweg had ik ontzettend veel moeite om in de buurt van Marc te rijden. Het leek of ik een slippende koppeling had want met 5000 toeren had ik geen power. We gingen koffie drinken onderweg bij een lodge en daarna liet ik Marc met mijn auto even rijden. Daar kom je echt niet mee tot Skukuza 90 kilometer verder. Enfin de manager heeft een ranger ons naar Skukuza laten brengen in het donker en had gezorgd dat het bureau aldaar nog open zou zijn. Wel een prachtrit in het donker, we zagen nog een civetkat en een nyala prachtig. Alles was nog open voor ons. Het huisje was het bekende hutje maar het stonk vreselijk naar ontsmetting en was uiteindelijk het minst goede (die moet er altijd een zijn he). Mooie safari gedaan want de nieuwe auto kwam pas om 2 uur. De volgende dag naar Trees Too. Een kampje buiten kruger wat erg dicht op elkaar en eigenlijk in een ministadje. Wel heel goed gegeten. Toen naar Swaziland gelukkig frisser. Arm land en minder safari mogelijkheden. Phophonyane was de lodge met tenten en ronde hutjes. Leuk zwembad en centrale unit voor het eten. Gezellig oudjaar gevierd zonder vuurwerk gelukkig maar met dansje van keukenbrigade. Naar glasfabriek geweest(ver rijden) en verder heel veel mensen die langs de weg liepen (armoe armoe). Vlak en liefelijk landschap.

Zuid Afrika in het Hilltop camp. Meteen safari rijden en veel zien. Eten prima en leuk met een groep artiesten. Safari safari. En op naar Mpila camp met tenten op vlonders en palen. Safari met oppassen voor olifanten die hier erg agressief zouden zijn. Alles zelf koken dus wat is makkelijker dan pannenkoeken bakken?! Nu naar Lidiko Lodge in St. lucia. Prachtige kamer en een prachtig huis voor Marc en zijn gezin, super. Meteen de hippo/croc tour een dag eerder dan gepland maar het was toen wel droog. De volgende dag weer safari naar zee en alles wat eromheen is. Lekkere restaurants voor de avond. Goed ontbijt.

Wij hebben een kleine 4000 foto's waarvan 90% vogels zijn. Marc heeft 70 door hem nog nooit geziene vogels gezien en kan deze in zijn boek vermelden.

Marja heeft gezorgd voor een perfecte uitgebalanceerde reis voor een aannemelijk prijs. Goed uitgewerkt was de Reiswijzer. En de kaartjes natuurlijk. Perfect en alle lof voor jullie drieën. Onze hartelijke dank Marja het was fijn om samen te werken.

Familie Bozon


Reactie van Fair Mundo Travel:

Beste allemaal,

Hartelijk dank voor jullie mooie en levendige reisverslag. Wat goed om te horen dat jullie hebben genoten van de reis en zoveel wild hebben gespot. Erg vervelend van de autopech, dat zet altijd een domper op de reis. Gelukkig hebben we jullie ons tijdig geinformeerd en hebben we goed kunnen helpen. Graag willen we jullie op deze plaats nogmaals hartelijk danken voor jullie bijdrage aan de stichting. We wensen jullie veel plezier met het uitzoeken van de prachtige foto's!

De voorbeeldreis die als basis heeft gediend voor deze reis staat hier beschreven.