Self drive Namibie en Botswana met fly in safari Okavango Delta

Onze onvergetelijke vakantie in Namibië en Botswana. We starten in Windhoek, vandaar gingen we noordwaarts richting de Caprivi, Chobe en de Okavango. Drie weken later vlogen we vanuit Maun terug.

In Grootfontein bezochten we de San Bushmen. Interessant en grappig was het verhaal van de medicijnman die met veel verve vertelde over de planten die gebruikt worden bij allerlei kwalen, maar ook hoe vuur, pijl en boog gemaakt wordt, de jaagtechnieken, enz. Maar ook de dansen die met veel plezier vertoond werden door de vrouwen van de San Bushmen.

We hebben overnacht op de Makgadikgadi zoutpannen. Een geweldige belevenis met een prachtige zonsondergang, duizenden sterren aan de hemel en een onmetelijke vlakte. Waar we de volgende ochtend zagen hoe de meerkatten zich opwarmden in de zon.

Bij de Okavango maakten we een bushwalk, boottrips en een mokorotocht. Prachtig, in één woord!

In de lodges was het een goed vertoeven. De Bakwena Lodge, wat een gastvrijheid, we werden onthaald met gezang, het eten was er heerlijk, echt een prachtig onderkomen. We hebben er een gamedrive op het water gemaakt, waar we olifanten, nijlpaarden en ander wild zagen. Met ‘s nachts het geknor van de nijlpaarden in en bij de rivier.

Maar ook het Ngepi Camp met een buitendouche, een hangmat, een mooi uitzicht en sfeervol om er te eten in een fantastische ambiance. Niet te vergeten Camp Kwando met zijn uitzicht op de rivier en een heerlijk terras. Een genot!

We hebben veel wild gezien zoals olifanten, krokodillen, nijlpaarden, giraffen, een leguaan, bavianen, buffels, antilopen en niet te vergeten de vele vogels klein en groot. Helaas geen leeuwen, iets voor de volgende keer! De Toyota 4x 4 bracht ons waar we heen wilden op wegen met heel veel diep mul zand.

Avontuur, gastvrijheid, ontspanning, heerlijk eten, een glas wijn, een koud biertje, een vakantie om op terug te kijken.

Sonet en Dirk Vermaire
Adrie Zwemer en Willie Mulder


Reactie van Fair Mundo Travel:

Beste Sonet en Dirk, Adrie en Willie,

Dank voor de review over jullie mooie reis. Wat heerlijk om met z'n vieren zo'n avontuurlijke reis te maken. Mooie mix van wildlife, natuur en cultuur. Ook de combinatie van self drive en aan het einde een fly-in safari is bijzonder. Zo hebben jullie veel vrijheid behouden en ook de mogelijkheid gehad om met een klein vliegtuigje diep de Okavango Delta in te vliegen. De sfeer die jullie in de laatste zin bijschreven is heerlijk, precies zoals een reis door Zuidelijk Afrika is. We hopen dat jullie nog lang nagenieten.

 

Heeft u ook zin in een Afrika-avontuur. En wilt u een self drive combineren met een fly-in safari? Bekijk dan deze rondreis door Namibië en Botswana of

Vraag vrijblijvende offerte aan