Self drive Namibie en Botswana

25 mei startte onze reis door het noorden van Namibië en Botswana. Erindi was onze eerste stop, prachtige luxe lodge met mooi uitzicht. Tijdens de gamesdrives veel wild gezien w.o. wilde honden. Daarna 3 nachten in Etosha, een prachtig national park, waar we zelf hebben rondgereden en veel hebben gezien. Hierna een verblijf in het rustige Onguma Bush camp waar we o.a. cheeta's hebben gezien.

Vervolgens op weg naar de eenvoudige maar relaxte Nkwasi lodge bij Rundu, hier een bezoek aan community en schooltje gebracht en de nodige spullen (via de lodge) achtergelaten voor de community, wat heel welkom was. Ook nog een eenvoudige maar leerzame rivertocht gemaakt. Daarna naar de gastvrije Nunda River lodge, waar we best nog langer hadden willen blijven. Hier een bezoek gebracht met de boot aan Popa falls en zelf gereden in het mooie Mahango park, waar we o.a. sabelantilopen zagen. Daarna naar de prettige Namushasha lodge, waar we prachtige gamedrives hebben gemaakt, met een fijne gids, in Bwabwata NP. Veel wild en enorme kuddes olifanten gezien.

Onze volgende stop was de Chobe safari lodge in Kasane, een grote maar heel goed georganiseerde lodge. We hebben mooie gamedrives en een ontspannen rivercruise gemaakt en heel veel gezien. Daarna een korte stop in Elephant Sands, waar de olifanten door het kamp liepen.

En dan het hoogtepunt van onze reis: via Audicamp naar Sangocamp in Kwai/Moremi gebied. Geweldig hier, super verzorging, heerlijk eten en prachtige gamedrives en heel veel wild gezien. De olifanten liepen op 30 meter van je veranda. Leeuwen, waaronder ook een zwemmende leeuw, luipaarden, prachtige roofvogels en heel veel wilde honden gezien. Kortom SUPER. Toen weer terug via Audicamp en 2 tussenstops richting Windhoek.

We kunnen terugkijken op een prachtige reis, met veel gamedrives, rivercruises, maar ook relaxtijd. Marja bedankt voor de super organisatie maar ook voor het prettige contact. Onze volgende reis naar Zuid-Afrika is al weer in de planning. Want ja het is en blijft fantastisch daar.

Sonja en Frits


Reactie van Fair Mundo Travel:

Beste Sonja en Frits,

Dank voor jullie uitgebreide review. En dat we opnieuw een mooie reis voor jullie mochten organisaren. Wat hebben jullie weer veel gezien en meegemaakt. Deze reis was inderdaad een mooie mix van activiteiten en safari's en tijd om te relaxen of op eigen gelegenheid iets te ondernemen. En als topper Sango camp in Khwai Area / Moremi Game Reserve. Altijd een succes, qua sfeer, gastvrijheid en wildlife. Tsja, Afrika laat jullie niet ons, wat we ons heel goed kunnen voorstellen 😀 Ook jullie komende reis naar Zuid Afrika gaat weer onvergetelijk worden.

 

Op zoek naar een mooie reis door Namibie en Botswana? Bekijk dan deze Rondreis Namibië en Botswana die ter inspiratie heeft gediend voor de reis van Sonja en Frits, of:

Vraag vrijblijvende Offerte aan