Reis door Zuid Afrika: wilde dieren, natuur en strand

Het was voor ons een speciale zomervakantie; wij noemde het onze 'babymoon', we waren +/- 24 weken zwanger. Om die reden was de voorbereiding erg belangrijk en Fair Mundo heeft ons daar uitstekend in ondersteund. Zodoende hebben wij een individuele fly-drive reis door het Noordoosten van Zuid-Afrika geboekt in de maand Juli. Wij waren beiden nog niet eerder in Zuid-Afrika geweest en hadden geen idee wat ons te wachten stond. Fair Mundo hielp ons bij de voorbereidingen door al onze vragen te beantwoorden en advies te geven. We reisde met een goed gevoel af naar Johannesburg, daar begon onze reis van 20 dagen.

Samenvattend hebben we een fantastische vakantie gehad, waarbij we genoten hebben van de natuur en het ‘wildlife'. Fair Mundo heeft voor ons de perfecte reis uitgestippeld met de juiste afwisseling. We hebben bijzondere plekken bezocht, waar we telkens warm onthaald zijn en heerlijk hebben gegeten. De winter periode was voor ons perfect. Niet te koud en niet te warm. We zouden deze reis aan iedereen adviseren en het was heerlijk dat Fair Mundo het tot in de puntjes goed had verzorgd. De parken waren het hoogte punt van onze reis en voor ons sprong Timbavti Private Nature Reserve er met kop en schouders boven uit. De gidsen lieten ons kennis maken met de dieren van heel dichtbij; we zijn omsingeld door een kudde olifanten, hebben wilde honden achtervolgt bij het vangen van hun prooi en zagen een leeuw en leeuwin op een meter afstand van ons paren. Dat kan alleen in een Private Game Reserve! De gidsen weten precies hoe ze het beste de dieren kunnen spotten en hoe vervolgens de dieren te benaderen. Heel speciaal. Toch waren ook de Public Game Reserves bijzonder, aangezien je dan samen opzoek gaat naar de dieren en je overdonderd wordt wanneer er ineens een olifant voor je auto oversteekt. Je kunt lekker BBQ-en en bent echt even op jezelf midden in de natuur. De lodges waar we verbleven waren stuk voor stuk zeer speciaal. Telkens werden we weer verrast door de locatie, de gastvrijheid en de goede verzorging. We hebben het vooral in Waterberg heel prettig gehad. Tijdens het ontbijt keek je uit op het park, prachtige vergezichten. En we hebben daar heerlijk kunnen wandelen en fietsen. De afstanden tussen de bestemmingen waren goed te doen, aangezien de wegen goed te berijden zijn. Hier en daar is het wel moeilijk inschatten hoelang je er over rijdt, daardoor zijn we op den duur maar vroeg vertrokken en dat beviel erg goed. Op die manier hadden we dan nog iets aan de dag op de nieuwe bestemming.

Zuid-Afrika is een bijzonder land. We hebben zeer vriendelijke mensen ontmoet, die ons met veel warmte hebben ontvangen. We hebben ons erg veilig gevoeld en zien graag nog veel meer van Afrika. Fair Mundo en Marja in het bijzonder, hartelijk bedankt en wij komen zeker bij jullie terug!!

Veel Liefs, Liselotte & Boudewijn


Reactie van Fair Mundo Travel:

Beste Liselotte en Boudewijn,

Erg bedankt voor jullie mooie reactie en complimenten. Wat heerlijk om jullie enthousiasme voor Zuid Afrika te lezen. De veelzijdigheid, schoonheid en gastvrijheid van het land heeft ook jullie geraakt, zo te horen. Inmiddels hebben we vernomen dat jullie een dochtertje hebben gekregen. Van harte gefeliciteerd. We wensen jullie heel veel geluk samen

Wilt u ook een reis maken naar Zuid Afrika? Kijk dan op www.fairmundotravel.nl/voorbeeldreizen/zuid-afrika.html