Reis door Zuid-Afrika; safari's met gids en met eigen huurauto

Individuele safari rondreis Zuid Afrika. Indrukwekkend is de beste omschrijving van onze safari-rondreis door Zuid Afrika. 's Avonds om het kampvuur zitten in het tentenkamp na een lange safari. In een heldere sterrenhemel staan en de melkweg zien. Oog in oog komen te staan met hyena's vlak achter de tent. Observeren hoe zorgzaam olifanten voor elkaar zijn. Vlakbij parende neushoorns en een etende familie leeuwen kunnen komen in hun natuurlijke omgeving. Dat soort ervaringen hebben het voor ons een onvergetelijke reis gemaakt.

Met onze eigen huurauto zijn we vanaf Johannesburg, via een aantal nationale parken en private game reserves, bovenlangs naar Durban gereden. Zo konden we ons eigen reistempo bepalen, zelf ervaren hoe het is om over de Afrikaanse wegen te rijden (een hele belevenis) en kregen we alle kans om de dieren rustig te observeren. Tijdens onze safari's, met fantastische gidsen en op eigen houtje, hebben we veel verschillende dieren gezien en hebben we zelfs alle big 5 gezien. Geweldig! Volgens de Afrikaners komt dat niet vaak voor en is dat echt heel bijzonder.

Ook werden we verrast door de diversiteit van de natuur in zo'n klein stukje van Zuid Afrika: droge gele en rode gras- en zandvlakten, afgebrande stukken bos en savanne, dichte groene bossen, bergen, regenwoud en warme heldere zee. Het was ook erg fijn, dat de Afrikaners warm, vriendelijk en behulpzaam waren.

De meegeleverde reiswijzer was duidelijk en hielp ons goed op weg in het voor ons onbekende land. Daarnaast heeft Marja van te voren goed geholpen met al onze vragen. Met haar hulp hebben we uiteindelijk de beste keuze voor ons weten te maken tussen de verschillende soorten vakanties en landen onderin Afrika. Verder zijn de kleine puntjes, waar het niet goed ging tijdens de reis, via een lokale tussenpersoon erg goed opgelost (een tweetal accommodaties gaf aan dat de betalingen niet goed binnen gekomen zouden zijn). Hierbij kwam onze Zuid Afrikaanse prepaid simkaart van Telkom erg goed van pas. (Tip: koop deze bij aankomst in Zuid Afrika op de luchthaven. Deze kost omgerekend maar circa 6 euro en maakt het erg makkelijk om lokale telefoontjes te plegen.) Ook de creditcard hebben we goed gebruikt. Hiermee konden we bijna overal betalen, zelfs op de afgelegen plekken.

We zijn ook zeer te spreken over de vele goede en een aantal geweldige accommodaties, waar we nog wel langer hadden willen blijven. We raden iedereen in ieder geval aan om in Kololo game reserve en Shinzela tented camp te overnachten!

Bedankt voor deze geweldige vakantie. Hier zullen we nog lang met plezier aan terugdenken. Wie weet tot een volgende keer!

Marc Wubbema


Reactie van Fair Mundo Travel:

Beste Marc,

Dank je wel voor de inspirerende review en beschrijving van jullie afwisselende reis. Goed ook om te horen dat alles naar wens is verlopen en dat ons lokaal kantoor waar nodig adequaat heeft geholpen. Natuurlijk waren alle accommodaties wel betaald, maar in de administratie van vooral de nationale parken in Zuid-Afrika, gaat wel eens wat mis 😉 Fijn om dan te kunnen terugvallen op ons lokaal kantoor.

Wat hebben jullie een geluk gehad met het spotten van wildlife. Het is inderdaad super om safari's met gids af te wisselen met safari's in de eigen auto. We hopen dat de herinneringen lang levendig blijven. Een volgende keer verwelkomen we jullie graag.

 

Ook op safari door Zuid-Afrika? Bekijk deze inspirerende voorbeeldreis die geheel op uw wensen kan worden afgestemd of:

Vraag vrijblijvende Offerte aan