Fly drive door Namibie

Misschien had je al eerder een bericht verwacht met onze ervaringen en bevindingen. Sorry, maar enkel onze fantastische reis is daarvan de reden. Wij hebben weer even de tijd nodig om alle ervaringen te laten bezinken en 'weer met de voetjes op de grond te komen' en de draad van het dagelijkse drukke leven op te nemen.

Wij moeten je hartelijk bedanken voor de fantastisch mooie reis die we hebben gehad. Alles was echt super, niets is er tegen gevallen, nergens is wat op aan te merken! De reiswijzer was een supergoede handleiding, prachtig voorbereid en samengesteld. We hebben er niet alleen onze dagelijkse organisatie mee gedaan, het is zelfs nu, na de vakantie, nog een handige steun voor het maken van mijn fotoboek.

Over de bijkomende geplande excursies (himba's & cheeta's) valt ook niet te klagen, die waren super! De himba's zijn natuurlijk een toeristische trekpleister geworden, alhoewel het volk nog altijd bijzonder is, hadden we toch wel wat de indruk dat het 'nogal toeristisch uitgebuit' werd. Maar het blijft natuurlijk een speciale ervaring. De Cheetah Foundation was ook heel speciaal. Vooral van onze gids 'Charles' hebben we heel wat opgestoken. Hij is de beste gids die we in heel onze vakantie hebben gehad. In Etosha Park was de dag dat we zelf door het park gereden hebben beter, leuker en veel intenser dan de game-drive die we daar daags voordien hadden geboekt. Ook in Waterberg hadden we een goede (speciale) gids, daar hebben we buffels en de zwarte neushoorn gezien. Qua dieren hebben we alles gezien behalve de walvis in Walvisbay. De kids waren dus zeer tevreden!

En dan zwijg ik nog van de door Fair Mundo uitgekozen logementen! Er is niet eentje waar we wat op aan te merken hebben. Hadden vooraf niet gedacht dat het allemaal zo luxueus zou zijn, we zijn wel wat minder gewoon. Treesleeper Camp was de enigste keer dat we in een 'echte' tent hebben geslapen, dat was even wennen maar dat lag meer aan de koude temperatuur waarin we moesten slapen! Het was met kleren aan in 2 slaapzakken. Juist daar hebben we 1 klein probleempje gehad: er waren maar 2 tentjes (van 2 pers.) voorzien. Volgens hen waren er maar 2 gereserveerd maar na wat discussiëren hebben ze er 2 bijgeplaatst die we dan toch niet extra hebben moeten betalen. De overige lodges waren echt super, we vielen van de ene verwondering in de andere. Prachtig gewoon! Qua natuur vonden we Sossusvlei en Deadvlei wel een van de mooiste natuurgebieden op de wereld, qua logement hadden we ons hart volledig verloren bij de Spreetshoogtepas. Het contact met de eigenaresse was super (Caro wil er volgend jaar zelfs gaan werken) en ons 'Out of Africa'-gevoel was nergens zo groot. Dat was puur genot. Alleen hebben we het bijna overal 's morgens en 's avonds behoorlijk koud gehad. Dikke truien hadden we wel mee (niet genoeg), handschoenen, muts en dikke jas niet maar die hadden op sommige momenten toch best van pas gekomen. Elke wagen heeft één lekke band gehad, dat valt dus ook best mee.

Het enige wat tegengevallen is, is natuurlijk onze terugreis. De vlucht Johannesburg-München was gecancelled, blijkbaar iets met het landingsgestel. Van de service van South African Airways en ook het luchthavenpersoneel in Johannesburg zijn we uiterst tevreden, zij hebben echt al het mogelijke gedaan. We zijn in allerlaatste instantie nog op een vlucht naar Heathrow geraakt maar onze bagages waren natuurlijk niet mee. 6 van de 7 bagages hadden we na 2 dagen al terug maar spijtig genoeg ontbreekt er nog steeds 1. Wij hopen die alsnog terug te krijgen want daar steekt het meeste van onze souvenirs in. Ik weet niet of je daar wat kan aan doen, South African Airways is daaromtrent gecontacteerd, op hoop van zege!

Fair Mundo Travel is zeker het aanbevelen waard! We danken jou voor je inzet en inspanningen en ook voor het verjaardagssms'je van Caro (trouwens ook in de lodges waren ze op de hoogte van Caro's verjaardag en hebben we 2x verjaardagstaart gekregen) en het kaartje dat we van je ontvangen hebben bij thuiskomst. Het zijn misschien enkele kleine attenties maar die maken dat je je niet het zoveelste nummer voelt. Doe zo voort! Hartelijk dank vanwege heel de groep voor de fantastische reis die jij en de ploeg van Fair Mundo voor ons hebben mogelijk gemaakt!

Vriendelijke groeten. Chris, Monique, Caro, Doran, Roeland, Marc en Sonia


Reactie van Fair Mundo Travel:

Beste Chris, Monique, Caro, Doran, Roeland, Marc en Sonia,

Hartelijk dank voor jullie uitgebreid verhaal en complimenten. Goed te horen dat jullie een mooie reis hebben gemaakt en er zo enthousiast over zijn. Vervelend van de koffer en dat het ook juist die is met de meeste souvenirs. Zoals jullie weten, hebben we al contact opgenomen met South African Airways. Hopelijk is de koffer snel opgespoord. Het valt inderdaad niet mee om na het indrukwekkende Namibie het alledaagse ritme weer op te pakken. Hopelijk houdt het samenstellen van het fotoboek jullie nog wat langer in Afrikaanse sferen.

Wilt u ook een mooie individuele fly drive door Namibie maken? Kijk dan op onze voorbeeldreizen voor inspiratie.