Luxe self drive door Namibie en Botswana

Evenals in 2012 hebben wij afgelopen zomer een fantastische reis door Namibie en Botswana gemaakt. Deze zomer is de reis georganiseerd door Marja Molenaar van Fair Mundo Travel. Vanwege de grote vraag naar auto's hadden wij een 4x4 gehuurd bij een ook voor Marja onbekende verhuurder. Het ophalen van de auto verliep (na een vermoeiende vlucht) uiterst onaangenaam. De verhuurder ging pas 1,5 uur na onze aankomst op de luchthaven open, we werden brutaal te woord gestaan, kregen veel formulieren te tekenen (waarvan gezegd werd dat wij hen maar niet allemaal moesten lezen, maar gewoon vertrouwen moesten hebben) en onze auto bleek een rammelbak te zijn.

Daarna werd het leuk. We reden evenals in 2012 met z'n tweeën door het schitterende landschap van Namibie naar prachtige lodges, die Marja voor ons had besproken. Zelfs als je helemaal geen wild zou zien, wat gelukkig niet het geval was, is de reis alleen al vanwege het landschap meer dan de moeite waard. Marja had rekening gehouden met onze wensen. Wij wilden graag veel zien, maar ook af en toe even rust hebben. Een nacht in een lodge en de volgende dag weer reizen. Dat hebben we afgewisseld met meerdere nachten in een lodge.

Veel game drives gedaan en deze waren zonder uitzondering indrukwekkend. In Botswana een paar nachten in een prachtige lodge in de Okavango delta gelogeerd en van daaruit game drives gemaakt. Twee dagen logeerden we op een houseboat waarmee we over de Chobe river tussen Namibië en Botswana voeren en overweldigend veel en prachtige dieren hebben gezien.

Tot slot de Victoria Waterfalls in Zimbabwe bezocht. Kortom: een prachtige, afwisselende, avontuurlijke reis. Van ballonvaart en rijden door onmetelijke wildparken, tot het varen door adembenemende landschappen. Met zorg samengesteld, waarbij alles organisatorisch tot in de puntjes verzorgd was en klopte met de gemaakte afspraken. Fair Mundo Travel (en dus Marja) heeft het gegeven vertrouwen beantwoord met het leveren van kwaliteit.

Met vriendelijke groet,
Herman & Stella

 


Reactie van Fair Mundo Travel:

Beste Herman en Stella,

Hartelijk dank voor jullie mooie review. Wat vervelend dat het met de huurauto niet goed is verlopen. Het klopt inderdaad dat dit een nieuwe autoverhuurder voor ons was. Hiertoe waren we noodgedwongen overgegaan doordat er erge krapte is in het aanbod en onze reguliere geen partners geen 4x4's meer beschikbaar hadden. Desalnietemin mag een goede en vriendelijke service en een goede wagen worden verwacht. Helaas kregen jullie deze ervaring niet, wat we uitermate vervelend vinden. Gelukkig hebben jullie geen problemen onderweg ondervonden en vanzelfsprekend hebben jullie ervaringen besproken met de autoverhuurder.

We zijn blij te horen dat jullie enthousiast zijn over de overige onderdelen van de reis en dat de route, het reistempo en de accommodaties jullie goed zijn bevallen. Jullie foto's getuigen inderdaad van een prachtige reis met schitterende locaties en indrukwekkende activiteiten. Hopelijk zijn jullie inmiddels al wat verder met het organiseren van de foto's :) Nogmaals dank voor jullie reactie en complimenten.
 

Geïnspireerd geraakt? Bekijk dan voorbeeldreizen voor een luxe reis door Afrika te maken, of:

Vraag vrijblijvende Offerte aan