Fly drive Zuid Afrika en Namibie

Het ‚stukje' maatwerk was fantastisch. Het leken wel 3 vakanties in 1. Kgalagadi is een erg mooi en desolaat park, precies wat we mooi vinden. Het a la Parijs-Dakar door de duinen rijden was de kers op de taart. Veel wild gezien en ontzettend van het landschap genoten. Ook de ietwat lange autoreis van Joburg naar Kalagadi was mooi, en de overnachting onderweg was op een mooi adres met leuke mensen! Letterlijk tijdens het laatste uurtje in het park nog even een familie van 5 cheeta's gezien top!

Daarna op naar Namibie, wauw wat een landschap en wat een leegte. Erg indrukwekkend. Natuurlijk logeerden we weer in mooie lodges. Op de eerste dag kwamen we de manager van de Canyon Roadhouse tegen (Fish river canyon) die zelf op vakantie was. Kijk dat is een goed teken, en dat leverde ons later nog een gezellig avondje borrelen op. Met onze mooie Toyo was het geen probleem om de sousousvlei in te rijden en de zandstorm die we daar tegen kwamen was geen probleem (wel ietwat stoffig). Tjonge wat is de Deadvlei mooi, waanzinnig! We hebben zelfs een luchtballonvaart geboekt, prijzig maar het geld meer dan waard! Vervolgens op naar de kust (Ludertiz), via Aus en daarna de Fish River Canyon. De tocht van Aus naar de Canyon via het Richtersveld park, langs de grens, wat een trip (en de eerste lekke band :-)) Na een weekje wild was dit een week landschap en wild, prachtig.

Toen weer terug naar Zuid Afrika, via een aantal mooie tussenstop in Augrabies en Joburg op naar Kruger. Een lange maar mooie tocht, we waren wel blij toen de wegwerkzaamheden eventjes „op" waren. Dus op naar kruger met de 2e huur auto, hoewel het geen mooi stoer bakkie meer was toch een goeie auto en ideaal om in kruger wild mee te spotten (niet te laag). Dus goed geregeld! Daarna naar de ‚Sabi Sand Wildtuin'. Tja we zijn toch hollanders dus het moet er ff uit da's niet goedkoop maar tjonge wat was dat genieten. Een fantastische lodge in dit privé park dat is genieten. Luipaarden van dichtbij die rustig bezig zijn met het opbergen van hun „kill" in een boom, wat wil je nog meer? Daarna nog een paar dagen in Kruger waar we op de laatste avond toch nog even een mooie overjarige volwassen leeuw man tegen het lijf liepen, bijna te laat in het kamp maar tjonge wat een beest.Prachtig!

Kort en goed het waren 4 geweldige weken en zonder uitzondering was alles goed geregeld, een mooi stukje maatwerk. We zijn ondertussen weer de volgende trip aan het bedenken, we weten nog niet zeker waar heen (Zuid Afrika, Botswana, Zambia), wat we wel zeker weten is, dat als we weer gaan jij het weer voor ons mag regelen, dan weten we zeker dat alles goed geregeld is. Dank voor het goede werk

Groetjes Marco en Karin


Reactie van Fair Mundo Travel:

Beste Marco en Karin,

Dank jullie wel voor deze enthousiaste en lovende reactie. Hier word ik heel erg blij van. Jullie hebben inderdaad een fantastische route gereden. Met de focus op natuur en wildlife, zoals jullie graag willen, maar ook zeer afwisselend. En wat hebben jullie veel wilde dieren gezien... die luipaarden .... We vinden het fijn dat we deze tweede reis voor jullie mochten 'ontwerpen' en regelen. En inderdaad nu weer bezig met de volgende naar Zuid Afrika, Botswana en/of Zambia. Zuidelijk Afrika heeft ook zoveel moois te bieden. Dank jullie wel voor de complimenten en het vertrouwen. Ook van deze reis zullen we weer een onvergetelijke maken.