Fly-drive Namibie in regenseizoen

We zijn op kerstavond terug gekeerd van een een fantastische 4x4 self-drive door Namibie. We reizen veel en dit was voor ons de eerste keer dat we de reisroute en accommodaties vooraf hebben vastgelegd. We hebben met diverse reisorganisaties contact gezocht maar de snelle, deskundige, flexibele en persoonlijke benadering van Fairmundo sprak ons het meeste aan. Met haar enorme kennis van het land heeft Marja een perfecte route op maat voor ons samengesteld. We hadden 'maar' 12 dagen voor Namibie, maar we hebben ontzettend veel gezien en zelfs de meest ontspannende reis ooit gemaakt. Na Windhoek hebben we 2 nachten verbleven in Desert Camp, nabij de toegangspoort naar de Sossusvlei/Dead Vlei. Wat ons betreft een topper, met heerlijk zwembadje en eigen braai (bbq). Via Walvisbaai, Swakobmund, de seal colony en Twyfelfontein zijn we naar Etosha gereden. Een perfect park voor self drives. De dieren vind je vanzelf naast de weg of bij de waterholes. De waterhole van Okaukuejo is 's avonds verlicht en we hebben er leeuwen, zebra's, giraffen, oryxen, olifanten, jakhalzen en een zwarte neushoorn gezien in 2 avonden. Het is wel een groot kamp en we vonden het personeel uiterst on-gastvrij, ongeintereseerd en on-behulpzaam. We hebben dan ook meer genoten van oostelijk Etosha (en de nacht in Namutomi), waar we tevens meer wildlife hebben gespot vanuit de auto. We hebben ook erg genoten van de excursie naar de San vanuit Grootfontein. De gids spreekt als een van de weinigen de klikklaktaal van de San en we hebben erg veel plezier gehad en ontzettend veel geleerd van deze kleine oermensen en de natuur waarin ze leven. Nooit geweten dat elk struikje in de woestijn zo waardevol kan zijn! December is laagseizoen, dus lekker rustig en bij veel bezienswaardigheiden waren we (bijna) de enige toeristen. De warmte vonden we zeer goed te doen en zelf 's avonds is het aangenaam met 20 graden. We hebben genoten van de gehele reis, die perfect was uitgestippeld met een duidelijke routebeschrijving en tips voor onderweg. We raden Fairmundo absoluut aan voor iedereen die Zuidelijk-Afrika wil bezoeken.

Jose ten Buur

 


Reactie van Fair Mundo Travel:

Beste Jose,

Dank je wel voor deze mooie reactie en voor de complimenten. Goed te horen dat jullie hebben genoten van deze afwisselende fly drive. Natuur, wildlife en cultuur aangenaam bij elkaar gevoegd in een 12-daagse reis. En gelukkig hadden jullie voldoende tijd om stil te staan bij de highlights. Fijn om te horen dat onze werkwijze jullie goed ie bevallen. Hopelijk kijken jullie nog lang terug op deze mooie reis.

 

Overweegt u ook een reis naar Namibie? Bekijk dan onze voorbeeldreizen http://www.fairmundotravel.nl/voorbeeldreizen/namibie.html