Kampeer groepsreis Zimbabwe en Zambia

Kampeerreis in kleine groep

Zimbabwe en Zambia

Nu boeken

 • Intro
 • Dag-tot-dag
 • Extra informatie
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte

Kampeer Groepsreis Zimbabwe en Zambia

15 dagen | Vanaf € 1.980,- per persoon
 

Kampeerreis in een kleine groep

Deze afwisselende kampeerreis brengt u naar highlights van Zambia en Zimbabwe! U reist in een kleine groep van maximaal 12 deelnemers.

Ondanks de kleine groep gaan maar liefst 2 deskundige gidsen mee die graag hun uitgebreide kennis over Zambia en Zimbabwe met u delen. Hierdoor is er veel aandacht voor landschap, natuur, wilde dieren en cultuur van de landen.

De groepsreis begint bij de Victoria Watervallen in Zambia en eindigt in Zimbabwe het plaatsje Victoria Falls. Een individuele verlenging om de watervallen ook vanuit de Zimbabwaanse kant te bekijken, behoort zeker tot de mogelijkheden. Het afwisselende, avontuurlijke programma deze groepsreis bevat wandelen, kanoën, safari's en andere activiteiten die u ongetwijfeld een onvergetelijke kampeerreis bezorgen!

Reisprogramma Kampeer Groepsreis Zimbabwe en Zambia:

Vraag Offerte aan

Deze kleinschalige kampeer groepsreis begint in Livingstone in Zambia. De stad grenst aan de Victoria Watervallen en haar bijbehorende Nationale Park. U bezoekt de machtige watervallen en er is tijd om de omgeving te zien of een optionele activiteit te ondernemen. Tijdens de volgende stop komt direct het avontuurlijke gedeelte van deze kampeerreis aan bod. De Zambezi rivier, die door Lower Zambezi National Park strromt, laat zich uitstekend lenen voor een kano expeditie. Tijdens deze tweedaagse kano safaritocht volgt u de stroom van de rivier en kunt u genieten van de serene omgeving. Er is grote kans op het spotten van wildlife!

Na het verkennen van Zambia vanaf het water is het tijd om Zimbabwe te ontdekken. Dit doet u onder andere te voet. Wandelingen met waanzinnige uitzichten staan op de planning in Chimanimani National Park en Matobo National Park. Leer over de geschiedenis bij de Great Zimbabwe Ruins en ontdek de legendes van de Chinhoyi Caves.

Het maken van safari’s kan natuurlijk niet ontbreken tijdens deze avontuurlijke kampeerreis. De tijd in Hwange National Park, het grootste wildreservaat van Zimbabwe, staat helemaal in het teken van wildlife. Tijdens game drives in een open safarivoertuig gaat u op zoek naar wilde dieren. De gids vertelt u graag meer over wildlife en hun habitat. Vergeet ook zeker niet om af en toe omhoog te kijken om één van de 420 vogelsoorten te spotten! De reis eindigt in het plaatsje Victoria Falls in Zimbabwe.

Kortom, een avontuurlijke, gevarieerde groeps kampeerreis die u langs vele highlights van Zambia en Zimbabwe brengt. Een fijne afwisseling tussen avontuur, activiteit, natuur, cultuur en historie.

Hoogtepunten Kampeer Groepsreis Zimbabwe en Zambia:

Vraag Offerte aan

Bekijk van Dag-tot-Dag

DAG 1: LIVINGSTONE

De kampeer groepsreis begint om 14.00 uur in Livingstone, Zambia. Na een kennismaking met mede-reizigers geven de gidsen een briefing over de reis. 's Middags worden de indrukwekkende Victoria Watervallen bezocht. De omgeving biedt mogelijkheid tot verschillende optionele activiteiten zoals white water rafting, zonsondergang cruise of een (helikopter) vlucht over de watervallen.

Livingstone in Zambia is bekend vanwege de ligging bij de machtige Victoria Watervallen. Met een enorm geraas stort het water van de Zambezi-rivier zich in een diepe kloof. De kracht van het water zorgt voor nevelwolken die door lokale stammen ‘de rook die dondert' werd genoemd. Deze eeuwigdurende spray heeft rond de watervallen een smalle strook van dicht regenwoud doen ontstaan. Naast een bezoek aan de watervallen is er keuze uit een breed aanbod van (avontuurlijke) activiteiten.

DAG 2: KAFUE RIVIER

De groep reist verder door zuidelijk Zambia. Geniet onderweg van het landschap en de kleine dorpjes. Het kamp wordt opgezet bij de Kafue rivier.

De Kafue River is de langste rivier die in z'n geheel in Zambia ligt. De rivier ontspringt op een plateau net ten zuiden van de grens met D.R. Kongo en mondt uiteindelijk uit in de Zambezi rivier. De Kafue River stroomt door Kafue National Park. Als zijrivier van de Zambezi rivier is de Kafue River ook belangrijk voor Lower Zambezi National Park. 

DAG 3-4: LOWER ZAMBEZI NATIONAL PARK

Vandaag begint een groot avontuur! Het vervoersmiddel wordt vervangen door een kano. Terwijl u de stroom van de Zambezi rivier volgt, kunt u genieten van het uitzicht, de vele vogelsoorten en ander wildlife die de vruchten van de rivier plukken. Na een prachtige tocht kunt u tot rust komen tijdens een nacht wildkamperen op de oevers van de rivier. 

Lower Zambezi National Park is het jongste nationale park van Zambia. De Zambezi rivier vormt de zuidkant van het park en eveneens de grens met Zimbabwe. Aan de overzijde van de rivier ligt aan de Zimbabwaanse kant het bekende Mana Pools National Park. Chiawa Game Management Area grenst aan de westzijde van Lower Zambezi National Park. Door afwezigheid van hekken is dit een enorm wildlife gebied. Grote kuddes buffels en olifanten worden regelmatig grazend op eilandjes in het midden van de rivier gezien, maar ook zwemmend in de rivier tussen Zimbabwe en Zambia. In Lower Zambezi National Park leven grote kuddes impala’s, maar ook kudu, waterbuck en zebra komen veel voor. Leeuw, luipaard en hyena zijn de belangrijkste roofdieren, en ook wild dogs kunnen worden gespot. In de rivier zijn altijd krokodillen en nijlpaarden aanwezig. Er komen hier circa 350 vogelsoorten voor.

DAG 5: CHINHOYI CAVES

Vandaag wordt Zambia verruild voor Zimbabwe, waar een bezoek aan Chinhoyi Caves op het programma staat. Duik in de rijke geschiedenis en natuurlijke schoonheid van deze magische plek, met heldere ondergrondse meren en indrukwekkende geologische formaties.

Chinhoyi Caves zijn een bijzondere natuurlijke bezienswaardigheid. De heldere ondergrondse meren en indrukwekkende geologische formaties zitten vol volksverhalen en legendes. Door de duizenden jaren aan werking van water op het zachte kalksteen en dolomiet, is een complex van grotten en tunnels ontstaan. Het meest iconische deel van is de Wonder Hole: een grot waarvan het dak is ingestort waardoor een openlucht gat is ontstaan. De zijkanten van de voormalige grot lopen loodrecht 45 meter de diepte in en leiden naar de bekende Sleeping Pool. Het kobaltblauwe, kristalheldere water maakt dit een betoverende natuurlijke attractie.

DAG 6-7: NYANGA NATIONAL PARK

De reis wordt vervolgd, verder oostwaarts Zimbabwe in. Ontdek Nyanga National Park met wildlife als kudu, eland, duiker en klipspringer en geniet van prachtige landschappen met bossen, meren en watervallen.

Nyanga National Park is een van de oudste nationale parken van Zimbabwe. Het bergachtige terrein zorgt voor prachtige vergezichten over de uitgestrekte graslanden, dichte bossen en heldere rivieren en watervallen. Het afwisselend landschap is het habitat voor een verscheidenheid aan wildlife, zoals waterbuck, gnoe, zebra, klipspringer, kudu en eland. Er komen maar liefst 300 verschillende vogelsoorten voor. Bezoekers kunnen genieten van een groot aanbod aan activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een uitdagende wandeltocht naar Mount Nyangi, de hoogste berg van Zimbabwe. Maar wees gerust er zijn ook makkelijkere wandelroutes. Kanoën, abseilen, rotsklimmen en vissen behoren ook tot de mogelijkheden. 

DAG 8-9: CHIMANIMANI NATIONAL PARK

's Ochtends wordt Honde Valley te voet verkend: glooiende velden met thee- en bananenplantages en vogelsoorten die nergens anders in Zimbabwe voorkomen. De volgende dag worden de wandelschoenen aangetrokken in Chimanimani National Park, want er is maar een manier om dit hikers paradise te ontdekken: te voet! Geur van wilde bloemen, prachtig landschap, vele vogelsoorten en wildlife als eland, bushbuck en duiker, is wat u te wachten staat.

Chimanimani National Park, gelegen in het oostelijke hoogland van Zimbabwe, is een ongerept natuurgebied. De ruige bergen, prachtige watervallen, natuurlijke bronnen en de rijke flora en fauna zijn uitsluitend te voet te bewonderen. De wandelpaden zijn de enige vorm van infrastructuur in het park, u zult er dan ook geen voertuigen tegenkomen. De wandelroutes slingeren door de bergen en leiden naar bezienswaardigheden als de Bridal Veil Falls en de hoogste top Mount Binga. Een waar paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers!

DAG 10: GREAT ZIMBABWE RUINS

U vervolgt de reis naar de ruïnestad van Zimbabwe. De eeuwenoude ruïnes worden samen met een gids bezocht en maakt u kennis met de geschiedenis van dit belangrijke gebied.

Great Zimbabwe Ruins is een ruïnestad gelegen in het zuidoosten van Zimbabwe. Great Enclosure is een van de best bewaarde ruïnes. Great Zimbabwe is gebouwd tussen de 13e en 15e eeuw door de Shona. Het was de hoofdstad van een machtig rijk dat zich uitstrekte tot in Zuid-Afrika en Mozambique. Archeologische vondsten wijzen op een eeuwenoude beschaving en internationale handel met onder andere China. De stenen muren zijn ruim 6 meter dik en 12 meter hoog en hebben zonder metselspecie de tand des tijds doorstaan! Aanvankelijk dachten westerlingen dat de plaatselijke bevolking niet tot dergelijke bouwwerken in staat waren. Opgravingen in de jaren dertig maakten echter onomstotelijk duidelijk dat het wel degelijk om een plaatselijke beschaving ging. Daarmee werd Great Zimbabwe een symbool van nationale trots.

DAG 11-12: MATOBO NATIONAL PARK

De volgende stop is Matobo National Park, bekend om de zogenoemde "koppies". De volgende dag wordt in z'n geheel in het park doorgebracht. In een open safarivoertuig wordt het park verkend. Er wordt een guided walk gemaakt. Natuurlijk om dichter bij de natuur te zijn, maar hopelijk ook om de bedreigde witte neushoorn te spotten! Het graf van Cecil John Rhodes, World’s View en eeuwenoude rotstekeningen van de San worden bezocht.

Matobo National Park heeft een bijzonder landschap met vele granieten koppies en balancerende rotsformaties. Hier vindt u grotten met eeuwenoude rotstekeningen van de San. Het graf van Cecil John Rhodes, de grondlegger van Rhodesië (voormalig Zimbabwe), is te bezoeken. De locatie is door Rhodes zelf uitgekozen vanwege het onbeschrijfelijke uitzicht, dat hij View of the World noemde. Het nationale park staat bekend om haar zwarte neushoornpopulatie, maar er komen ook witte neushoorns voor. Het is eveneens het leefgebied van onder andere luipaard, zebra, gnoe, giraf, nijlpaard, krokodil en vele vogelsoorten waar onder black eagle.

DAG 13-14: HWANGE NATIONAL PARK

Het bekenste nationale park van Zimbabwe kan uiteraard niet ontbreken, de volgende stop van deze kampeer groepsreis is dan ook Hwange National Park. Tijdens een volle dag game drive gaat u in een open 4WD safari voertuig en onder leiding van een lokale gids op zoek naar wild.

Hwange National Park is het grootste wildreservaat van Zimbabwe. Het staat bekend vanwege de grote verscheidenheid en de enorme aantallen wild. De olifanten van Hwange zijn wereldberoemd en de populatie is één van de grootste ter wereld. Naast enorme kuddes olifanten en buffels maakt u grote kans op het spotten van sable antiloop, neushoorn, zebra, gnoe, gemsbok, kudu, leeuw, luipaard, hyena en wild dog. Hwange National Park heeft geen permanente natuurlijke waterbronnen. Wildlife is daarom afhankelijk van poelen waar het water wordt opgepompt. Het loont zich vaak om hier rustig te zitten en af te wachten welke dieren er komen en gaan.

DAG 15: VICTORIA FALLS

De reis eindigt om circa 12.00 uur in Victoria Falls, Zimbabwe.

Een individuele verlenging bijvoorbeeld om de Victoria Watervallen ook vanuit de Zimbabwaanse kant te bekijken, is zeker mogelijk. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Victoria Falls is een plaatsje gelegen in het noorden van Zimbabwe aan de Zambezi-rivier. Deze rivier vormt de grens tussen Zimbabwe en Zambia. Victoria Falls is eveneens de naam van de wereldberoemde watervallen. Het water van de Zambezi-rivier stort zich over een breedte van ongeveer 1.700 meter naar beneden in een 100 meter diepe kloof. De kracht van het water doet veel spray opstuiven. Deze nevelwolken werd door lokale stammen ‘de rook die dondert' genoemd. Vanuit Victoria Falls kunnen vele activiteiten worden ondernomen zoals een bootcruise, kanovaren, helikoptervlucht over de watervallen, bungeejumpen, raften en abseilen.

Vraag Offerte aan

 • De vertrekdata zijn exclusief vluchtdagen. 
 • De vetgedrukte data zijn gegarandeerde vertrekdata (hebben dus geen minimum aantal deelnemers).
 • De overige data hebben een minimum deelname van 4 personen. Informeer bij ons of er al 4 personen hebben geboekt of dat uw boeking maakt dat er 4 personen boeken en dat daarmee het vertrek inmiddels gegarandeerd is.

Vraag Offerte aan

Vertrekdata 2024
23 mrt 2024 - 06 apr 2024
08 jun 2024 - 22 jun 2024
20 jul 2024 - 03 aug 2024
17 aug 2024 - 31 aug 2024
14 sep 2024 - 28 sep 2024
05 okt 2024 - 19 okt 2024
02 nov 2024 - 16 nov 2024
30 nov 2024 - 14 dec 2024
Vertrekdata 2025
22 mrt 2025 - 05 apr 2025
12 apr 2025 - 26 apr 2025
07 jun 2025 - 21 jun 2025
19 jul 2025 - 02 aug 2025
16 aug 2025 - 30 aug 2025
13 sep 2025 - 27 sep 2025
04 okt 2025 - 18 okt 2025
01 nov 2025 - 15 nov 2025
29 nov 2025 - 13 dec 2025

2024: € 1.980,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting. De lokale betaling bedraagt USD 300 per persoon.
2025: € 1.980,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting. De lokale betaling bedraagt USD 300 per persoon.

 • Indien van toepassing: voor een alleenreizende geldt een single toeslag van € 105,- (2024) / € 110,- (2025). Als u bereid bent om met een andere alleenreizende van dezelfde sekse een kamer te delen, dan hoeft u geen single toeslag te betalen, ook als blijkt dat er geen andere alleenreizende deelnemer is om de kamer mee te delen
 • Wij brengen geen administratie- of boekingskosten in rekening

Vraag Offerte aan

 • transfer van luchthaven
 • 14 nachten avontuurlijke safari waarvan 13 nachten op campsites met gemeenschappelijk sanitair en 1 nacht wild kamperen met bush sanitair
 • transfer naar luchthaven
 • 14x ontbijt, 12x lunch en 11x diner
 • activiteiten conform dag-tot-dag beschrijving
 • alle entreegelden voor parken, bezienswaardigheden en activiteiten zoals beschreven in het dagprogramma
 • begeleiding door twee professionele Engelssprekende gidsen
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Al vanaf onze oprichting zijn wij aangesloten bij SGR. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn.
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreide reisbescheiden
 • 100% CO2 compensatie: de CO2 uitstoot van alle reisonderdelen wordt standaard door ons gecompenseerd
 • deze reis ondersteunt lokale projecten 
 • duurzaam reizen vergroot de positieve en verkleint de negatieve gevolgen van toerisme

Vraag Offerte aan

 • vluchten
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • drankjes
 • optionele activiteiten
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag Offerte aan

Aantal reizigers
Deze kleinschalige reis heeft maximaal 12 deelnemers. De vertrekdata met gegarandeerd vertrek hebben geen minimum aantal deelnemers. Op andere vertrekdata is het minimum aantal deelnemers 4. 

Gidsen
De groepsreis wordt begeleid door 2 Engels-sprekende gidsen/chauffeurs.

Verblijf
Dit is een avontuurlijke kampeerreis. De faciliteiten van de campsites zijn in het algemeen goed. Meestal is er gemeenschappelijk sanitair met warme douches en doorspoel toiletten. In geval van wild kamperen aan de Zambezi Rivier zijn de faciliteiten basic en bestaan ze uit een bucket bush shower en een toilet tent (sand and bury). U kampeert in tweepersoons-koepeltenten (220 cm x 220 cm x 180 cm). Het campingmatras is van foam en 5 cm dik.

Mate van participatie
Dit is een participatiereis, hetgeen inhoudt dat u zelf de tent moet opzetten en afbreken, assisteert bij in- en uitladen en bij het koken.

Reizen
U reist in een speciaal ontworpen safari-wagen. De safari-truck heeft 12 vooruitkijkende zitplaatsen en 2 zitplaatsen voor chauffeur en gids.

Bagage
Voor de reis geldt een bagagelimiet van 1 stuk van maximaal 12 kg per persoon. Harde koffers of tassen met wieltjes en/of frames zijn niet toegestaan.

Vraag Offerte aan