Vakantie Zuid-Afrika

Na twee jaar ‘Covid’ vertraging hebben we dit jaar eindelijk kunnen genieten van onze 24-daagse vakantie naar Zuid-Afrika. Het reistempo van de door Fair Mundo Travel samengestelde reis was perfect met genoeg momenten om even te relaxen en te genieten van alle opgedane indrukken.

We zijn gestart met een mooie fietstocht door de townships in Johannesburg, gevolgd door safari’s in zeer verschillende Nationale Parken en Private Game Reserves om via een kort uitstapje naar Eswatini en een mooie rit langs de Panorama route te eindigen in Kaapstad en omgeving.

Johannesburg
De fietstocht door de Soweto Townships met Lebo’s Soweto Backpacker Tours is een echte aanrader en heeft diepe indruk bij ons achtergelaten. De aandacht die er werd besteed aan de geschiedenis van de townships en de historische studentenopstand in Johannesburg maakte nog eens duidelijk wat voor een weg dit land heeft afgelegd en nog steeds aflegt.

Safari’s
Zeer prettig was de grote diversiteit in natuur en dieren binnen de verschillende parken. We zijn lekker relaxed ‘opgestart’ met safari’s in Pilanesberg NP. In Kololo/Welgevonden werd hier een vervolg aan gegeven en hebben we prachtige groepen met leeuwen gezien. Thornybush Game Reserve was ronduit spectaculair. Tijdens drie opeenvolgende game drives (overdag en ‘s avonds) de Big-5 gezien. In dit park werd er off-road gereden wat een bijzondere belevenis is. Tenslotte Hluhluwe-Imfolozi met een mooie sighting van Afrikaanse Wilde Honden en een fantastische bushwalk. In dit laatste park hebben we overnacht in Rhino Ridge Safari Lodge; een spectaculaire lodge op een heuvel gerund door de lokale bevolking. Zo wie zo waren de lodges (oa.: Tambuti Lodge / Pilanusberg NP en KwaMbili Game Lodge / Thornybush Game Reserve) van een hoog niveau. We hebben ontzettend genoten van het overheerlijke eten en de bijbehorende Afrikaanse wijnen. Soms bereid en geserveerd onder een mooie sterrenhemel. Onvergetelijk herinneringen hebben we hier opgedaan.

Kaapstad en omgeving.
De vakantie werd afgesloten in Kaapstad en omgeving. Kaapstad is een fantastische stad die veel te bieden heeft. De binnenstad met haar oude koloniale gebouwen en ‘Kloofstreet’ met al haar kleine restaurantjes en barretjes waar het heerlijk toeven is. Ook de diverse musea zijn zeer de moeite waard. We zijn zelf naar het Zeits MOCAA geweest; gevestigd in oude graansilo’s aan het Waterfront. Bezoekjes aan de ruige zee bij Cape Point en Kaap de Goede Hoop waren zeer de moeite waard. Afrikaanse Pinguïns hebben we kunnen bewonderen bij Bolders Beach en Stony Point. De echte afsluiter vond plaats op zee bij Hermanus. Hier hebben we twee groepen Southern Right walvissen kunnen spotten, naast haaien en duizenden pelsrobben. Ook dit was weer een onvergetelijke ervaring.

Marja en team bedankt voor het samenstellen van deze fantastische reis. Het heeft ons ‘life time memories’ opgeleverd.

René, Laura, Le Yu en Kyan


Reactie van Fair Mundo Travel:

Beste René, Laura, Le Yu en Kyan,

Dank jullie wel voor deze prachtige review en levendige samenvatting van jullie vakantie door Zuid-Afrika. Als je het zo achter elkaar ziet staan, wat hebben jullie dan veel meegemaakt tijdens deze afwisselende reis. Fijn te horen dat dit een vakantie is om nooit te vergeten. Ook dank voor de complimenten, daar worden we blij van. Wat hebben jullie een prachtige foto bijgevoegd trouwens. De rhino's stappen bijna het beeld uit! We wensen jullie veel plezier met het uitzoeken van de foto's die de vakantieherinneringen vats levendig zullen houden.

---

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor een fantastische Zuid-Afrika vakantie? Bekijk dan de voorbeeldreis Safari Zuid-Afrika voor inspiratie, of

Vraag een Offerte aan