Prive individuele mobiele kampeer safari door Botswana

Onze reis naar Botswana was in één woord overweldigend: goed georganiseerd, fantastische natuur, zeer ervaren gids en heerlijk eten door de kok. Kamperen in de 'bush' is een ervaring die gekenmerkt wordt door opgaan in het luisteren naar geluiden van de dieren zoals hippo's, leeuwen, luipaarden, hyena's, uilen en olifanten in de nacht en overdag tevens bekijken van de giraffen, zebra's, wrattenzwijntjes, struisvogels, jakhalzen, buffels, impala's, zadelbok, wilde beest en vele anderen.

De afwisseling in deze reis van varen in de 'mokoro' en wandelen in de Okavanga Delta (heel spannend want je loopt op een paar honderd meter afstand van bijvoorbeeld olifanten) en slapen tussen de bomen in 'bush tentjes' naar het rijden in Moremi park, Savuti en Chobe park is goed uitgedacht. De diversiteit van de groepen hebben we ook mogen beleven: 'breeding herd' van olifanten met zelfs een baby erbij en een 'bachelor herd' van 2 of meer manlijke olifanten. Bovendien hebben we de jacht van wilde honden mogen zien. Onze dochter maakte toevallig een filmpje van de jacht van leeuwen op een giraf in de schemering maar de giraf won!

Het is een genot geweest om ook de prachtige vogels te bewonderen in veel kleuren en maten. We hebben zelfs een zwarte mamba zich om de boom zien slingeren, nadat de gids ons erop attendeerde dat de vogels wel heel erg hard aan het piepen waren!

Je hebt ogen en oren te kort en na 2 weken zijn we allen verbaasd, de gids inclusief, hoeveel we hebben gezien en hoe intens we hebben genoten.

Het land Botswana is een politiek rustig land doordat de eerste president ca 16 jaar een democratische start heeft gemaakt, hij is met een Engelse getrouwd die de vrouwen heeft gestimuleerd om ook te gaan werken. De mensen zijn trots op hun land. Ze zijn meer dan 50 jaar een republiek. Ze behandelen de dieren met respect en er is ook niet zo'n groot verschil tussen rijk en arm.

We hebben deze reis met onze kinderen gemaakt omdat we 25 jaar getrouwd zijn. En dit heeft onze band weer verstevigd. Kortom, echt een aanrader.

Met vriendelijke groet, Gonneke

 

Reactie van Fair Mundo Travel:

Beste Gonneke, Hartelijk dank voor deze mooie review. Wat een prachtige en bijzondere reis is dit geweest. Prachtig omdat jullie zo ontzettend veel hebben gezien, bijzonder om met volwassen kinderen deze reis te mogen maken. Dit zijn herinnneringen die een levenlang meegaan. Jullie spectaculaire foto's geven een mooi beeld van de belevenissen tijdens jullie privé mobiele kampeersafari door Botswana.

 

Ook een privé mobiele kampeersafari door Botswana maken? Kijk dan deze voorbeeldreizen of

Vraag vrijblijvende Offerte aan