Groepsreis Zuidelijk Afrika

Onze eerste reis naar Africa was vol verwachting, wat zullen we zien en meemaken. Het was een mooie reis met veel hoogtepunten.

De Caprivistrook was erg mooi. In het, voor veel mensen onbekende Mahango gamepark, hebben we veel olifanten gezien, de sfeervolle boottocht bij Katima Mulilo was onze eerste kennismaking met nijlpaarden en buffalo's. Bij het Halili waterhole in Etosha was het net een natuurdocumentaire met hippo's met een jong dat bedreigd werd door hyena's. De ruige natuur van de Namib woestijn is fascinerend. Kanoeen met zeehonden bij Walvisbay is ook een aanrader je komt dicht bij de spelende zeehonden. De boottocht op de Okavango was erg rustgevend en sfeervol, spannend om te wandelen in het park zonder de bescherming van een auto, maar de guides zijn erg voorzichtig. Tot slot hebben we bij de boottocht in Chobe nog de nijlpaarden zien grazen, dat was de eerste keer, de kolonie leeuwen die hier verblijft maakte het compleet.

Het reizen met de truck was erg prettig, je ziet veel en kunt rustig rondkijken zonder zelf te moeten rijden. Onze gids was erg professioneel, Jeff heeft met 19 jaar ervaring ook de lastige problemen met een kapotte truck opgelost en we hebben het volledige programma goed doorlopen. Let wel op de reis is wel vermoeiend, meestal rond 6.00 uur opstaan en aan de dag beginnen. Maar 's morgens en 's avonds zie je veel meer en overdag konden we de kilometers maken. Marja van Fair Mundo heeft ons geholpen een mooie reis te vinden en boeken, de ervaren gids heeft onze reis tot een succes gemaakt, we hebben genoten.

Het was een prachtige ervaring maar zoals ze zeggen in Africa. Africa is not a Holiday, it's an adventure.

Met vriendelijke groet,
Rosemarie Meys


Reactie van Fair Mundo Travel:

Beste Rosemarie,

Dank je wel voor deze sfeervolle beschrijving. Wat fijn om te horen dat jullie zo hebben genoten en dat de kennismaking met Afrika goed is bevallen. Jullie hebben veel gezien en beleefd tijdens deze afwisselende reis. Een goede gids is daarbij inderdaad onmisbaar; voor de alledaagse, praktische zaken, voor informatie over de bestemming, natuur en wildlife en in geval van pech, zoals jullie hebben meegemaakt. De vele bumpy gravelwegen vergen veel van de truck, maar gelukkig is alles vlekkeloos opgelost. Veel plezier met het nagenieten en hopelijk blijven de herinneringen nog lang levendig.

 

Ook zin in een kleinshcalige groepsreis? Bekijk dan deze Kampeer Groepsreis Namibië, Botswana en Victoria Falls, die Rosalie en Ernst hebben gemaakt. Overigens is dezelfde reis ook te maken als een accommodatie groepsreis.

Vraag vrijblijvende Offerte aan