Fly drive Zuid Afrika door familie met volwassen kinderen

Inmiddels zijn wij al een aantal weken terug van een prachtige en zeer afwisselende reis door Zuid-Afrika. Het was onze eerste kennismaking met Afrika maar wel een onvergetelijke en zeker niet de laatste. We zijn begonnen in Johannesburg met een fietstocht door Soweto onder begeleiding van een gids. Het was zeer indrukwekkend te zien hoe de mensen in erbarmelijke omstandigheden leven en toch heel blij kunnen zijn. Vervolgens zij we vertrokken naar Pilanesberg . Dit park is een leuk en overzichtelijk, met veel goed vindbare dieren. Na Pilanesberg vertrokken we naar Kololo bij Waterberg. Een prachtige locatie waar we in een schitterende villa zaten . Heel bijzonder is het om tijdens het fietsen of wandelen gewoon allerlei dieren tegen te komen zoals giraffes, impala's, kudu's.

Onze volgende bestemming was de Tamboto lodge in Tzaneen. Onderweg hebben wij een ziekenhuis bezocht in Vaalwater. De verpleegkundigen onder ons hebben een rondleiding gekregen hoe het hier allemaal geregeld is. Na de overnachting in Tzaneen zijn wij het Kruger park in gereden op weg naar Satara Restcamp. Net voordat we Satara Restcamp inreden zagen wij een luipaard genieten van zijn prooi in een boom. De volgende ochtend mochten wij deel genoot zijn een groep leeuwen jagend op impala's.

Het volgende onderkomen in Timbavati ( Shindzela tented camp) was een fantastische belevenis. Iedere natuurliefhebber zou dit een keer moeten meemaken. Woorden schieten te kort om ons geweldige verblijf hier te beschrijven. Hier logeer je echt midden in een overweldigende natuur, asfaltwegen zijn ver te zoeken en de wilde dieren lopen hier gewoon tussen de tenten. Het is prachtig om met de jeep een half uur stil te staan tussen een kudde buffels en op 2 meter afstand een aantal leeuwen te kunnen spotten. We hebben niets dan lof voor de begeleiding door gidsen en trackers , maar ook het keukenpersoneel droeg enthousiast bij aan een onvergetelijke ervaring. Een grote teleurstelling was het voor ons dat wij maar 1 nacht hier konden verblijven.

Daarna vertrokken we richting Hazyview via de Panorama route. Onderweg hebben we watervallen bezocht en genoten van de vele mooie uitzichten. Het Rissington Inn in Hazyview is een prachtige lodge. Vervolgens overnachtingen gehad in Berg en Dal, Swaziland (beehives) naar Hluhluwe . Hier hebben wij deel genomen aan een community tour met een bezoek aan een plaatselijk kerk en een traditionele genezer. Natuurlijk onder begeleiding van een gids. Na Hilltop restcamp waar we nog deel genomen hebben aan een ochtend safari, een korte trip naar onze eindbestemming in St. Lucia. We zaten hier in Lidiko Lodge, een heerlijke plek in een prachtige lodge. Helaas ging onze walvis trip niet door in verband met het slechte weer op dat moment. St Lucia is een veilige plaats, waar je ook in het donker van je lodges naar de restaurantjes kan wandelen. Alleen moet je oppassen dat je geen nijlpaard voor de voeten loopt, want die komen 's nachts het water uit om te grazen.

Deze eerste kennismaking met Zuid-Afrika zal zeker niet de laatste zijn. De complimenten gaan uit naar Marja die voor ons een fantastische reis uitgestippeld heeft met een goede combinatie tussen cultuur en natuur. We zullen dan ook zeker weer gebuik maken van je diensten bij een volgende Afrika reis.

Groeten, Familie Hullegie


Reactie van Fair Mundo Travel:

Beste Gerard, Wilma, Anneli, Michiel, Marlou en Bosse,

Dank jullie wel voor deze prachtige review. Wat hebben jullie een fantastische reis gemaakt en zoveel moois gezien van het afwisselende Zuid-Afrika! En ook heel bijzonder om het met de hele familie te maken. Een gezamenlijk herinnering om nooit te vergeten. Ook bedankt voor jullie complimenten. We hebben met veel plezier jullie reis samengesteld en georganiseerd. En we hebben genoten van jullie verhalen en anekdotes achteraf 😀

 

Wilt u ook een mooie fly-drive maken door Zuid-Afrika? Bekijk dan deze Safari reis Zuid-Afrika die helemaal aan uw wensen kan worden aangepast, of

Vraag vrijblijvende Offerte aan