Familiereis Zuid-Afrika en Botswana

Familievakantie, start Zuid-Afrika, Botswana, Vic Falls. Vorige week zijn we teruggekomen van onze 22 daags afrika avontuur met 2 gezinnen, (6 kinderen van 17, 15, 14, 12, 10 en 10 jaar). Qua voorbereiding hebben we onze wensen met Marja besproken en we kwamen uit bij Botswana, een veilig land met een sterke economie en democratie. Marja heeft een reisschema opgesteld met variatie, genoeg safari en comfortabele verblijven en daarin onze wensen in gebracht.

Vooraf ontvingen we onze reiswijzer met alle informatie over de accommodaties, reisafstanden, routes en mogelijke activiteiten zoals gamedrives, bootcruises enz. Daarnaast heeft Marja eindeloos veel vragen telefonisch beantwoord omdat ik graag goed voorbereid op vakantie ga.

We zijn gestart in Johannesburg en vandaaruit naar Marakele, waar we overnachten is Tlopi tented camp, prachtige omgeving, veel dieren en prachtig uitzicht vanuit de tent. Daarna door naar Botswana, waar we de parken Moremi, Chobe, Makgadikgadi Pans bezocht hebben.

In Moremi hebben we gamedrives gemaakt en een vliegtochtje over de Okavanga Delta, in Chobe een bootcruise en een gamedrive en in Makgadikgadi hebben we een nacht in de zoutpannen doorgebracht, onvergetelijke natuur. De natuur is en de parken zijn fantastisch, nog niet aangetast, het land is schoon, het is ruwe ruige natuur.

Het zelf autorijden was geen enkel probleem, de wegen waren van betere kwaliteit dan verwacht. Vanuit Kasane hebben we een dagexcursie gemaakt naar de prachtige Victoria watervallen in Zimbabwe, een van de natuurwonderen der aarde.

De accommodaties waren boven verwachting (op een enkele na) en we hebben genoten van Afrika. The Old House in Kasane is een aanrader, gastvrij, luxe, super gezellig en fijn om te verblijven en in het bijzonder Meno A Kwena was een geweldige locatie met comfort en prachtig uitzicht, die we iedereen kunnen aanbevelen.

Het leuke van Fair Mundo is dat er ook wordt bijgedragen aan het verbeteren van de lokale leefomstandigheden en natuurbehoud. In Botswana hebben we dit echt gemerkt bij onze gidsen, ze waren goed opgeleid. Voor ons een fantastische reis om nooit meer te vergeten, dankjewel Marja

Rielle en Gordon, Kasper, Pepijn en Maxim


Reactie van Fair Mundo Travel:

Beste Rielle, Gordon, Kasper, Pepijn en Maxim,

Hartelijk dank voor jullie mooie en uitgebreide review. Erg fijn te horen dat jullie terugkijken op een geslaagde reis. En dat ook de kinderen het naar hun zin hebben gehad. De natuur en het landschap zijn inderdaad erg afwisselend, waardoor er veel verschillende activiteiten te ondernemen zijn en de reis afwisselend blijft. Dank ook voor de complimenten. We vonden het erg leuk om de reis voor jullie te ontwerpen en te organiseren. Hopelijk blijven de herinneren lang levendig.

 

Wilt u graag een reis door Zuid-Afrika en Botswana maken met uw familie? We stellen de reis op maat voor u samen zodat het helemaal past bij uw interesses, reistempo etc. Bekijk deze voorbeeldreis ter inspiratie of:

Vraag vrijblijvende Offerte aan