Nyanga National Park

Nyanga National Park

Zimbabwe

Bekijk Zimbabwe Reizen     Neem contact op

Nyanga National Park

Nyanga National Park

Nyanga National Park is gelegen in het oostelijk deel van Zimbabwe. Bekend om zijn adembenemende landschappen en diverse activiteiten is dit de ideale bestemming voor natuurliefhebbers! 

Samen met Bvumba Mountains en Chimanimani National Park vormt Nyanga National Park de Eastern Highlands. Nyanga National Park is erg interesaant qua landschap en diersoorten. Daar waar Chimanimani vrijwel uitslutiend te voet kan worden ontdekt, leent Nyanga zich goed  om door te rijden. Soms is vanuit de auto grazende gnoe's, kudu’s, waterbucks, elanden, impala’s of sable's te zien.

Bekijk alle Zimbabwe Rondreizen

Populaire reizen met Nyanga National Park

15 dagen
Vanaf € 1.980,- p.p.
Kampeer Groepsreis Zimbabwe en ZambiaKampeer Groepsreis Zimbabwe en Zambia

Ligging van Nyanga National Park

Nyanga National Park ligt in de Eastern Highlands van Zimbabwe. Het is een van de oudste nationale parken van het land en beslaat zo’n 47.000 hectare. Midden in het park ligt het hoogste punt van Zimbabwe: Mount Nyangani. Met een hoogte van ruim 2500 meter biedt dit de perfecte mogelijk tot uitdagende wandeltochten.

Landschap en wildlife Nyanga National Park

Door de hoge ligging is het landschap van Nyanga National Park erg gevarieerd. Het bergachtige terrein zorgt voor spectaculaire vergezichten. Daarnaast wordt het park gekenmerkt door uitgestrekte graslanden, dichte bossen en kristalheldere rivieren en watervallen. De Mutarazi Falls stort in twee niveaus ruim 760 meter omlaag, wat het de hoogste waterval van Zimbabwe maakt. Niet te verwarren met de Victoria Falls.

Deze afwisselende landschappen vormen de habitat voor een verscheidenheid aan wildlife. De heuvels vormen het leefgebied van verschillende soorten antilopen. U kunt er onder andere de waterbuck, gnoe, zebra, klipspringer, kudu en eland vinden. Met meer dan 300 vogelsoorten vormt het park ook een paradijs voor vogelliefhebbers.

Honde Valley

Honde Valley maakt officieel geen onderdeel uit van Nyanga National Park of van de Eastern Highlands. Honde Valley grenst aan Mozambique en wordt ingesloten door het Nyamga gebergte. Het is een van de grootste theeregios'van Zimbabwe. Hier vindt u glooiende velden met thee- en bananenplantages, boerderijen en af en toe een dorpje. Er zijn prachtige wandelroutes en Honde Valley leent zich uitstekend voor het spotten van vogels. Sommige exemplaren komen nergens anders in Zimbabwe voor.

Activiteiten in Nyanga National Park

  • Door het gevarieerde landschap is er een groot scala aan wandeltochten te ondernemen in Nyanga National Park. Varieerend van makkelijke wandelingen tot uitdagende bergtochten is er voor iedereen iets te beleven.
  • Rijd door dit prachtige gebied en geniet van het afwisselende landschap. Tijdens een autorit kan op vele plekken worden gestopt voor een korte wandeling.
  • Voor avontuurlijke reizigers zijn er mogelijkheden voor rotsklimmen, abseilen en bungee jumpen.
  • Om de prachtige meren en rivieren van dichtbij mee te maken kunt u een kanotocht maken. De rivieren zijn gevuld met onder andere forellen, wat het een geliefde plek maakt voor vissers om hun hengel uit te slaan.

Bekijk alle Zimbabwe Rondreizen