Chinhoyi Caves

Chinhoyi Caves

Zimbabwe

Bekijk Zimbabwe Reizen     Neem contact op

Chinhoyi Caves

Chinhoyi Caves

Chinhoyi Caves is een vrij onbekende bezienswaardigheid in Zimbabwe. Stap binnen in een wereld waar geschiedenis en natuurlijke schoonheid samenkomen en wordt betoverd door de geheimen die zich verschuilen in de Chinhoyi Caves. 

De magische Chinhoyi Caves zijn een ware natuurlijke attractie. De heldere ondergrondse meren en indrukwekkende geologische formaties zitten vol volksverhalen en legendes. Een onmisbare bestemming voor avonturiers en natuurliefhebbers die op zoek zijn naar mysterie, schoonheid en sereniteit. 

Bekijk alle Zimbabwe Rondreizen

Populaire reizen met Chinhoyi Caves

15 dagen
Vanaf € 1.980,- p.p.
Kampeer Groepsreis Zimbabwe en ZambiaKampeer Groepsreis Zimbabwe en Zambia

Historische en Culturele betekenis van de Chinhoyi Caves

De Chinhoyi Caves, voorheen bekend als Sinoia Caves, liggen in het noorden van Zimbabwe, ongeveer 135 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Harare.

Traditioneel worden de Chinhoyi Caves “Chirorodziva” genoemd. Dit betekent "Pool of the Fallen" en, zo wordt geloofd, is geïnspireerd op een incident met de Nguni-stam in de jaren 1830. De stam viel de bewoners van de omgeving van de grotten aan en gooiden hen vervolgens in de Pool. Het verhaal gaat dat de bodem van de Pool nog steeds vol ligt met de botten van de “fallen ones”.
Volgens de legende is het onmogelijk om een steen over de Sleeping Pool heen te gooien. De heilige spirits die de Pool bewaken zullen de steen vangen en een vloek uitspreken op degene die een poging waagt. Uitproberen is op eigen risico!

Geologie Chinhoyi Caves

Door de duizenden jaren aan werking van water op het zachte kalksteen en dolomiet, is een complex van grotten en tunnels ontstaan. Het meest iconische deel van de Chinhoyi Caves is de Wonder Hole: een grot waarvan het dak is ingestort waardoor een openlucht gat is ontstaan. De zijkanten van de voormalige grot lopen loodrecht 45 meter de diepte in en leiden naar de bekende Sleeping Pool. Het kobaltblauwe, kristalheldere water maakt dit een betoverende natuurlijke attractie.

De grotten zijn gevuld met stalagmieten en stalactieten. Gedurende duizenden jaren worden de structuren druppel voor druppel gevormd. Deze spectaculaire formaties creëren het surrealistisch, bijna buitenaards landschap van de Chinhoyi Caves.

Bekijk alle Zimbabwe Rondreizen

Activiteiten Chinhoyi Caves

Duikers van over de hele wereld komen naar de Chinhoyi Caves om de unieke ervaring van grotduiken te beleven. Naar schatting is het diepste punt van de Pool meer dan 100 meter diep. Het buitengewoon heldere en kobaltblauwe water zorgt voor een hoge zichtbaarheid, waardoor duikers tot wel 50 meter diep kunnen zien. In combinatie met de stabiele watertemperatuur van rond de 22 graden Celsius maakt dit een waar paradijs voor duikers. U hoeft echter niet de diepte in om te genieten van het water. Het is ook mogelijk om een ondiepe duik te nemen en op uw gemak rond te zwemmen in de Pool.

Blijft u liever droog? Wees gerust! De schoonheid van de grotten en het blauwe water zijn ook uitstekend vanaf de kant te bekijken. De goed onderhouden paden en faciliteiten maken het een toegankelijke bestemming voor iedereen.

Bekijk alle Zimbabwe Rondreizen