Chimanimani National Park

Chimanimani National Park

Zimbabwe

Bekijk Zimbabwe Reizen     Neem contact op

Chimanimani National Park

Chimanimani National Park

Chimanimani National Park wordt gekenmerkt door zijn diverse flora en fauna. Dit ongerepte natuurgebied is gelegen in de oostelijke hooglanden van Zimbabwe aan de grens met Mozambique.

Hikers paradise, zoals Chimanimani National Park ook wel wordt genoemd, beschikt alleen over wandelpaden. Zo kunt u ongestoord een bezoek brengen aan Mount Binga, de Bridal Veil Falls en onderweg genieten van de prachtige uitzichten.

Bekijk alle Zimbabwe Rondreizen

Populaire reizen met Chimanimani National Park

15 dagen
Vanaf € 1.980,- p.p.
Kampeer Groepsreis Zimbabwe en ZambiaKampeer Groepsreis Zimbabwe en Zambia

Ligging Chimanimani National Park

Chimanimani National Park bevindt zich in het zuiden van de oostelijke hooglanden van Zimbabwe. Het meest noordelijke gebied van de hooglanden is Nyanga National Park. Het park is circa 17.000 hectare groot en grenst aan Mozambique. Mount Binga is 2.436 meter hoog en daarmee het hoogste punt van het park. 

Landschap en Wildlife Chimanimani National Park

In Chimanimani National Park vindt u ongerepte natuur. Er zijn geen (auto)wegen en er mogen geen voertuigen in het park komen. U kunt het park te voet ontdekken via de wandelpaden en smalle wandelsporen die door de bergen slingeren en naar diverse bezienswaardigheden leiden. Een van de hoogtepunten is de Bridal Veil Falls. Deze 10 meter brede waterval bevindt zich in een tropische omgeving. Mount Binga is een letterlijk hoogtepunt van Chimanimani National Park. Met zijn 2.463 meter is het de tweede hoogste berg van Zimbabwe.

Chimanimani National Park is een ware biodiverse hotspot. Hoewel het niet bekend staat om zijn wildlife kunt u er dieren als eland, bushbuck en blue duiker vinden. Daarnaast zijn er vele vogelsoorten, vlinders en reptielen. Ook de fauna is erg divers, maar liefst 30 procent van de nationale plantensoorten zijn in dit nationale park te vinden.

Vraag vrijblijvende Offerte aan

Activiteiten Chimanimani National Park

  • Vanwege de ongerepte natuur, en diverse flora en fauna staat Chimanimani National Park ook wel bekend als “hikers paradise”. 
  • Voor avonturiers is er ook de mogelijkheid tot rotsklimmen. 
  • Neem een verfrissende duik en zwem in een van de vele natuurlijke bronnen.

Bekijk alle Zimbabwe Rondreizen