Zuid Afrika reis met kinderen

Deze avontuurlijke reis is ideaal voor gezinnen met kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Er worden spannende activiteiten ondernomen die alles te maken hebben met de Afrikaanse bush en safari. Natuurlijk onder begeleiding van een echte ranger!

Je leert verschillende dieren herkennen aan het geluid dat ze maken, je volgt de sporen van het wild en ontdekt welk beest bij welke voetafdruk hoort. Je gaat ook een hut bouwen en sterren kijken. Na afloop van deze leuke en afwisselende week weet je meer over de Afrikaanse bush dan je ouders!

Terwijl de kinderen een deel van de dag in de bush zijn, kunnen ouders heerlijk relaxen of natuurlijk zelf iets ondernemen. Wat dacht u van een wijnproeverij, Zuidafrikaanse kookworkshop of een wandelsafari in een Big Five wildpark?

HOOGTEPUNTEN
Leer het gedrag van wilde dieren kennen
Zoek de sporen van wilde dieren
Maak kennis met de lokale bevolking
Bouw een hut
Game drive in Welgevonden
Gebruik van een kompas
Sterren kijken
Selfdrive safari in Marakele

DAG 1: JOHANNESBURG
Op de luchthaven van Johannesburg staat een huurauto voor u klaar. Vervolgens rijdt u naar malariavrije Waterberg regio in de provincie Limpopo. U verblijft in een 3-sterren accommodatie die gelegen is in 425 hectare reservaat. Hier komen onder andere zebra's, kudu's, giraffen, wildebeesten en verschillende antilopen voor. Omdat er geen roofdieren in het reservaat zijn, kunt u hier vrij wandelen. Ook kunt u de dieren per mountainbike of te paard gaan spotten.

U verblijft in een comfortabele safaritent met een stenen ensuite badkamer. Naast de tent staat een stenen volledig ingerichte keuken. Ook is er een braai en vuurplaats. (Tegen een meerpijs is verblijf in een cottage mogelijk). In de safaritent staat een boodschappenpakket klaar, evenals koffie, thee, limonade, soft drinks, mineraal water en een lekker flesje Zuid Afrikaanse wijn. U wordt door de ranger van de lodge ontvangen met schemerkelkje en peuzelhapjes. 's Avonds geniet u van een gezamenlijke braai, de Afrikaanse invulling van een barbecue.

DAG 2: WILDE DIEREN EN LOKALE BEVOLKING
Na het onbijt gaan de kinderen aan de slag.

Leer het gedrag van wilde dieren kennen
De ranger zal de kenmerken en gewoontes van een aantal dieren uitleggen. Hoe lang leeft een olifant? Hoe werken leeuwen samen bij de jacht op prooidieren? Welke dieren leven in kudden en welke alleen?
Duur: ca. 1,5 - 2 uur

Zoek de sporen van wilde dieren
 De ranger zal de afdrukken van de poten van de dieren die in het reservaat leven een voor een behandelen. Daarna gaan de kinderen op zoek naar sporen en afdrukken van kudu's, impala's, wildebeesten, zebra's en giraffen.
Duur: ca. 1,5 - 2 uur

Maak kennis met de lokale bevolking
Aan het einde van de middag vertrek met eigen auto naar een zwarte gemeenschap in de buurt van de lodge. Onder leiding van een lokale gids maakt u een wandeling door de township. U ziet in de wijk een groenteboer, kapper, beauty salon en alle soorten andere winkeltjes die de mensen nodig hebben in het dagelijkse leven. Sommige vrouwen verkopen tomaten en uien langs de weg. Ook brengt u een bezoek aan een lokale creche en aan Waterberg Welfare Society, een non-profit organisatie die hulp verleent bij de behandeling en preventie van HIV/Aids.

De middag wordt afgesloten met een sportwedstrijd (voetbal, tennis, schaken, midgetgolf) tegen Zuid Afrikaanse kinderen (onder voorbehoud; eventueel op een andere middag of vroeg in de avond).

DAG 3: HUT BOUWEN
Bouw een hut
 Na het ontbijt worden de kinderen naar een geschikte plek in de bush gebracht, waar het goed hutten bouwen is! Materiaal zoals hout, touw en textiel zijn aanwezig. De coach zal duidelijk uitleggen hoe het materiaal gebruikt moet worden. Als de hut klaar is, krijgen ze een drankje en iets lekkers in de hut geserveerd.
Duur: ca. ½ dag.

De middag is vrij te besteden, bijvoorbeeld voor tennis, zwemmen, wandelen, midget golf of paardrijden (paardrijden niet inbegrepen). Bij zonsondergang wordt er een game drive gemaakt in het reservaat van de lodge.

DAG 4: BIG FIVE SAFARI
Na het ontbijt gaat u met de eigen auto naar het nabij gelegen Welgevonden Private Game Reserve. Met een professionele ranger en in een open jeep maakt u een game drive op zoek naar de Big Five: olifant, luipaard, leeuw, neushoorn en buffel. Minimum leeftijd: 6 jaar.
Duur: hele dag

DAG 5: KOMPAS GEBRUIKEN EN STERREN KIJKEN
Gebruik van een kompas
De coach zal de werking van het kompas uitleggen. Noord, zuid, oost en west worden op diverse manieren uitgelegd, onder andere door de kaart van het reservaat te gebruiken met de tenten en cottages als referentiepunt. Natuurlijk gaat ieder kind het kompas zelf gebruiken tijdens een makkelijk oefening. Hierna volgt een heuse wedstrijd en leren de kinderden het kompas echt te gebruiken. Voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. De jongere kinderen gaan op jacht naar de schat. De aanwijzingen onderweg worden zodanig aangebracht dat het onmogelijk is om te verdwalen. Maar de weg is niet recht en gaat dwars door de Afrikaanse bush.
Duur: ca. 1,5  uur.  

Sterren kijken
Na het avondeten komen de kinderen bij elkaar om naar de sterren te kijken. We gebruiken een prachtige houten uitkijktoren in het reservaat. De coach zal de bekende tekenen aan de hemel van het zuidelijk halfrond aanwijzen en uitleggen. Hij zal interessante details vertellen over de zon, maan, sterren, planeten, de banen om de aarde en afstanden.
Duur: 1,5 tot 2 uur

DAG 6: MARAKELE NATIONAL PARK
Vandaag rijdt u  naar Marakele National Park. De rit over de grotendeels onverharde weg is een van de mooiste tochten die u in de Waterberg kunt maken.  Het park bestaat uit diepe valleien en hoge bergtoppen. Alle grote dieren zijn aanwezig: olifanten, zwarte en witte neushoorns, luipaard, buffel, leeuwen, cheetah en bruine hyena. Er zijn ook vele antilopen. Marakele heeft de grootste Cape Vulture (gieren) kolonie ter wereld. Het park is Big Five gebied.
Duur: hele dag

DAG 7: JOHANNESBURG
Vandaag rijdt u naar de luchthaven van Johannesburg waar u de huurauto inlevert.


Wilt u meer weten of onderdelen van deze reis veranderen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.Periode 
Deze kids safari, in malariavrij gebied, wordt als 7-daagse reis aangeboden in de onderstaande perioden.

 • 14 oktober - 20 oktober 2012
 • 21 oktober - 27 oktober 2012
 • 17 februari - 23 februari 2013
 • 28 april - 4 mei 2013
 • 14 juli - 20 juli 2013
 • 11 augustus - 17 augustua 2013

In andere perioden kunt u onderdelen van deze kids safari opnemen in uw reis. Ook is het mogelijk om de kids safari in te passen in een langere reis door Afrika.

Prijsindicatie
€ 700 - € 900 per volwassene
€ 500 - € 700 per kind tot en met 12 jaar
bij een bezetting van twee volwassenen en twee kinderen. Andere bezettingen zijn vanzelfsprekend mogelijk.   

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdag, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties en aantal volwassenen en eventueel kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten voor uw reis weten. Neemt u daarom contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis.

Inclusief

 • autohuur in categorie 4 (Opel Zafira of gelijkwaardig). Bij de autohuur is inbegrepen onbeperkt aantal kilometers, W.A./B.A verzekering, C.D.W. verzekering, T.P. diefstal verzekering, P.A.I. verzekering, Dekking glas-, banden- en bodemschade, Contract fee, 1e extra bestuurder, luchthaven afleverkosten, lokale belastingen
 • 6 nachten in een lodge inclusief ontbijt, lunch en diner. U verblijft in een comfortabele safaritent. (cottage is mogelijk tegen meerprijs)
 • boodschappenpakket bij aankomst
 • activiteiten zoals hierboven beschreven
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • adequate ondersteuning als er zich lokaal onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreid documentatiepakket

Exclusief

 • intercontinentale vluchten 
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • belasting en toeslagen die uitsluitend lokaal voldaan kunnen worden
 • brandstof voor huurauto
 • excursies tenzij anders vermeld
 • entreegelden voor bezienswaardigheden, nationale parken en game reserves, tenzij anders vermeld
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Opmerkingen
De voertaal voor de kids safari is Engels of Afrikaans.
Onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs- en koerswijzigingen

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR