Self drive reis: Kaapstad, Tuinroute, Addo Elephant park

 Self drive reis door Zuid Afrika. De reis start in Kaapstad en gaat via de Wijnlanden en Route 62 naar Addo Elephant Park en Amakhala Game Reserve, vervolgens via de Tuinroute en Hermanus terug naar Kaapstad. Dit is een 21-daagse reis maar kan ook als 13 of 15-daagse reis worden beëindigd in Port Elizabeth. De malaria-vrije reis is een mooie combinatie van stad, natuur, safari's, wijnproeverij, strand, walvissen spotten en vele activiteiten.

HOOGTEPUNTEN
Kaapstad
Stellenbosch
Montagu
Route 62 - Oudtshoorn
Addo Elephant Park
Amakhala & Shamwari Game Reserve
Oyster Bay
Tuinroute
Tsitsikamma National Park
Knysna
Hermanus  

DAG 1-3: KAAPSTAD
Op de luchthaven van Kaapstad staat de huurauto voor u klaar. U rijdt naar uw guesthouse dat prachtig is gelegen op de helling van de Tafelberg met schitterend uitzicht over de City Bowl en Table Bay. Op loopafstand vindt u winkels, restaurants en bars, bijvoorbeeld in de trendy Kloof Street. Mother City, zoals Kaapstad ook wel wordt genoemd, is een van de mooist gelegen steden ter wereld. Het is een gezellige stad met een relaxte sfeer. U kunt vele activiteiten ondernemen zoals een bezoek aan Robben Island, de Tafelberg, Kaap de Goede Hoop, pinguïns bij Boulders Beach en een townshiptour.

DAG 4-5: STELLENBOSCH
Stellenbosch is de tweede oudste stad van het land en heeft prachtige Kaap-Hollandse gebouwen en vele oude eikenbomen. Stellenbosch ligt in de Wijnlanden. Een gebied dat niet alleen vanwege de wijn de moeite waard; het is een genot om door dit prachtige, afwisselende landschap te rijden. Uw guesthouse ligt omgeven door glooiende wijngaarden. Het rustig gelegen landgoed bestaat uit een wijnboerderij en een guesthouse. Een wijnproeverij in de eigen wijnkelder is zeker de moeite waard! Er zijn diverse manieren om de Wijnlanden te verkennen, bijvoorbeeld op de fiets. Wij bieden diverse tours aan die verschillen in afstand, zwaarte en aantal proeverijen. Ook zijn er tours die afgestemd zijn op (jonge) gezinnen.

DAG 6: MONTAGU
U rijdt een prachtige route door de wijnvelden naar Montagu, een pittoresque plaatsje met Victoriaanse huizen. De natuurlijke omgeving biedt vele mogelijkheden voor actievelingen als wandelaars, fietsers, mountainbikers en bergbeklimmers. Verder staat Montagu bekend om de warmwaterbronnen en muscadelwijn.

DAG 7-8: OUDTSHOORN
Route 62 brengt u via wijnvelden en bergpassen na ar Oudtshoorn in de droge Klein Karoo. Oudtshoorn staat bekend vanwege de struisvogelboerderijen en Cango Caves. Uw guesthouse heeft spectaculaire uitzichten over de gebergtes Outeniqua en Swartberg en de Olifants rivierbedding. Een aanrader is een excursie naar de grappige, schichtige stokstaartjes.

DAG 9-10: ADDO ELEPHANT PARK
U rijdt naar Ad do Elephant Park, een Big Five wildgebied. Naast buffel, leeuw, luipaard, neushoorn en natuurlijk olifant kunt u veel meer wildLife spotten zoals zebra, kudu, eland, struisvogel, hartebeest en vele vogelsoorten. In Addo Elephant Park kunt u uitstekend met de eigen huurauto safari's maken. U verblijft in een restcamp in Addo Elephant Park. Bekijk onze video over Addo Elephant Park 

 

DAG 11-12: AMAKHALA & SHAMWARI GAME RESERVE
Uw volgende accommodatie is een kleinschalig tented camp dat de sfeer heeft van de safariexpedities uit de tijd van ontdekkingsreizigers. Het tented camp is gelegen in een privé wildreservaat. waar onder andere de Big Five voorkomt. U maakt game drives in een open safarivoertuig. De deskundige ranger informeert u over het gedrag van dieren en brengt u zo dicht mogelijk bij het wildlife. Ook kunt u onder leiding van de gids een bush walk maken.

Desgewenst kunt u de reis nu beëindigen en de terug vliegen via de luchthaven van Port Elizabeth.

DAG 13-14: OYSTER BAY
U rijdt naar de kust in de omgeving van Oyster Bay. Uw lodge is uniek gelegen aan een afgelegen privé zandstrand. Een ideale uitvalsbasis voor wie wil genieten van rust, strand en natuur. Het relaxen kan worden afgewisseld met wandelingen, paardrijden of mountainbiken over het strand, door het fynbos of de duinen. En natuurlijk behoort een verfrissende duik in de golven van de oceaan ook tot de mogelijkheden.

Desgewenst kunt u de reis nu beëindigen en de terug vliegen via de luchthaven van Port Elizabeth.

DAG 15-16: TSITSIKAMMA NATIONAL PARK
De reis wordt vervolgd via de bekende Tuinroute naar Stormsriver in Tsitsikamma National Park. Het park heeft een 80 km lange woeste kustlijn die af en toe wordt onderbroken door strand. Het landschap bestaat uit hoge bergen, diepe kloven, watervallen en statige bossen, waardoor het de ultieme bestemming is voor wandelen en tal van outdoor activiteiten. Voor durfallen heeft Tsitsikamma de hoogste bungeejump ter wereld.

DAG 17-18: KNYSNA
Vandaag gaat u naar het kustplaatsje Knysna. Dit stadje wordt wel de mooiste van de Tuinroute genoemd en is inderdaad prachtig gelegen aan een lagune. Waar de twee kliffen (Knysna Heads) bij elkaar komen, mondt de lagune uit in zee. Op de helderblauwe lagune kunt u boottochten maken en andere watersportactiviteiten ondernemen. Wandelen kan uitstekend in het Knysna Forest, het grootste inheemse bos van Zuid-Afrika. Aanrader is om Brenton on Sea, het dichtstbijzijnde strand van Knysna te bezoeken.

DAG 19-20: HERMANUS
 Hermanus ligt in de regio Overberg. Naast de stranden vindt u hier bergen, wijngaarden en fynbos. Fynbos is rijk aan verschillende soorten vegetatie en komt uitsluitend voor in de Kaapstreek van Zuid Afrika. Hermans wordt wel de walvishoofdstad van Zuid Afrika genoemd. Deze gigantische dieren komen in de maanden juli - december zo dicht bij de kust dat u vanaf het strand de enorme staarten vanuit het water ziet spatten. Een boottocht brengt u dichterbij de walvissen. Ook buiten het walvisseizoen is een oceaantocht zeker de moeite waard. U maakt grote kans op het spotten van pinguïns, zeerobben, zeevogels en misschien zelfs witte haaien.

DAG 21: KAAPSTAD
U rijdt naar de luchthaven van Kaapstad waar u de huurauto inlevert.


Wilt u meer weten of onderdelen van deze reis veranderen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan. 

Prijsindicatie
€ 1.500 - € 2.000 per persoon, bij een bezetting van twee personen.  

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdag, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties en aantal volwassenen en eventueel kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten voor uw reis weten. Neemt u daarom contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis.

Inclusief

 • autohuur in categorie 2. Bij de autohuur is inbegrepen onbeperkt aantal kilometers, W.A./B.A verzekering, C.D.W. verzekering, T.P. diefstal verzekering, P.A.I. verzekering, Dekking glas-, banden- en bodemschade, Contract fee, 1e extra bestuurder, luchthaven afleverkosten, lokale belastingen
 • 3 nachten in een 3-sterren guesthouse in Kaapstad op basis van logies en ontbijt
 • 2 nachten in een 3-sterren guesthouse in Stellenbosch op basis van logies
 • 1 nacht in een 4-sterren guesthouse in Montagu op basis van logies en ontbijt
 • 2 nachten in een 4-sterren guesthouse in Oudtshoorn op basis van logies en ontbijt
 • 2 nachten in een restcamp in Addo Elephant Park op basis van logies
 • 2 nachten in een comfortabel tented camp in Amakhala Game Reserve. Uw tent heeft goede bedden en ensuite badkamer. Bij uw verblijf is inbegrepen: maaltijden, 2 Amakhala game drives, 1 Shamwari game drive, 1 bush walk
 • 2 nachten in een 4-sterren lodge nabij Oyster Bay op basis van logies ontbijt diner
 • 2 nachten in een 3-sterren guesthouse in Stormsriver op basis van logies en ontbijt
 • 2 nachten in een 4-sterren guesthouse in Knysna op basis van logies en ontbijt
 • 2 nachten in een 4-sterren guesthouse in Hermanus op basis van logies en ontbijt
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • adequate ondersteuning als er zich lokaal onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreid documentatiepakket

Exclusief

 • intercontinentale en regionale vluchten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • belasting en toeslagen die uitsluitend lokaal voldaan kunnen worden
 • extra's ten behoeve van de autohuur
 • brandstof voor huurauto
 • excursies tenzij anders vermeld
 • entreegelden voor bezienswaardigheden, nationale parken en game reserves, tenzij anders vermeld
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Opmerkingen
Onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs- en koerswijzigingen
Kinderkortingen op vele accommodaties en activiteiten mogelijk.

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR