Kort Afrikaans: Welgevonden, Pilanesberg, Cultureel Dorp en Hartbeespoortdam

In deze flydrive leert u in korte tijd de verscheidenheid van Zuid Afrika kennen. Van Big Five tot cultuur; en dat in een malariavrij gebied!

HOOGTEPUNTEN
Pretoria
Welgevonden Private Game Reserve 
Pilanesberg Nationaal Park 
Cultureel dorp
Hartbeespoortdam 
Cradle of Humankind

DAG 1-2:  PRETORIA
Op de luchthaven van Johannesburg wordt u opgewacht voor een transfer van ca. 40 minuten naar uw guesthouse in Pretoria. De 3-sterren guesthouse is centraal gelegen en is een goede uitvalsbasis voor een stadsbezoek. Het Kerkplein met het standbeeld van Paul Kruger en de Oude Raadszaal is zeker een bezoek waard. Aan de zuidrand van Pretoria, op de heuvel Schanskop, staat het grootste en meest bekendste Voortrekkermonument. Het werd in 1949 ingehuldigd ter nagedachtenis aan de Grote Trek die de Afrikaner pioniers tussen 1834 en 1854 ondernamen om te ontkomen aan de Britse overheersing in de Kaap.

Maar natuurlijk kunt u ook even bijkomen van de reis en heerlijk relaxen aan het zwembad. Uw huurauto wordt de ochtend van dag 2 bij de guesthouse afgeleverd.

DAG 3-4: PRETORIA - WELGEVONDEN PRIVATE GAME RESERVE (ca. 200 km)
Vandaag rijdt u naar het Welgevonden Private Game Reserve. Hier leven 75 verschillende diersoorten, waaronder de Big Five en vele antilopensoorten, in een malariavrij reservaat. U verblijft in een 5-sterren lodge met schitterend uitzicht over Welgevonden Game Reserve.  Deze kleinschalige lodge heeft vier luxe chalets met ieder een eigen t erras. U kijkt uit over de waterdrinkplaats die veel wildlife aantrekt. De chalets zijn via kronkelpaadjes met elkaar verbonden. In het centraal gelegen deel van de lodge vindt u lounge, boma, bar en zwembad. Natuurlijk kunt u ook met een open jeep safari het wild gaan spotten. Ervaren rangers delen graag hun kennis en ervaringen met u en doen hun best om de dieren van dichtbij te laten zien.DAG 5-6: WELGEVONDEN - PILANESBERG (ca. 190 km)

U reist verder naar Pilanesberg National Park dat op de overblijfselen van een oude vulkanische krater ligt. In dit nationale park mag u met uw eigen huurauto rondrijden om het wildlife op te sporen. Pilanesberg is het leefgebied van onder andere de Big Five. Ook Pilanesberg is een malariavrij wildpark. U verblijft in een lodge dat direct naast de oostelijke ingang van het park in een comfortabele chalet met badkamer en suite.

DAG 7: PILANESBERG - CULTUREEL DORP (ca. 125 km)
 Op naar een andere specifiek Zuidafrikaanse ervaring! Tijdens een bezoek aan de Cultureel Dorp krijgt u achtergrondinformatie over de geschiedenis en levenswijzen van vijf Zuidafrikaanse stammen. Dit wordt geïllustreerd met traditionele zang en dans in de Boma. Diner is een Zuidafrikaans buffet. Vervolgens worden jullie uitgenodigd om plaats te nemen rondom het kamp/haardvuur van de bar waar storytellers de mythes en tradities van de stammen delen. U verblijft in een comfortabele Zulu, Xhosa, Basotho, Ndebele of Pedi 'hut'.

DAG 8-9: CULTURAL VILLAGE - HARTBEESPOORTDAM (ca. 25 km)
Vandaag reist u naar Hartbeespoortdam, een stuwmeer gelegen ten westen van Pretoria. Het stuwmeer en omgeving zijn een waar paradijs. U verblijft in een heel bijzonder accommodatie. Vroegere ossenwagens zijn omgebouwd tot comfortabele kamers met eigen badkamer.

Rondom Hartbeespoortdam kunt u vele activiteiten onde rnemen. Er zijn vele wandel- en fiets routes (mountainbike) uitgezet en ook voor paardrijden zijn er verschillende mogelijkheden. Het meer biedt diverse watersportactiviteiten. U kunt een bezoek brengen aan The Cradle of Humankind (wieg van de mensheid). Unesco heeft dit gebied uitgeroepen tot Werelderfgoed. Het omvat dertien grotten en de historie van de aarde en die van de mensheid komen hier op een wonderbaarlijke wijze samen. Grotten bieden immers beschutting. In de Sterkfonteingrot is in 1947 een schedel gevonden die erg op die van een mens leek. In 1994 werd het bijna volledige geraamte gevonden van een nog oudere mensachtige, die de koosnaam Little Foot heeft gekregen. Tijdens een rondleiding kunt u de grotten bezoeken.

DAG 10: JOHANNESBURG
U rijdt naar de luchthaven van Johannesburg waar u de huurauto inlevert.


Wilt u meer weten of onderdelen van deze reis veranderen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan. 


Wat is de Verantwoorde, Duurzame Reizen Bijdrage?

De lodge waarin dag 3-4 verblijft:

 • Maraletsane Primary School Game Drive. Jaarlijks wordt een game drive voor kinderen en onderwijzers georganiseerd. Veel zwarte Afrikaanse kinderen hebben nog nooit wilde dieren gezien.
 • Waterberg Academy. Crèches op boerderijen worden financieel ondersteund zodat voor de kinderen wordt gezorgd als hun ouders op de boerderij aan het werk zijn
 • Kamatsogo. HIV/Aids patiënten in de Vaalwater regio worden financieel ondersteund.
 • Budding young talent. Welgevonden maakt het mogelijk dat kinderen van de lokale Maraletsane Primary School hun kunstwerken kunnen verkopen. De opbrengsten komen ten goede aan de school.


De lodge waarin u dag 8-9 verblijft:

 • Veel aandacht wordt besteed aan afvalscheiding, recycling, verwijderen van alien plantensoorten en projecten om water- en elektriciteitsgebruik te verminderen.
 • De lodge heeft lokale medewerkers in dienst. De medewerkers krijgen training on-the-job voor werkzaamheden in de keuken, het restaurant en housekeeping. Tevens krijgt een medewerker autorijles, zodat personeel dat niet op het erf woont, na werktijd naar huis kan worden gebracht. Alle medewerkers krijgen een EHBO en brandveiligheidstraining. De trainingen worden bekostigd door de accommodatie.
 • De lodge is betrokken bij het opstarten van een toerisme marketing organisatie voor Hartbeespoort, met als doel meer werkgelegenheid in toerisme te creëren en de vaardigheden van de lokale gemeenschap hiervoor te verbeteren.
Dit is slechts een aantal reisonderdelen met een Fair Tourism bijdrage. Bij een beschrijving van uw persoonlijke reis op maat worden alle bijdragen beschreven.

Prijsindicatie:
€ 1.200 - € 1.700 per persoon, bij een bezetting van twee personen

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdag, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties en aantal volwassenen en eventueel kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten voor uw reis weten. Neemt u daarom contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis.


Inclusief:

 • autohuur in categorie 2. De auto wordt afgeleverd bij de guesthouse in Pretoria en wordt door u afgeleverd op de luchthaven van Johannesburg.
 • Bij de autohuur is inbegrepen onbeperkt aantal kilometers, W.A./B.A verzekering, C.D.W. verzekering, T.P. diefstal verzekering, P.A.I. verzekering, Dekking glas-, banden- en bodemschade, Contract fee, 1e extra bestuurder, luchthaven afleverkosten, lokale belastingen
 • transfer van de luchthaven naar het guesthouse in Pretoria 
 • 2 nachten in een 3-sterren guesthouse in Pretoria op basis van logies en ontbijt
 • 2 nachten in een 5-sterren lodge in Welgevonden. Alle maaltijden, 2 game drives en alle loklae drankjes zijn bij de prijs inbegrepen
 • 2 nachten in een 3-sterren lodge in Pilanesberg op basis van logies, diner en ontbijt
 • 1 nacht in 3-sterren chalet in een cultureel dorp, inclusief logies, diner, ontbijt en cultural experience
 • 2 nachten in een 3-sterren guesthouse. U verblijft in een gerenoveerde ossewagen, met aparte kamer en badkamer op basis van logies en ontbijt.
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden.
 • uitgebreid documentatiepakket

Exclusief:

 • intercontinentale vluchten 
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • belasting en toeslagen die uitsluitend lokaal voldaan kunnen worden
 • extra's ten behoeve van de autohuur, zoals afleverkosten bij de accommodatie. Deze kosten kunnen uitsluitend lokaal worden voldaan.
 • brandstof voor huurauto
 • entreegelden voor bezienswaardigheden, nationale parken en game reserves, tenzij anders vermeld
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Opmerkingen
Onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs- en koerswijzigingen
Kinderkortingen op vele accommodaties en activiteiten mogelijk

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

 

 

 

 


Bekijk de video over Pilanesberg


 

 


Neem alvast een kijkje in het Cultureel Dorp

Bekijk de video

 


 

 

 

 

 


Wat betekent
Fair Tourism?

Lees meer

 


 

 

 

 

 

 


Inspiratie nodig?Bekijk onze voorbeeldreizen


 

 

 

 

 


Ontdek Kaapstad!

bekijk video's en foto's 
 


 

 

 


  

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR