Zuid Afrika Veelzijdig Noordoosten: cultuur en safari

Van township Soweto tot Venda-cultuur en van baobab tot Big Five in Kruger Park: ontdek deze gevarieerde self-drive rondreis met culturele achtergronden en nationale parken.

HOOGTEPUNTEN: 
Townshiptour Soweto
Waterberg
Sinaasappel-tour
Musina Baobab Reservaat
Kruger National Park
Panoramaroute
Pretoria

DAG 1: JOHANNESBURG
Op de luchthaven van Johannesburg staat een shuttlebus voor u klaar naar uw 3-sterren airporthotel.

DAG 2: SOWETO
Hector Pietersen MemorialEen transfer brengt u naar Soweto, de meest bekende township van Zuid Afrika en lag oorspronkelijk ten zuidwesten van Johannesburg. Deze ligging vindt u terug in de naam: South Western Township, afgekort tot Soweto. Tegenwoordig maakt de miljoenenstad Soweto deel uit van Johannesburg. Vandaag zult u deze township leren kennen. Met de Soweto Experience ervaart u de verschillende culturen die zo kenmerkend zijn voor Soweto. De townshiptour gaat langs belangrijke historische plekken, waar de strijd voor vrijheid zo zichtbaar is. U geniet een maaltijd in een bekend lokaal restaurant en sluit de dag af in een shebeen (pub). U overnacht in een 3 sterren Bed & Breakfast in Soweto, in de buurt van de belangrijkste straat van de township. In Vilakazi Street hebben twee Nobelprijswinnaars gewoond: Nelson Mandela en Desmond Tutu.


DAG 3-5: VAALWATER (ca. 275 km)Waterberge
Vanochtend wordt de huurauto bij uw accommodatie afgeleverd en rijdt u naar Waterberg, een schitterend natuurgebied met een grote variatie aan landschappen en fauna. Er zijn vele natuurlijke warmwaterbronnen. Uw accommodatie bevindt zich in een malariavrij wildreservaat dat bestaat uit open grasvlakten (savanne), dichtbegroeide struikvelden (bush), bergen en valleien. Er leven vele verschillende wilde dieren, zoals de impala, koedoe, rode hartebeest, blauwe gnoe, zebra, giraffe, bushbok en vele kleinen soorten zoals stokstaartje, bergrietbok, klipspringer en wrattenzwijn. U kunt hier heerlijk wandelen of fietstochten maken met mountainbikes, die tot uw beschikking staan. Een ranger van het reservaat kan, als u dat wenst, u begeleiden. Hij zal u helpen met het identificeren van vogelsoorten, het wild, de planten en bomen. of spot u liever het wild vanaf de veranda van uw chalet?


DAG 6-8: MAKHADO (ca. 340 km)
U vertrekt richting Soutpansberg. Onderweg maakt u een stop bij een sinaasappelplantage. Door de arbeiders is een Orange Tour opgestart. Eén van hen leidt u rond door de boomgaarden en in het plukseizoen kunt u meehelpen de sinaasappelen te plukken. Uw dorst wordt vanzelfsprekend gelest met net geplukte sinaasappelen en verse sap. Nadat u een bezoek heeft gebracht aan de fabriek waar het fruit wordt gesorteerd en ingepakt, geniet u van een lokaal bereide lunch. De sinaasappelen die u bij het vertrek meekrijgt, zullen u heerlijk smaken.

's Middags rijdt u verder naar uw accommodatie. Deze kleinschalige lodge ligt op een schiereiland temidden van eeuwenoude vijgenbomen. Uw chalet heeft een kleine kitchenette en aan zijde van het meer een veranda met braai. Het is een uitstekende uitvalsbasis om een van de volgende dagen het voormalige thuisland Venda te verkennen.

In deze regio leven Venda's in traditionele hutten met rieten daken. Een mooie route is de R523 tussen Makhado (voormalig Louis Trichardt) en Thohoyandou. Deze weg loopt door het hartje van Venda. Neemt u de tijd om een dorp te verkennen. Een andere aanrader is de vrolijke en gezellige fruitmarkt in Tshakuma.

 Het Musina Baobab Reservaat in het uiterste noorden van Zuid Afrika is tevens uw bezoek waard. Hier groeit de imposante baobab oftewel apenbroodboom. De baobab heeft een massieve stam met een doorsnede van wel negen meter! De stam past zich aan de omstandigheden aan. In droge tijden kan de stam tientallen centimeters smaller zijn dan in vochtige jaren. De takken van de baobab lijken op wortels en daarom wordt wel eens gezegd dat de boom eigenlijk ondersteboven staat. Vindt u het Musina Baobab Reservaat te ver dan kunt u de baobab bomen ook dichterbij bewonderen. Het noorden van het voormalig thuisland Venda heeft een prachtig ongerept landschap met veel baobab bomen en afgelegen dorpen.


DAG 9-13: KRUGER NATIONAL PARK - PANORAMAROUTE (ca. 290 km)Safari
U reist vandaag naar het Kruger Park. Het wisselende natuurlandschap en de ongekende variëteit aan wildlife en rijke fauna zijn kenmerkend voor het bekendste wildpark van Zuid Afrika. Kruger NP is ongeveer 300 kilometer lang en tussen de 40 en 80 kilometer breed. Hier leeft een enorme verscheidenheid aan dieren. Natuurlijk gaat u op zoek naar de Big Five. De buffel, olifant, neushoorn, leeuw en luipaard zijn de meest 'gewilde' dieren. Maar ook de antilopen, giraffen, impala's, zebra's en nijlpaarden zullen bijdragen aan een onvergetelijke safari.  Door het goede wegennet is het park prima te verkennen met uw huurauto. Wilt u de dieren en de natuur op een andere wijze zien, maak dan eens een wandelsafari of een safari met een open jeep. Onder begeleiding van professionele gidsen en spoorzoekers gaat u over ongeasfalteerde wegen en volgt u de sporen van de dieren die zich op slechts enkele meters afstand kunnen bevinden.

Uw 4 sterren accommodatie bevindt zich op een steenworp afstand van het Krugerpark. U verblijft in een traditionele rondavel in Afrikaanse stijl met rieten dak. Behalve het Kruger Park kunt u vanuit deze prachtige plek ook de Panoramaroute verkennen. Hier heeft de Blyde River door de eeuwen een enorme canyon geslepen, met steile rotswanden en spectaculaire vergezichten. U moet zeker uw auto parkeren bij de Drie Rondavels en naar het uitkijkpunt wandelen. Aan de rand van de Blyderivierspoortcanyon heeft u een indrukwekkend uitzicht over de laagvlakte. Bij Bourke's Luck Potholes kunt u vanaf bruggetjes de mooie kolkgaten beneden u zien die door het samenkomen van de Blyde Rivier en de Treur Rivier zijn ontstaan. God's Window geeft u een prachtig uitzicht over de laagvlakte die bijna duizend meter lager ligt.


DAG 14: PRETORIA (ca. 465 km)
Vandaag maakt u een lange reis naar Pretoria. U verblijft vannacht in een kleinschalig guesthouse in Pretoria.


DAG 15: JOHANNESBURG
Jacaranda bomen in PretoriaVandaag kunt u Pretoria bezoeken. De hoofdstad biedt een open en ontspannen sfeer. In de lente heeft de stad een paarse gloed, doordat de tienduizende jacarandabomen in bloei staan. Veel bezienswaardigheden in Pretoria vertellen over de geschiedenis van het land. De stad is van oudsher de hoofdstad van het 'witte' Zuid Afrika. Paul Kruger, de eerste president van de republiek Zuid Afrika, heeft op Pretoria zijn stempel gedrukt. Alhoewel hij de grondlegger is van het zelfstandige Zuid Afrika, heeft hij ook de twijfelachtige eer de vader van de apartheidsgedachte te zijn. U kunt een bezoek brengen aan zijn voormalige woonhuis of aan het standbeeld op het Kerkplein. Andere bezienswaardigheden in Pretoria zijn bijvoorbeeld het Uniegebouw en het Voortrekkermonument.

Aan het einde van de dag levert u uw huurauto in op de luchthaven van Johannesburg.


 Wilt u meer weten of onderdelen van deze reis veranderen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan. 


Wat is de Verantwoorde, Duurzame Reizen Bijdrage?

Accommodatie Soweto

Soweto Experience:

 • eigenaar is geboren en getogen in Soweto
 • kent daardoor als geen ander de geschiedenis, de cultuur en de krachtige levensstijl van de township
 • zijn activiteiten zijn inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig reisbedrijf met verschillende lokale tours
 • het huis waar de eigenaar is geboren, heeft hij verbouwd tot een drie sterren Bed & Breakfast
 • de eigenaar, zijn echtgenote en de rest van het team zijn erop gebrand om de nieuwe kansen die het toerisme naar Soweto met zich meebrengt, te benutten

Citrus Plantage

Bezoek Orange Plantage:

 • de plantage zorgt tijdens het plukseizoen voor 800 extra arbeidsplaatsen, naast de vaste 250 banen
 • het land en de plantage worden gepacht van de lokale gemeenschap en gefasserd overgedragen aan de oorspronkelijke bewoners van het gebied
 • bouw van een nieuwe school in de buurt van de farm, waardoor kinderen minder ver hoeven te lopen en meer tijd hebben voor hun huiswerk
 • de farm heeft een eigen kliniek waarvan arbeiders en andere mensen uit de regio gratis gebruik kunnen maken. Door het gratis verstrekken van condooms en het geven van voorlichting wordt geprobeerd het HIV-probleem terug te dringen
Dit is slechts een aantal reisonderdelen met een Fair Tourism bijdrage. Bij een beschrijving van uw persoonlijke reis op maat worden alle bijdragen beschreven.

Prijsindicatie:
€ 1.800 - 2.300  per persoon, op basis van een 2-persoonsbezetting.  

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdag, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties en aantal volwassenen en eventueel kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten voor uw reis weten. Neemt u daarom contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis.


Inclusief:

 • autohuur in categorie 2. Bij de autohuur is inbegrepen onbeperkt aantal kilometers, W.A./B.A verzekering, C.D.W. verzekering, T.P. diefstal verzekering, P.A.I. verzekering, Dekking glas-, banden- en bodemschade, Contract fee, 1e extra bestuurder, luchthaven afleverkosten, lokale belastingen
 • shuttlebus naar airporthotel 
 • 1 overnachting in een 3* hotel bij de luchthaven van Johannesburg op basis van LO
 • transfer naar Soweto
 • Soweto Experience, inclusief tour door Johannesburg en Soweto, diner in een lokaal restaurant en een drankje in een shebeen
 • 1 overnachting in een 3* Bed & Breakfast in Soweto op basis van LO
 • 3 overnachtingen in een 4* chalet in Waterberg op basis van HP en inclusief diverse activiteiten zoals wandeltochten en game drives onder begeleiding van een ranger en fietstochten met mountainbikes
 • Orange Tour, inclusief een tour door de boomgaarden, meehelpen met plukken, lokale lunch en een net sinaasappelen (april-oktober)
 • 3 overnachtingen in een 3* chalet in de Soutpansberg op basis van LO
 • 5 overnachtingen in een 4* rondavel op 1 kilometer afstand van het Kruger National Park op basis van LO
 • 1 overnachting in een 3* guesthouse in Pretoria
 • dekking door Stichting Garantiefonds  Reisgelden
 • uitgebreid documentatiepakket

Exclusief:

 • intercontinentale vluchten 
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • extra's ten behoeve van de autohuur, zoals GPS
 • brandstof voor huurauto
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien
 • entreegelden, tenzij anders vermeld

Opmerkingen:
Onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijswijzigingen
Kinderkortingen op vele accommodaties en activiteiten mogelijk

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

 

 

 

 


Bekijk een video van een townshiptour  

 

 Bekijk de Orange Tour


 

 

 


Beleef het Kruger Park!Bekijk de video's en foto's


 

 

 

 

 

 


Wandelend op zoek naar wild!

  

Spot onder begeleiding van een professionele gids wildlife tijdens een wandelsafari.
Wij informeren u graag over de mogelijkheden.


 

 

 

 

 

 

 


Wat betekent
Fair Tourism?

Lees meer


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR