Kunst, cultuur en wildlife

Een fly drive door Limpopo, het noorden van Zuid Afrika. U bezoekt galerie's en musea en kijkt achter de schermen bij kunstenaars zelf. Uw eigen creatief talent kunt u ontdekken of verder ontwikkelen tijdens een tweedaagse Afrikaanse kunst workshop naar keuze.

HOOGTEPUNTEN
Art and craft tour
Twee-daagse Afrikaanse kunst workshop
Mapungubwe National Park
Tzaneen
Magoebaskloof
Timbavati Private Nature Reserve / Kruger Park
Panoramaroute
Johannesburg

DAG 1: JOHANNESBURG
Op de luchthaven van  Johannesburg staat de huurauto voor u klaar. Vervolgens rijdt u uw guesthouse in de veilige en luxe wijk Sandton.

DAG 2-7: JOHANNESBURG - MAKHADO (ca. 470 km)
 Vandaag reist u naar het noorden van Limpopo. Uw 4-sterren guestfarm is gelegen nabij Makhado in een prachtig, vruchtbaar dal in de Soutpansberg. Deze regio was het voormalig thuisland van de Venda's. U verblijft zes nachten op deze rustgevende plek op basis van logies en ontbijt. Uw onderkomen is een guesthouse met open keuken, terras en braai. De guestfarm heeft een mooi zwembad, waar u heerlijk kunt relaxen. Het is eveneens een centrale uitvalsbasis voor veel activiteiten die hier te ondernemen zijn.

Na een dag te zijn bijgekomen van de reis en de omgeving te hebben verkend, maakt u een tour waarin Afrikaanse kunst en handwerken centraal staan. Onder begeleiding van een deskundige gids bezoekt u tijdens deze art and craft tour Venda-, Shangaan- en Tsongakunstenaars en ambachtlieden. In overleg met de gids bepaalt u bij welke kunstenaars en kunstvormen u het liefst een kijkje achter de schermen neemt. Er zijn vele mogelijkheden. Zo hebben werkloze jongeren in het Pfuxanani Youth Centre hun eigen papierfabriek opgericht, waar zij gerecycled papier verwerken enveloppen, boekkaften, notitieblokjes, fotolijstjes etc. In de Tsonga Textile Factory maken lokale vrouwen tafelkleden, jassen, linnen, gordijnen en nog veel meer. Thomas Kubayi is een vakkundig woodcarver. Thomas Kubayi heeft vele tentoonstellingen gehad in allerlei musea en galerieën in en rond Zuid Afrika, zijn werken zijn op veel plaatsen binnen en buiten Zuid Afrika te vinden. Noria Mabasa is de meest bekende Venda-kunstenaar. Zoals de traditie voorschrijft werkte Noria Mabasa in het begin alleen met klei. Nadat zij een boodschap ontving in een van haar dromen is Noria Mabasa begonnen met houtsnijden.

Geïnspireerd door de art and craft tour, krijgt u de volgende twee dagen de kans om uw artistieke talenten te ontdekken of verder te ontwikkelen. Voor een tweedaagse Afrikaanse kunst workshop heeft u de keuze uit:

Klik hier voor meer informatie over de workshops en voor videobeelden 

De laatste dag in deze accommodatie kunt u heerlijk relaxen, aan het zwembad bijvoorbeeld. Maar u kunt ook per mountain bike of met de auto met de farmmanager als gids naar een nabijgelegen dorp gaan, waar zijn echtgenote is geboren. Hier ontmoet u de lokale bevolking tijdens hun dagelijkse leven.

DAG 8-9: MAKHADO - MAPUNGUBWE NATIONAL PARK  (ca. 175 km)
Vandaag reist u door naar het noorden van de Limpopo provincie. Onderweg bezoekt u het Mogalakwena Craft Art Village, waar Pedi-vrouwen op zeer creatieve manier hun cultuur en tradities verbeelden. Zij oefenen diverse kunstvormen uit zoals pottenbakken, naai- en borduurwerk en sieraden. Hun producten worden werledwijd verkocht.

U rijdt verder naar Mapungubwe National Park, aan de grens met Botswana. Het park bestaat uit twee delen: Mapungubwe Cultural Landscape en Mapungubwe World Heritage Site. In de jaren '30 van de vorige eeuw zijn door de toenmalige blanke eigenaar Van Graan resten gevonden van gouden voorwerpen. Vervolgens zijn door archeologen veel objecten gevonden die een duidelijk beeld geven van hoe deze mensen in de 8e en 9e eeuw geleefd hebben. Het vermoeden bestaat dat dit Afrikaanse koninkrijk door de handel met Oost Afrika en met het toenmalige Perzië, Egypte, India en China rijk is geworden. De opvallendste en tevens belangrijkste vondsten waren een gouden neushoorn, een gouden kom en een gouden scepter. Maak onder begeleiding van een deskundige gids een Heritage Tour en leer over de eeuwenoude beschaving in dit gebied. U verblijft twee nachten in een cottage op basis van logies in het National Park.

DAG 10-12: MAPUNGUBWE NATIONAL PARK - TZANEEN (ca. 310 km)
U reist vandaag naar Tzaneen. De Magoebaskloof-pas staat bekend als een van de mooiste routes van Zuid Afrika: langs de hellingen van de Wolkberg en schitterende watervallen. U verblijft drie nachten in een 3-sterren guesthouse in de buurt van Tzaneen op basis van logies en ontbijt.

In de omgeving van Tzaneen zijn verschillende bezienswaardigheden die u kunt bezoeken. Kunstenaars van het Invader Craft Project gebruiken bomen en planten die niet thuis horen en Zuid Afrika en teveel water uit de grond nemen, om er meubelen, manden, badkameraccessoires en lampen van te maken. De Kaross Weavers zijn bekend om hun borduurwerken. Dit project biedt werkgegenheid aan meer dan 1.000 vrouwen in de regio.

DAG 13-15: TZANEEN - TIMBAVATI PRIVATE NATURE RESERVE  (ca. 175 km)
Vandaag reist u naar Timbavati Private Nature Reserve, dat onderdeel uit maakt van het Kruger National Park. U wordt ontvangen in een kleinschalige, authentieke safari lodge. U verblijft drie nachten in een traditionele, met riet bedekte rondavel, waarin u het echte Afrika gevoel zal overkomen.

 U kunt hier volop genieten van de natuur, wildlife en rust in deze prachtige omgeving, maar ook aan verschillende activiteiten die de lodge organiseert, deelnemen (bij de prijs inbegrepen). In de vroege ochtend en/of in de late namiddag kunt u bijvoorbeeld in een open landrover op gamedrive. De safari's worden begeleid door deskundige Shangaan rangers en trackers. De ranger zal zijn voorliefde voor de natuur en wilde dieren graag met u delen. De tracker signaleert de sporen van het wild en probeert u de Big Five van zo nabij mogelijk te laten zien.

DAG 16: TIMBAVATI PRIVATE NATURE RESERVE - HAZYVIEW  (ca. 150 km)
U reist naar de provincie Mpumalanga, dat letterlijk betekent: plaats waar de zon opkomt. U verblijft in een 4-sterren guesthouse in Hazyview, maar voordat u daar aankomt, heeft u een werkelijk schitterende route voor de boeg.

De Panoramaroute wordt gekenmerkt door groene bergen en diep ravijnen. Op de groene heuvels worden thee, koffie, tabak en bananen verbouwd. De Blyde River heeft in de loop der tijd een tot 700 meter diepe ravijn uitgeslepen. De canyon is 26 kilometer lang. Bij helder weer kunt u genieten van spectaculaire uitzichten, vooral bij God's Window en de Three Rondavels.

DAG 17-19: HAZYVIEW - JOHANNESBURG (ca. 405 km)
U rijdt terug naar Johannesburg en verblijft in hetzelfde guesthouse als waar u de reis bent begonnen. U heeft de tijd om galerie's, musea en andere bezienswaardigheden in Johannesburg te verkennen, al dan niet met een gids. Tips zijn: Johannesburg Art Gallery, Rosebank African Craft Market, Apartheid Museum, MuseuMAfrica en Newton Cultural Precinct.

DAG 20: JOHANNESBURG
Vandaag levert u de huurauto in op de luchthaven van Johannesburg.


Wilt u meer weten of onderdelen van deze reis veranderen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.
Wat is de Verantwoorde, Duurzame Reizen Bijdrage?

 

De guest farm waarin u dag 2-7 verblijft:

 • Op de guest farm wordt landbouw en toerisme zodanig gecombineerd dat de lokale bevolking er beter van wordt. Er worden komkommers geteeld voor de verkoop op de lokale markten. Medewerkers krijgen trainingen op het gebied van landbouw
 • Er is een trainingscentrum opgestart voor naai- en decoratietechnieken. Vrouwen uit de omliggende dorpen krijgen er een opleiding in het maken van binnenhuisdecoratie, zoals tafelkleden, kussens en tafellinnen. Daarvoor wordt aangeknoopt bij de patronen en technieken die gebruikt worden in de traditionele Venda-cultuur
 • Medewerkers krijgen trainingen op het gebied van gastvrijheid, business skills en leren over HIV/Aids en preventie van besmetting
 • De eigenaren zijn nauw betrokken bij de lokale bevolking en zijn betrokken bij coachingprogramma's voor kunstenaars. Daarnaast bieden zij ondersteunin g bij de expositie en verkoop van kunstwerken. Lokaal in de winkel van de guest farm maar ook internationaal bij kunstgaleries
 • Heeft het Fair Trade in Tourism South Africa keurmerk
Dit is slechts een aantal reisonderdelen met een Fair Tourism bijdrage. Bij een beschrijving van uw persoonlijke reis op maat worden alle bijdragen beschreven.Prijsindicatie
€ 1.900 - 2.400 per persoon, op basis van een 2-persoonsbezetting.   

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdag, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties en aantal volwassenen en eventueel kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten voor uw reis weten. Neemt u daarom contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis.

Inclusief 

 • autohuur in categorie 2. Bij de autohuur is inbegrepen onbeperkt aantal kilometers, W.A./B.A verzekering, C.D.W. verzekering, T.P. diefstal verzekering, P.A.I. verzekering, Dekking glas-, banden- en bodemschade, Contract fee, 1e extra bestuurder, luchthaven afleverkosten, lokale belastingen1 nacht in een 4-sterren guesthouse in Johannesburg op basis van logies en ontbijt
 • 1 nacht in een guesthouse in Sandton, Joahnnesburg op basis van logies ontbijt 
 • 6 nachten in een 4-sterren guest farm nabij Makhado op basis van logies en ontbijt
 • art and craft tour met gids, eigen vervoer en picknick lunch
 • tweedaagse workshop met picknick lunch. Materialen zijn niet inbegrepen
 • 2 nachten in een restcamp in Mapungubwe. U verblijft in een cottage op basis van logies
 • 3 nachten in een 3-sterren guesthouse nabij Tzaneen op basis van logies en ontbijt
 • 3 nachten in een 4-sterren lodge in Timbavati. Maaltijden, twee game drives en bush walk zijn inbegrepen
 • 1 nacht in een 4-sterren guesthouse in Hazyview op basis van logies en ontbijt
 • 3 nachten in een 4-sterren guesthouse in Johannesburg op basis van logies en ontbijt
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • adequate ondersteuning als er zich tijdens uw reis onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreid documentatiepakket

Exclusief

 • intercontinentale vluchten 
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • belasting en toeslagen die uitsluitend lokaal voldaan kunnen worden
 • extra's ten behoeve van de autohuur, zoals GPS
 • entreegelden voor bezienswaardigheden, nationale parken en game reserves, tenzij anders vermeld
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Opmerkingen
Onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs- en koerswijzigingen

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

 

 

 


  Kunstenaar woodcarver 
Thomas Kobayi
 

  

Klik hier voor de video 


 

 

 


Kunstwerken van
deze kunstenaars
vindt u bij

  

Galerie met social import

 


 

 

 


Mapungubwe
Golden Rhino

   

Bekijk de video 


 

 

 

 


Safari in
Timbavati Reserve

Bekijk de video


 

 

 

 

 


Wat betekent verantwoord en duurzaam reizen?

Klik hier voor meer informatie

 


 

 

 

 


Alle voorbeeldreizen

bekijk het overzicht


 

 

 

 

 


 Reis aanpassen?

Vraag een vrijblijvende offerte aan 


 

 

 

 


 


 

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR