Zuid Afrika: Verrassende Kaapstreek 

Een luxe, veelzijdige self-drive rondreis langs de Kaap, de Tuinroute, de Kleine Karoo en de wijnvelden 

HOOGTEPUNTEN
Kaapstad: De Tafelberg en Robben Island
Gansbaai: walvissen en haaien
Plettenberg Bay
Oudtshoorn: struisvogels en Cango Caves
Route 62
Stellenbosch 


DAG 1-4: KAAPSTAD
Op de luchthaven van Kaapstad staat een transfer voor u klaar naar uw centraal gelegen guesthouse in. De volgende ochtend wordt uw huurauto bij de aacommodatie afgeleverd.

Mother City, zoals Kaapstad ook wel wordt genoemd, is een van de mooist gelegen steden ter wereld. De Tafelberg is –letterlijk en figuurlijk- het hoogtepunt van de stad. Waar u ook bent in de stad, u kunt niet hem niet missen. Wilt u de bergtop op, houdt u dan het weer goed in de gaten. Benut een wolkeloze dag om per sweefspoor (kabelbaan) of lopend naar boven te gaan. De bergtop kan zomaar een paar dagen bewolkt zijn, waardoor u het adembenemende uitzicht moet missen.

Cape JazzOm de cultuur van een land te leren kennen is de muziek vaak een goede start. Voor Kaapstad betekent dit jazz. Cape Jazz is een mix van westerse en Afrikaanse invloeden waarin de Zuidafrikaanse worstelingen en vreugdes voelbaar doorklinken. Deze townshiptour, begeleidt door een lokale jazz aficionado, begint 's avonds om 19.00 uur in een ultiem jazz-café. Vervolgens bezoekt u een muziekschool, waar u een lezing geniet over de jazzgeschiedenis. De volgende stop is bij een lokale muzikant, die u in de juiste mood brengt. De tour wordt subliem afgesloten doordat u kunt deelnemen aan een lokale jam sessie. Deze kans om onder professionele begeleiding Cape Jazz te ervaren en te musiceren, mag u niet voorbij laten gaan!

Als u in Kaapstad bent, hoort daar haast vanzelfsprekend een bezoek aan Robben Island bij. Zuid Afrika is een land met een pijnlijk verleden, iets wat zo duidelijk naar voren komt op Robben Island. Het is al sinds de VOC-tijd een gevangenis. In de 20ste eeuw werden politieke tegenstanders van de apartheid hier gevangen gezet. De voormalige gevangenen én bewakers leiden tegenwoordig bezoekers op het eiland rond. Een bezoek aan Robben Island, waar Nelson Mandela 18 jaar gevangen zat, zal vanuit deze historie diepe indruk op u maken. Maar ook de boodschap van tolerantie en hoop voor de toekomst zal u zeker niet ontgaan.

Natuurlijk zijn er tal van andere activiteiten die u kunt ondernemen tijdens uw verblijf in deze metropool. U kunt de sporen van Jan van Riebeeck volgen in het historische stadscentrum of houdt u meer van het luxe en trendy Victoria & Alfred Waterfront? Voor een autorit over het schiereiland moet u ongeveer een dag uittrekken. Een wandeling naar de vuurtoren bij Cape Point levert een spectaculair uitzicht op. Let u wel op met eten: de baboons (bavianen) van Cape Point zijn namelijk hondsbrutaal! Vergeet u niet een foto te maken bij het bord van Kaap de Goede Hoop?


DAG 5-7: GANSBAAI (ca. 180 km)
U rijdt richting Gansbaai. Als u wilt kunt u een korte tussenstop maken in Somerset West om de wijnestate Vergelegen te bezoeken.Walvis Uw luxueuse vijfsterren accommodatie is prachtig gelegen. Vanaf het strand kunt u de enorme staarten van walvissen uit het water zien spatten. In de vrijstaande suites is het heerlijk genieten van de rust. Maar u kunt er ook op uit trekken. Ontdek met of zonder gids het bijzondere fynbos. Dit kan wandelend, fietsend of op de rug van een paard of pony; de keus is aan u.

De volgende dag is het zaak warme kleding en comfortabele schoenen te dragen. Tijdens een boottocht vaart u langs eilandjes waar pinguïns en zeerobben-kolonies leven. De kans is groot dat u zelfs witte haaien zult zien! In de periode juli tot december komen walvissen naar de kalme baaien om te jongen en hen te verzorgen of om te paren. Deze gigantische 40 tonners hebben een staart van zo'n vijf meter breed. Heeft u eenmaal een walvis gezien, dan weet u waarom Zuid Afrikanen spreken over de Big Six. Ervaren marine gidsen begeleiden de ruim twee uur durende tocht en delen graag hun kennis en ervaringen. Een ware belevenis!


DAG 8-10: PLETTENBERG BAY (ca. 460 km)
U vertrekt vandaag richting Plettenberg Bay. U verblijft in een privé natuurreservaat in de omgeving van deze mondaine badplaats. De comfortabele viersterren suites hebben een adembenemend uitzicht over de Tsitsikamma Mountains. Deze lodge is een geschikte uitvalbasis naar de vele omliggende bezienswaardigheden. Zo kunt u Knysna met de gelijknamige lagune en de voortreffelijke oesters bezoeken. Of wandelen in Tsitsikamma National Park.Knysna Naar Big Tree bijvoorbeeld; een geelhoutboom van wel 800 jaar oud! Stormsriver wordt vaak als het begin of het einde van de Tuinenroute beschouwd. Hier hangt een 190 meter lange brug ongeveer 125 meter boven de rivier.


DAG 11-12: OUDTSHOORN - CALITZDORP (ca. 255 km)
U vertrekt vandaag naar de Klein Karoo. Deze zonnige streek ligt tussen twee bergketens in. U komt langs Oudtshoorn, de struisvogelhoofdstad van Zuid Afrika. Rond Oudtshoorn liggen ongeveer vierhonderd verschillende struisvogelboerderijen. Slechts een paar zijn opengesteld voor bezoek.

Ongeveer 20 kilometer ten noorden van Oudtshoorn liggen de Cango Caves. De vorming van de grotten is ongeveer 20 miljoen jaren geleden begonnen. In deze kalksteengrotten zijn grote zalen en mooie druipsteenformaties te bewonderen. Er zijn aanwijzingen dat de San de grotten 10.000 jaar geleden al gebruikten om te schuilen. Er vinden geleide rondleidingen plaats die ongeveer een uur duren. Via Oudtshoorn rijdt u naar uw vier sterren accommodatie in de buurt van Calitzdorp. Geniet u deze dag na met een glas heerlijke Zuid Afrikaanse port, waar Calitzdorp zo bekend om is.


DAG 13-15: MONTAGU - SWELLENDAM (ca. 250 km)
Vandaag vervolgt u Route 62. Deze bijzondere route is vol afwisseling: bergen, wijn- en fruitgaarden en diepe valleien. Bergpassen die u passert zijn de Huisrivierpas (655 meter) vlak voor Ladismith en de Kogmanskloof nabij Montagu. De rotsformaties van deze lager gelegen pas (240 meter)zijn spectaculair. In de bergen vindt u veel wilde bloemen. Opvallend is de aloë, een vetplant met medicinale toepassingen. Bezoekt u aan het einde van de R62 Montagu. Dit pittoresk dorpje staat bekend om zijn warmwaterbronnen.

Uw vier sterren accommodatie bevindt zich in de buurt van Swellendam. Bezoekt u bijvoorbeeld het Bontebok National Park. Tussen het kleurrijke fynbos graast de Bontebok, een antilope met witte vlekken op zijn kop en poten. Ook leven hier rode hartebeesten, steenbokken en de Kaapse bergzebra. Op de oevers van de Breede rivier kunt u heerlijk uitrusten na een wandeltocht.


DAG 16-18: STELLENBOSCH (ca. 200 km)
Vandaag vertrekt u richting Stellenbosch. Wij bevelen u aan om het laatste deel via de 4 passen route te rijden. Een mooi landschap waar passen, fruit- en wijngaarden en fynbosgebied zich afwisselen. WijnFranschhoek ademt luxe en goede smaak uit. Volgens velen is het de culinaire hoofdstad van Zuid Afrika. Het is duidelijk dat mensen hier van het goede leven genieten. Via de Helshoogtepas reist u verder naar Stellenbosch, waar u de laatste nachten in een vier sterren guesthouse zult verblijven. Stellenbosch is de tweede oudste stad van het land en heeft een relaxte sfeer. Handig om te weten is dat als u hier straatnamen zoekt, u deze op de stoepranden moet kijken! Stellenbosch is een prettige uitvalsbasis voor de omgeving.

In de omgeving van Paarl bezoekt u bekende wijnkelders voor een Wine and Food Experience. Zet de regels van 'witte wijn bij vis' over boord en ontdek waar het om draait bij de combinatie wijn en eten: balans. U gaat na welke basiselementen van wijn welke rol spelen bij het ontwikkelen van een goede wijn. Vanzelfsprekend wordt deze experience afgesloten met een wijnproeverij.


DAG 19: KAAPSTAD
U rijdt naar de luchthaven van Kaapstad waar u de huurauto inlevert.


 

Wilt u meer weten of onderdelen van deze reis veranderen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.


 


 


Wat is de Verantwoorde, Duurzame Reizen Bijdrage?


Accommodatie


De lodge waarin u dag 5-7 verblijft:

 • herstellen en conserveren van 1.750 hectare kust-, fynbos- en boslandschap
 • gekapte, niet-oorspronkelijke begroeiing in het reservaat wordt gebruikt voor haardvuur in de lodges
 • recycling van water levert in de zomerperiode een besparing op van 50%
 • Stichting Green Futures biedt aan de lokale bevolking een 1-jarige training over o.a. bescherming van het ecosysteem
 • personeelsleden, waarvan vele lokale medemerkers, kunnen gebruik maken van diverse trainingen


Accommodatie


Het country house waarin u dag 13-15 verblijft:

 • het personeel is geworven uit de lokale gemeenschap
 • het personeel krijgt een trainingsprogramma gericht op het runnen van een eerste klas gastenhuis
 • er is een communityproject opgestart waarbij een oude gevangenis is omgebouwd tot een koffieshop. Vrouwen uit de omgeving zijn opgeleid en hebben een aandeel in de koffieshop verkregen.
Dit is slechts een aantal reisonderdelen met een Fair Tourism bijdrage. Bij een beschrijving van uw persoonlijke reis op maat worden alle bijdragen beschreven.


Prijsindicatie:
€ 2.200 - € 2.700 per persoon, bij een bezetting van twee personen.  

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdag, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties en aantal volwassenen en eventueel kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten voor uw reis weten. Neemt u daarom contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis.

Inclusief:

 • autohuur in categorie 2. Bij de autohuur is inbegrepen onbeperkt aantal kilometers, W.A./B.A verzekering, C.D.W. verzekering, T.P. diefstal verzekering, P.A.I. verzekering, Dekking glas-, banden- en bodemschade, Contract fee, 1e extra bestuurder, luchthaven afleverkosten, lokale belastingentransfer van de luchthaven van guesthouse in Kaapstad
 • 4 overnachtingen in een 4* hotel op basis van LO
 • ruim 3 uur durende jazz workshop
 • 3 overnachtingen in een 5* lodge op basis van VP en inclusief diverse activiteiten zoals paardrijden voor onervaren en ervaren ruiters, wandeltochten onder begeleiding van een professionele gids en begeleide autotochten door natuurgebieden en langs de kust met 'whale watching' vanaf het strand (juni-december)
 • ruim 2 uur durende whale watching boottocht (juli-december) onder begeleiding van ervaren marine gidsen
 • 3 overnachtingen in een 4* lodge op basis van LO
 • 2 overnachtingen in een 4* guesthouse op basis van LO
 • 3 overnachtingen in een 4* guesthouse op basis van LO
 • 3 overnachtingen in een 4* guesthouse op basis van LO
 • een 2 uur durende Wine & Food Experience, inclusief wijnproeverij
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • uitgebreid documentatiepakket

Exclusief:

 • intercontinentale vluchten 
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • luchthavenbelastingen die uitsluitend lokaal voldaan kunnen worden
 • extra's ten behoeve van de autohuur, zoals accommodatie-aflevering
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien
 • brandstof voor huurauto
 • entreegelden, tenzij anders vermeld

Opmerkingen
Onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijswijzigingen
Kinderkortingen op vele accommodaties en activiteiten mogelijk

 

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

Ontdek Kaapstad!

bekijk de foto's 
 


 

 

 


  Ervaar de jazz safaribekijk de video


 

 

 


Walvissen spotten? 

Bekijk de video

 


 

 

 


Zin in safari?


 
verken de voorbeeldreis
Veelzijdig Noordoosten 


 

 

 

 


Meer weten over Zuid Afrika?

 klik hier voor landeninformatie

klik hier voor reizigersinformatie 


 

 

 

 


Voorbeeldreizen

bekijk het overzicht


 

 

 

 

 


Wat is Fair Tourism?

klik hier voor meer informatie


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR