Zuid Afrika: Safari, Swaziland, Battlefield en Drakensberg


Een luxe self-drive rondreis langs de indrukwekkende hoogtepunten in het oosten. Ontdek Kruger Park, Swaziland, Zulu-cultuur, Battlefields en Drakensberg.

HOOGTEPUNTEN:
Sabi Sabi Private Game Reserve
Swaziland
Maputaland, Indische Oceaan Kust 
Battlefields
Zulu-dorp en sangoma
Drakensberg 

DAG 1: JOHANNESBURG
Op de luchthaven van Johannesburg staat een transfer voor u klaar naar het 4-sterren airporthotel.

DAG 2-5: JOHANNESBURG - SABI SABI PRIVATE GAME RESERVE (ca. 500 km)
Een transfer brengt u terug naar de luchthaven waar de huurauto voor u klaar staat. U rijdt naar uw luxe, sfeervolle lodge in de bush in het Sabi Sand Game Reserve. Sabi Game Reserve is een van de mooiste en meest exclusieve private game reserves van Zuid Afrika en staat vooral bekend om de goede mogelijkheden om luipaarden te spotten. Het is ca. 65.000 hectare groot en grenst aan het Kruger National Park. Er staan geen hekken om de reservaten waardoor het één groot natuurgebied is geworden. Maaltijden en diverse drankjes en activiteiten, zoals safari's, zijn bij de prijs inbegrepen. U maakt game drives in een open safari-voertuig. Ook is het mogelijk om een bush walk te maken onder begeleiding van een professionele ranger?  Uw ranger zal zijn voorliefde voor de natuur en de wilde dieren graag met u delen. Voorop de jeep zit een tracker, oftewel een sporenzoeker, die behoort tot de Shangaan stam. De tracker signaleert de sporen van het wild en probeert u de Big Five van zo nabij mogelijk te laten zien.

 De indeling van de dag-safari is enigszins afhankelijk van het jaargetijde. In grote lijnen ziet uw safari er als volgt uit:
05.30 uur Opstaan en bijeenkomen bij ranger met een kop koffie
06.00 uur Vertrek voor game drive
09.30 uur Terugkomst van game drive, ontbijt
13.00 uur Lunch
15.30 uur Koffie in de lodge
16.00 uur Vertrek voor avond safari dat wordt afgesloten met sundowners
19.00 uur Terugkomst van de safari 
19.30 uur Diner

Een goede tip: sluit uw indrukwekkende dag af met een bezoek aan het Spa-center. Heerlijk ontspannend!

DAG 6: SABI SABI PRIVATE GAME RESERVE - SWAZILAND (ca. 195 km)
U reist vandaag door naar Swaziland. Dit kleine koninkrijkje ligt tussen Zuid Afrika en Mozambique en is ongeveer half zo groot als Nederland. Als u door Swaziland rijdt, zult u opvallend veel verschillende landschappen zien, zoals moerasland, hoge bergtoppen, savannen en suikerrietplantages.

U verblijft in een luxueus en romantische versie van een traditioneel Swazi onderkomen met fantastisch uitzicht over de Phophonyane watervallen en de vallei (vier sterren). In het natuurgebied kunt u mooie wandelingen maken langs stroompjes en riviertjes die uiteindelijk vlak voor een 80 meter hoge waterval samenkomen. De rotstekeningen in nabij gelegen grotten getuigen van de vroegere aanwezigheid van de San.

DAG 7: SWAZILAND - MAPUTALAND (ca. 380 km)
Vandaag reist u naar de noordoost kust van Zuid Afrika. Dit prachtige natuurgebied in het noorden van Kwazulu Natal ligt op enkele meters van de warme Indische Oceaan en is door UNESCO verklaard tot Werelderfgoed. Eindeloze witte stranden waar u tijden kunt wandelen zonder iemand tegen te komen. Uw luxe lodge is een wel heel bijzondere locatie voor een strandvakantie: u verblijft in een luxe boomhuis chalet gebouwd op palen onder de toppen van de bomen. Alle maaltijden en diverse activiteiten, al dan niet onder begeleiding van een professionele gids, zijn inbegrepen.


DAG 8-10: MAPUTALAND, INDISCHE OCEAANKUST

De komende dagen kunt u in dit paradijs helemaal tot rust komen. Wandelen langs het strand, zwemmen in zee of het zwembad en genieten van de Afrikaanse maaltijden met Europees tintje die worden geserveerd onder de gigantische mahonieboom. Maar natuurlijk zijn er ook volop activiteiten.

Zo leggen in de Zuidafrikaanse zomermaanden honderden Leatherback en Loggerhead schildpadden hun eieren op het strand. In deze periode kunt u mee met onderzoekers die de schildpadden beschermen. Circa 10 kilometer ten zuiden van het kamp bevindt zich een volledig geaccrediteerd duikcentrum, dat vele excursies organiseert voor zowel duikers als snorkelaars. Onder begeleiding van enthousiaste en professionele instructeurs kunt u genieten van de prachtige, ongerepte koraalriffen.

DAG 11: MAPUTALAND - RORKE'S DRIFT (ca. 430 km)
 Vandaag reist u naar een heel ander deel van Zuid Afrika: de Battlefields. In Kwazulu Natal zijn ontzettend veel slagvelden te vinden, die getuigen van de bloedige confrontaties die in het verleden hebben plaatsgevonden: Zulu's tegen Afrikaanse volkeren, Zulu's tegen Britten, Zulu's tegen Boeren, Boeren tegen Britten. Op de plaats van de slag tussen de Voortrekkers en de Zulu's in 1838 is nu een openluchtmuseum. Aan de ene kant van de Bloedrivier staan de replica's van huifkarren waarachter de Voortrekkers zich verstopten. Aan de andere kant staat een gedenkteken voor de omgekomen Zulu's.

Uw accommodatie bevindt zich in het hart van de Anglo-Zulu battlefields, in een privé game reserve aan de Buffalo River. Deze ligging zorgt voor een unieke combinatie van wildlife en historische, culturele bezienswaardigheden. U verblijft in een luxe suite die gebaseerd is op een traditionele beehive (bijenkorf) hut.
 
DAG 12-13: RORKE'S DRIFT
Er zijn vele manieren om uw dagen in te vullen. De game reserve biedt mogelijkheden voor safaris per open jeep of per voet, om zo de giraffen, zebra's, impala's, steenbokken en andere antilopes te zien. Deze safari's worden begeleid door deskundge gidsen. Een bezoek aan de Battlefields is natuurlijk een must. Net als het Zulu Boma diner: bij zonsondergang gaat u naar een nabij gelegen Zulu-dorp, waar u wordt rondgeleid en leert over de traditionele gewoontes en levensstijl van Zulu's. Kinderen geven een energieke dans- en zangvoorstelling. Hierna bent u uitgenodigd om in een beehive te genieten van een traditionele maaltijd. Een bezoek aan een sangoma, een medicijnman, maakt uw verblijf compleet. Veel van deze activiteiten zijn bij de prijs inbegrepen.

DAG 14-16: RORKE'S DRIFT - UKHAHLAMBA DRAKENSBERG PARK (ca. 240 km)
Het uKhahlamba Drakensberg Park is een van de mooiste nationale parken van Zuid-Afrika. Indrukwekkende pieken worden afgewisseld met diepe dalen. Ongerepte wildernis en ruige natuur bieden heerlijke wandelmogelijkheden. Uw luxe chalet is gelegen in de Cathedral Peak Vallei en biedt een prachtig uitzicht op de bergtoppen van de Drakensbergen. De bouwstijl is een mix van moderne architectuur met invloeden van de San-cultuur. Het San Rock Art centrum biedt u een fascinerende kijk op de kunst en cultuur van de San.

U heeft twee volledige dagen de tijd om uKhalamba Drakensberg Park te verkennen. Een spectaculaire natuurlijke bezienswaardigheid is het Amphitheatre. Deze brede halvemaanvormige wand is gelegen in Royal Natal National Park en is maar liefst zes kilometer breed en 1500 meter hoog! Zowel van onder als van boven is het aanzicht indrukwekkend. Dit wordt nog eens versterkt door de op een na hoogste watervallen van de wereld, de Tugela Falls. In dit park vindt u veel rotstekeningen van de San.

DAG 17: UKHAHLAMBA DRAKENSBERG PARK - JOHANNESBURG (ca. 405 km)
Vandaag rijdt u terug naar Johannesburg. Aan het einde van de dag levert u uw huurauto in op de luchthaven van Johannesburg.


 

Wilt u meer weten of onderdelen van deze reis veranderen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan. 


Wat is de Verantwoorde, Duurzame Reizen Bijdrage?

De lodge waarin dag 2-5 verblijft:

 • hecht grote waarde aan onderwijs en training
 • traint lokale onderwijzers over ecotoerisme, conservatie en lokale gemeenschap door een Teach the Teachers programma
 • ondersteunt het Environmental Education Centre dat wordt geleid door de lokale gemeenschap
 • heeft samen met de lokale bevolking een fonds opgericht dat de lokale economie stimuleert
 • lokale scholieren hebben een nieuwe fiets gekregen zodat zij de 10 kilometer van huis nar school sneller kunnen afleggen en meer tijd over houden voor hun huiswerk


De lodge waarin u dag 11-13 verblijft:

 • traint lokale gemeenschap om zo hun betrokkenheid met ecotoerisme te vergroten
 • ondersteunt en faciliteert diverse conservatie, community en ecotoerisme projecten. Voorbeelden: een weeshuis voor aids kinderen en het trainen van lokale mensen om kunst en handwerk te maken die in de winkels van de lodge worden verkocht
 • financieel ondersteunen van de Zulu dansers. Deze kinderen krijgen een financiële bijdrage voor hun zang- en dansvoorstellingen. Tevens wordt een deel van hun schoolgeld betaald
Dit is slechts een aantal reisonderdelen met een Fair Tourism bijdrage. Bij een beschrijving van uw persoonlijke reis op maat worden alle bijdragen beschreven.


Prijsindicatie:
€ 2.800 - € 3.300 per persoon, op basis van een 2-persoonsbezetting.  

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdag, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties en aantal volwassenen en eventueel kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten voor uw reis weten. Neemt u daarom contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis.


Inclusief:

 • autohuur in categorie 3. Bij de autohuur is inbegrepen onbeperkt aantal kilometers, W.A./B.A verzekering, C.D.W. verzekering, T.P. diefstal verzekering, P.A.I. verzekering, Dekking glas-, banden- en bodemschade, Contract fee, 1e extra bestuurder, luchthaven afleverkosten, lokale belastingen
 • 1 nacht in een 4-sterren airport hotel in Johannesburg op basis van logies en ontbijt
 • 4 nachten in een 4-sterren lodge in Sabi Sabi Private Game Reserve op basis van vol pension. Open jeep safari's onder begeleiding van profesionele rangers en trackers, wandelsafari's, diverse drankjes en sun downers tijdens de avondsafari zijn inbegrepen
 • 1 nacht in 4-sterren lodge in Swaziland op basis van logies
 • 4 nachten in een 5-sterren lodge in Maputaland op basis van volpension. Inbegrepen zijn: transfers van en naar autoparkeerplaats, diverse excursies onder begeleiding van een gids zoals boswandelingen en snorkelen
 • 3 nachten in een 4-sterren lodge in de Battlefields op basis van volpension. Inbegrepen zijn: een dagelijkse game activiteit en een Zulu Boma Diner op maandag, woensdag of vrijdag
 • 3 nachten in een 4-sterren chalet in Drakensberg op basis van logies
 • dekking door Stichting Garantiefonds  Reisgelden
 • uitgebreid documentatiepakket

Exclusief:

 • intercontinentale vluchten 
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • belastingen en toeslagen die uitsluitend lokaal voldaan kunnen worden
 • extra's ten behoeve van de autohuur, zoals GPS
 • brandstof voor huurauto
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien
 • entreegelden, tenzij anders vermeld

Opmerkingen:
Onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijswijzigingen
Kinderkortingen op vele accommodaties en activiteiten mogelijk

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

 

 

 

 


Sabi Sabi Private Game Reserve 

Bekijk hier de video 

 


 Beleef het Kruger Park!Bekijk de video's en foto's


 

 

 


Inspiratie nodig?Bekijk onze voorbeeldreizen


 

 

 


Ontdek Kaapstad!

bekijk video's en foto's 
 


 

 


Wandelend op zoek naar wild!

  

Spot onder begeleiding van een professionele gids wildlife tijdens een wandelsafari.
Wij informeren u graag over de mogelijkheden.


 

 

 

 

 

 

 


Wat betekent
Fair Tourism?

Lees meer


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR