Safari rondreis door mooiste wildparken van Zuid Afrika

Safari rondreis door Zuid Afrika. Tijdens deze fly-drive safari reis gaat u op safari in de mooiste wildparken van Zuid Afrika. Behalve het bekende Kruger Park bezoekt u minder bekende maar zeker niet minder mooie wildparken. Safari's in uw eigen huurauto maar ook in open safari voertuigen onder begeleiding van deskundige en inspirerende rangers en sporenzoekers.

HOOGTEPUNTEN
Pilanesberg
Waterberg
Magoebaskloof
Timbavati Private Nature Reserve
Panoramaroute
Kruger National Park
Swaziland
Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve
St. Lucia Wetlands

DAG 1: JOHANNESBURG
U komt aan in Johannesburg waar u een nacht verblijft in een guesthouse in de veilige en luxe wijk Sandton.

DAG 2-3: JOHANNESBURG - PILANESBERG NATIONAL PARK (ca. 180 km)
 U reist naar Pilanesberg National Park dat op de overblijfselen van een oude vulkanische krater ligt. Dit is terug te zien in het prachtige landschap met rotsachtige ravijnen, glooiende heuvels en het grote Mankwe-meer in het midden. Pilanensberg is zeer geschikt om met eigen huurauto onder meer antilopen, giraffes, nijlpaarden, vele vogelsoorten en de Big Five (leeuw, luipaard, buffel, olifant, neushoorn) te spotten. Een groot voordeel van Pilanesberg is dat er geen malaria voorkomt.

DAG 4-5: PILANESBERG NATIONAL PARK - W ATERBERG (ca. 215 km)
U rijdt vandaag naar de Waterbergregio in Limpopo. De accommodatie is gelegen in 425 hectare reservaat. Hier komen onder andere zebra's, kudu's, giraffen, wildebeesten en verschillende antilopen voor. Omdat er geen roofdieren in het reservaat zijn, kunt u hier vrij wandelen. Ook kunt u de dieren per mountainbike of te paard gaan spotten. Fantastisch om oog in oog te staan met giraffes, zebra's, gnoes en antilopen!

Wilt u op zoek naar de Big Five? Geen probleem, want de accommodatie organiseert ook safaris per open jeep in het aangrenzende Welgevonden reservaat. Of maakt u liever een wandelsafari in een Big Five reservaat onder leiding van professionele rangers?

DAG 6: WATERBERG - TZANEEN (ca. 285 km)
U reist via Polokwane (voormalig Pietersburg) naar Tzaneen. De Magoebaskloof pas staat bekend als een van de mooiste routes van Zuid Afrika. U rijdt langs de hellingen van de ruim 2.000 meter hoge Wolkberg en langs schitterende watervallen.

DAG 7-8: TZANEEN - TIMBAVATI PRIVATE NATURE RESERVE (ca. 200 km)
U reist naar Timbavati Private Nature Reserve, dat onderdeel uit maakt van het Kruger National Park, en wordt ontvangen in een kleinschalige, authentieke bush camp.

 In de vroege ochtend en/of in de late namiddag kunt u in een open landrover op gamedrive. De safari's worden begeleid door deskundige rangers en sporenzoekers. De ranger zal zijn voorliefde voor de natuur en wilde dieren (waar onder de Big Five) graag met u delen. In plaats van een game drive kunt u ook een avontuurlijke wandelsafari maken. Een dergelijke bush walk van ca. 2-4 uur wordt begeleid door ervaren, gewapende rangers. Een prachtige ervaring! U ziet niet alleen de dieren vanuit een ander perspectief, ook de stilte en de geuren zijn indrukwekkend.

DAG 9-10: TIMBAVATI PRIVATE NATURE RESERVE - PANORAMAROUTE (ca. 240 km)
U reist naar Hazyview, maar voordat u daar aankomt, heeft u een werkelijk schitterende route voor de boeg. De Panoramaroute wordt gekenmerkt door groene bergen en diep ravijnen. De Blyde River heeft in de loop der tijd een tot 700 meter diepe ravijn uitgeslepen. De canyon is 26 kilometer lang. Bij helder weer kunt u genieten van spectaculaire uitzichten, vooral bij God's Window en de Three Rondavels. Bij Bourke's Luck Potholes komen de Blyde River en de Treur River samen en creëren bijzonder erosiegaten. U zult veel rivieren, beken en klaterende watervallen in dit gebied vinden.

DAG 11: HAZYVIEW - KRUGER NATIONAL PARK (ca. 135 km)
U gaat op safari met de eigen huurauto door het zuidelijk deel van Kruger National Park. Een mooie route is via Phabeni Gate en Skukuza naar Lower Sabie camp. Op de veranda bij het restaurant geniet u van een prachtig uitzicht op de Sabie-rivier met grote kans op nijlpaarden en ook buffels, krokodillen, olifanten en zelfs leeuwen. U vervolgt de route van Lower Sabie naar Crocodile Bridge, dat bekend staat om de witte neushoorns en hyena's.

DAG 12-13: KRUGER NATIONAL PARK - SWAZILAND (ca. 330 km)
Vandaag verlaat u Zuid Afrika en brengt u een bezoek aan Swaziland. Uw accommodatie bevindt zich in het Mlilwane Wildlife Sanctuary, Swazilands oudste wild reservaat. Dieren die u hier kunt spotten zijn onder andere nijlpaard, giraffe, zebra, kudu, wildebeest, nyala, impala en een groot aantal vogelsoorten. U kunt het wildpark wandelend, te paard, op een mountainbike of in de auto verkennen.

DAG 14-17: SWAZILAND - HLUHLUWE-IMFOLOZI GAME RESERVE (ca. 320 km)
 Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve is bekend geworden vanwege het succesvol redden van de witte (breedlip) neushoorn die, vanwege de jacht, met uitsterven werd bedreigd. Er waren nog maar ca. 20 neushoorns toen met "Operation White Rhino" de neushoorn werd behoedt tegen uitsterven. Inmiddels zijn er weer meer dan 1.400 witte en 300 zwarte neushoorns. Het park heeft naast de neushoorns veel groot en klein wild te bieden: leeuw, giraffe, olifant, zebra, cheetah, buffel, nijlpaard, nijlkrokodil, wrattenzwijnen, impala, nyala, waterbok, gnoe, kudu, duiker, jachtluipaard, hyena, blue wildebeest, genet, bushbaby, diverse bokken en meer dan 300 soorten vogels.

U verblijft twee nachten in het noordelijke deel en twee nachten in het zuidelijke deel van Hluhluwe-Imfolozi.

DAG 18-19:  HLUHLUWE-IMFOLOZI GAME RESERVE - ST. LUCIA (ca. 175 km)
U rijdt naar uw guesthouse nabij St. Lucia, dat zeer gunstig is gelegen ten opzichte van de verschillende natuur- en wildparken. Bezoekt u eens Cape Vidal dat onderdeel uitmaakt van het iSimangaliso Wetland Park. Aan de westzijde grenst het aan het St. Lucia meer met een verscheidenheid aan wild, zoals buffels, nijlpaarden, neushoorns, gnoes en vele antilopen. De Indische Oceaan bevindt zich aan de oostzijde. Hier vindt u een kilometerslange, nog ongerepte kustlijn. Het strand is ideaal om te wandelen en te genieten van een spectaculaire zonsondergang. In de maanden juli tot november kunt u, met een beetje geluk, walvissen spotten vanaf het strand. Of maakt u liever een boottocht om de walvissen van dichtbij te zien?

DAG 20: ST. LUCIA - DURBAN
U rijdt naar de luchthaven van Durban waar u de huurauto inlevert.


Wilt u meer weten of onderdelen van deze reis veranderen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.
Wat is de Verantwoorde, Duurzame Reizen Bijdrage?


Het guesthouse waarin u dag 18-19 verblijft:

 • de eigenaresse is nauw betrokken bij het ontwikkelen van lokaal community tourism
 • zij fungeert als mentor voor lokale zwarte en gekleurde mensen die een toeristisch bedrijfje willen opstarten
 • de lagere school wordt ondersteund, bijvoorbeeld met het opstarten van een schoolkoor en een cultureel programma. Gasten van het guesthouse kunnen een bezoek brengen aan de school en genieten van een optreden
 • ondersteunt het Orphanage Care Center financieel o.a. door coaching van  het rugby-team, geven van kookworkshops
 • personeel heeft een vast contract en krijgt regelmatig trainingen, bijv. op het gebied van hospitality
Dit is slechts een reisonderdeel met een Fair Tourism bijdrage. Bij een beschrijving van uw persoonlijke reis op maat worden alle bijdragen beschreven.
 

Prijsindicatie
€ 1.900 - € 2.400 per persoon, bij een bezetting van twee personen.  

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdag, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties en aantal volwassenen en eventueel kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten voor uw reis weten. Neemt u daarom contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis.

Inclusief

 • autohuur in categorie 2. Bij de autohuur is inbegrepen onbeperkt aantal kilometers, W.A./B.A verzekering, C.D.W. verzekering, T.P. diefstal verzekering, P.A.I. verzekering, Dekking glas-, banden- en bodemschade, Contract fee, 1e extra bestuurder, luchthaven afleverkosten, lokale belastingen
 • 1 nacht in een 4-sterren guesthouse in Sandton, Johannesburg op basis van logies en ontbijt
 • 2 nachten in een 3-sterren camp in Pilanesberg op basis van logies
 • 2 nachten in een 3-sterren lodge in de Waterberg regio op basis van logies en ontbijt
 • 1 nacht in een 4-sterren guesthouse nabij Tzaneen op basis van logies en ontbijt
 • 2 nachten in een 3-sterren lodge in Timbavati Private Nature Reserve. Maaltijden, koffie, thee, sap en 2 safari-activiteiten per dag zijn inbegrepen
 • 2 nachten in een 4-sterren guesthouse in Hazyview op basis van logies en ontbijt 
 • 1 nacht in een 4-sterren guesthouse in Komatipoort op basis van logies en ontbijt
 • 2 nachten in een restcamp in Swaziland op basis van logies en ontbijt
 • 4 nachten in twee verschillende camps in Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve op basis van logies
 • 2 nachten in een 4-sterren guesthouse in Mtubatuba
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • adequate ondersteuning als er zich lokaal onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreid documentatiepakket

Exclusief

 • intercontinentale en regionale vluchten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • belasting en toeslagen die uitsluitend lokaal voldaan kunnen worden
 • extra's ten behoeve van de autohuur die uitsluitend kunnen worden betaald zoals one way en grensoverschrijding
 • brandstof voor huurauto
 • excursies tenzij anders vermeld
 • entreegelden voor bezienswaardigheden, nationale parken en game reserves, tenzij anders vermeld
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Opmerkingen
Onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs- en koerswijzigingen
Kinderkortingen op vele accommodaties en activiteiten mogelijk.

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Safari in
Timbavati Reserve

Bekijk de video


 

 

 

 


 

Ontdek de Panoramaroute!

op video en foto's


 

 

 

 

 


 

Ontdek het Kruger Park!bekijk de video's en foto's


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Wat betekent verantwoord en duurzaam reizen?

Klik hier voor meer informatie

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Reis aanpassen?

Vraag een vrijblijvende offerte aan 


 

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR