Het andere Zuid Afrika en Namibië

Bijzondere reis door het andere Zuid Afrika en Namibië. Mooie wildparken en natuur in weinig toeristische gebieden. Deze reis gaat langs Kgalagadi in Zuid Afrika en Kalahari, Sossusvlei, Kolmanskop en Fish River Canyon in Namibië. De reis eindigt bij de Augrabies Falls in Zuid Afrika. Deze individuele fly drive reis laat u het andere Zuid Afrika en Namibië zien.

HOOGTEPUNTEN
Kgalagadi Transfrontier Park
Kalahari
Sossusvlei
Aus / Kolmanskop
Fish River Canyon
Augrabies Falls National Park

DAG 1: UPINGTON
Op de luchthaven van Upington staat de huurauto voor u klaar. Uw voertuig is een Toyota Hilux Double Cab 4x4 (of gelijkwaardig). Het is voorzien van onder andere lange afstandstank, air compressor voor de bandendruk, 2e reserveband en bandenreparatie set. Vervolgens rijdt u naar het guesthouse in Upington waar u verblijft op basis van logies en ontbijt.

DAG 2-6: UPINGTON - KGALAGADI TRANSFRONTIER PARK
 U reist naar Kgalagadi Transfrontier Park. Kgalagadi Transfrontier Park is een van de grootste wildparken van Afrika doordat de wildparken in Zuid Afrika en Botswana zijn samengevoegd. Het is een semi-woestijn. Er komen hier onder andere gemsbokken, springbokken, gnoes, giraffen, kudu's en stokstaartjes voor. Maar ook luipaarden, hyena's, cheetah's en wilde honden worden regelmatig gezien. Voor velen blijft het spotten van de grote Kalahari-leeuw met zijn zwarte manen het hoogtepunt van een bezoek aan dit uitgestrekte park.

 U verblijft vijf nachten in verschillende camps van het Kgalagadi Transfrontier Park op basis van logies en ontbijt. Twee Rivieren is het zuidelijkste restcamp en ligt bij Zuidafrikaanse toegangspoort. Nossob restcamp ligt ten noorden van Twee Rivieren.  Bitterpan ligt tussen Nossob en Mata Mata restcamps. Het is uitsluitend met een 4x4 via een sand track te bereiken. Dit kleinschalige camp staat op palen en is niet omheind! Bitterpan biedt uitzicht op een waterpoel die regelmatig wordt bezocht, onder andere door leeuwen. Mata Mata ligt in het westen van het park, aan de grens met Namibië.

DAG 7-8: KGALAGADI TRANSFRONTIER PARK - KALAHARI
U verruilt Zuid Afrika voor Namibië. Uw accommodatie (logies en ontbijt) is gelegen aan de rand van de Kalahari woestijn. In de valleien tussen de duinen, die ook wel straten worden genoemd, kunt u tijdens wandelingen en natuurritten op zoek naar het typische Kalahari wild. Wellicht spot u de Kori Bustard, de grootste vliegende vogel ter wereld!

DAG 9-11: KALAHARI - SOSSUSVLEI
U rijdt naar de rode duinen van Sossusvlei. Uw tented camp (logies en ontbijt) ligt dichtbij de entrance gate van Sossusvlei. De duinen kunnen het beste bij zonsopgang en zonsondergang worden bezocht. Dan is de temperatuur nog niet zo hoog. Maar belangrijker nog: het zonlicht zorgt voor een prachtig kleurenspel! Naast Sosssusvlei zijn Deadvlei, Hidden Vlei, Dune 45, Elim Dune en Sesriem Canyon zeker een bezoek waard.

DAG 12-13: SOSSUSVLEI - AUS / KOLMANSKOP
 Vandaag reist u richting Aus. Gelegen in de Aus Mountains, biedt de accommodatie (logies en ontbijt) prachtige uitzichten op de berglandschappen en eindeloze woestijnvlakten. In de omgeving van Aus leven veel wilde paarden, de Namib Feral paarden. Zo'n 125 kilometer naar de kust ligt een oud spookstadje, Kolmanskop. Hier rukt de woestijn steeds verder op. In sommige huizen loopt u tot aan de knieën in het zand. Kolmanskop biedt prachtige locaties voor fotografen, amateur en professioneel!

DAG 14-15: AUS / KOLMANSKOP - FISH RIVER CANYON
 Fish River Canyon is de twee na grootste canyon ter wereld na de Grand Canyon in Arizona en de Blauwe Nijl-Canyon in Ethiopië. De Fish River Canyon heeft een lengte van ca. 160 meter, een breedte van ca. 27 kilometer en een diepte van maximaal 550 meter. De rivier kronkelt bij Hell's Bend in een aantal scherpe bochten door de kloof. Hier ligt een aantal uitkijkpunten, dat bereikbaar is voor publiek. Uw accommodatie (logies en ontbijt) ligt nabij Main Viewpoint.

DAG 16-17: FISH RIVER CANYON- AUGRABIES FALLS NATIONAL PARK
 U reist naar Augrabies Falls National Park in Zuid Afrika. Hier heeft de Oranje rivier zich een weg gebaand door het graniet. De rivier stort zich 56 meter naar beneden en raast vervolgens 18 kilometer door een canyonachtige kloof. Rondom de waterval ligt een deel van het park waar u wandeltochten kunt maken. Er zijn diverse uitkijkpunten. U verblijft in het nationale park zelf (logies).

DAG 18: UPINGTON
U rijdt naar de luchthaven van Upington waar u de huurauto inlevert.


Wilt u meer weten of onderdelen van deze reis veranderen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan. 

Prijs
€ 1.900 - € 2.400 per persoon, op basis van een tweepersoonsbezetting 

Meerprijs voor een uitgebreide verzekering van de huurauto: € 140,- per persoon.  

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdag, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties, categorie huurauto en aantal volwassenen en eventueel kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten voor uw reis weten. Neemt u daarom contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis. 

Inclusief

 • autohuur met ophaal- en inleveradres de luchthaven van Upington. De auto is een Toyota Hilux Double Cab 4x4 (of gelijkwaardig). Het is voorzien van onder andere lange afstandstank, air compressor voor de bandendruk, 2e reserveband en bandenreparatie set. Bij de autohuur met standaard verzekering is inbegrepen onbeperkt aantal kilometers, 95% dekking in geval van diefstal of aanrijding, eigen risico van ZAR 15.000, luchthaven afleverkosten, contract en schoonmaak fee. De uitgebreide autoverzekering reduceert het eigen risico voor diefstal en aanrijding tot nul en dekt ook schade aan banden en voorruit.
 • extra's voor de huurauto, zoals grensoverschrijding met Namibië
 • accommodaties, maaltijden, eventuele activiteiten of excursies conform bovenstaande beschrijving
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden waardoor uw (aan)betaling is veilig gesteld
 • adequate ondersteuning als er zich lokaal onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreid documentatiepakket

Exclusief

 • intercontinentale en regionale vluchten 
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • excursies tenzij anders vermeld
 • entreegelden voor bezienswaardigheden, nationale parken en game reserves, tenzij anders vermeld
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Opmerkingen
Onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs- en koerswijzigingen.

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR