Luxe self drive door Namibië en Botswana

Met deze luxe self drive maakt u een bijzondere reis door Namibië en Botswana. Er is een grote afwisseling in safari-activiteiten tijdens deze reis: van zelf rijden tot game drives, bush walks, bootcruises onder leiding van ervaren rangers. U bezoekt onder andere Erindi en Etosha in Namibië. Absolute hoogtepunt is het afgelegen Linyanti in Botswana. U verblijft in luxe accommodaties. Speciaal is de houseboat waarmee u twee dagen over de Chobe rivier vaart. De luxe self drive reis eindigt in Zimbabwe bij de Victoria Falls.

HOOGTEPUNTEN VAN DE REIS
Erindi Game Reserve
Etosha National Park
Popa Falls
Mudumu National Park
Linyanti Reserve
Chobe
Victoria Falls

DAG 1: WINDHOEK
Op de luchthaven van Windhoek staat de huurauto (Nissan X-Trail 2x4 of gelijkwaardig) voor u klaar. U verblijft in een luxe kamer in een guesthouse in Windhoek op basis van logies en ontbijt.

DAG 2-3: WINDHOEK - ERINDI GAME RESERVE 
 U reist noordwaarts naar Erindi Game Reserve. Het gevarieerde landschap in dit wildreservaat is ideaal voor vele wilde diersoorten, waaronder leeuw, cheetah, luipaard, olifant, giraffe, nijlpaard, neushoorn en wilde hond. U maakt hier game drives: safari's in een open voertuig onder leiding van een ranger. De middag game drive duurt tot na zonsondergang. Deze night drives bieden u de kans om nachtdieren te spotten. De lodge is mooi gelegen met uitzicht op de waterpoel die 's avonds wordt verlicht. Vanaf de veranda kunt u wilde dieren zien die hun dorst komen lessen. Bij de prijs is inbegrepen: drie maaltijden per dag, middag thee en koffie met cake en twee game drives per dag, snacks en drankjes tijdens de game drives.

DAG 4-6: ERINDI GAME RESERVE - ETOSHA NATIONAL PARK
Etosha is het grootste wildpark van Namibië en heeft een enorme variatie aan wild. Etosha leent zich uitstekend voor safari's in de eigen huurauto, maar er kunnen ook game drives en night drives worden geboekt. De eerste nacht verblijft u in Etosha, in een luxe premier wa terhole chalet met direct uitzicht op de waterpoel. Vanaf uw eigen balkon kunt u de wilde dieren spotten! Ontbijt en diner zijn inbegrepen.

De volgende dag rijdt u naar het oosten van Etosha. U heeft de hele dag om wild spotten. U laat uw huurauto staan in een restcamp; een gids brengt u met een open safarivoertuig naar het luxe camp waar u twee nachten verblijft. Het kleinschalig camp heeft prachtig zicht op de zoutpan: adembenemende zonsopgang en zonondergang en intense stilte. U kunt hier heerlijk relaxen of game drives maken (niet inbegrepen). Inclusief ontbijt en diner.

DAG 7: ETOSHA NATIONAL PARK - NABIJ RUNDU
Een transfer brengt u naar uw huurauto. U rijdt verder richting Rundu. Uw accommodatie aan de Kavango rivier die de grens vormt met Angola. U verblijft in een chalet op de rivier! Ontbijt en diner zijn inbegrepen.

DAG 8-9: NABIJ RUNDU - POPA FALLS
 De reis zet zich voort richting de Caprivi . Uw accommodatie is gelegen nabij de Popa Falls. Dit zijn meer stroomversnellingen dan watervallen, maar zeer zeker de moeite waard. Uw luxe lodge is gelegen op de oevers van de Okavango rivier. Er worden diverse activiteiten aangeboden (niet inbegrepen): bootcruise om nijlpaarden, krokodillen en vogels te spotten, game drives in Mahango National Park, mokoro (traditionele kano) boottocht, vissen (o.a. tigerfish), bezoek aan cultureel dorp en spa-behandelingen. Inclusief ontbijt en diner.

DAG 10-11: POPA FALLS - MUDUMU NATIONAL PARK
U rijdt verder naar Mudumu National Park, een uitgestrekt gebied met de Kwando rivier als westelijke grens. In het park kunt u divers wild spotten zoals olifanten, kudu's, sable antilopen en buffels. Met wat geluk kunt u in de nattere delen de zeldzame sitatoenga moerasantilope zien. Uw luxe lodge is gelegen aan de Kwando rivier. U verblijft in een vrijstaande chaletkamer. Bij de prijs is inbegrepen per dag: drie maaltijden, twee safari-activiteiten (game drives in Mudumu, zonsondergang bootcruises over Kwando rivier, bush walks), lokale drankjes, wasservice en park fees.

DAG 12-14: MUDUMU NATIONAL PARK - LINYANTI
Dit is dé verrassing en het hoogtepunt van deze reis. U laat de huurauto achter en vaart met de boot de Kwando rivier af naar uw tented camp in Linyanti, Botswana! Deze afgelegen wildernis is vanuit Botswana moeilijk bereikbaar. Hier worden gasten van de weinige camps vrijwel allemaal ingevlogen. Linyanti trekt veel groot wild aan en staat bekend vanwege de wilde honden, buffels, leeuwen en olifanten.

 Uw kleinschalige camp bestaat uit acht ruime tenten met uitzicht over een permanente lagune van de Kwando rivier. Elke tent heeft een ensuite badkamer met een buiten douche. Vanaf de privé veranda geniet u van het uitzicht en van de geluiden van de bush.
Bij de prijs is inbegrepen per dag: drie maaltijden, twee safari-activiteiten (game drives, night drives, bush walks, bootsafari's), lokale drankjes, wasservice en park fees.

 

DAG 15: LINYANTI - KASANE / CHOBE NATIONAL PARK
Wild spottend op de boot, gaat u terug naar Namibië. U reist verder met de huurauto door de Caprivi-strook en rijdt naar Kasane in Botswana. Uw lodge is mooi gelegen aan de Chobe rivier.

DAG 16-17: HOUSEBOAT OVER CHOBE RIVIER
U levert de huurauto in. Vervolgens wordt u met een klein bootje naar de houseboat gebracht. De komende twee dagen vaart u hiermee over de Chobe rivier. Prachtig om vanaf het water het vele wild op de oever te zien drinken. Dit is een heerlijke, relaxte vorm van safari. Er zijn slechts vier hutten aan boord. Het personeel verwent u met verfrissende drankjes en smaakvolle gerechten. De gids neemt u regelmatig mee in een kleiner bootje (zgn. tender boat) om nog dichter bij het wild te komen.
 Bij de prijs is inbegrepen: maaltijden, lokale drankjes, personeel, brandstof, wild en vogels spotten, tender boat en park fees. 

DAG 18-19: CHOBE NATIONAL PARK - VICTORIA FALLS, ZIMBABWE
U wordt teruggebracht naar Kasane, waar een transfer voor u klaar staat naar Victoria Falls in Zimbabwe. Hier kunt u de indrukwekkende Victoria watervallen bekijken. Het kleinschalig hotel ligt op loopafstand van het centrum en de watervallen. U verblijft in een luxe suite op basis van logies en ontbijt.

DAG 20: VICTORIA FALLS
Op de dag van vertrek brengt een transfer u naar de luchthaven van Victoria Falls.


 

Wilt u meer weten of onderdelen van deze reis veranderen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.Prijsindicatie
€ 4.700 - € 5.900 per persoon, bij een tweepersoonsbezetting.    

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdag, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties, categorie huurauto en aantal volwassenen en eventueel kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten voor uw reis weten. Neemt u daarom contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis. 

Laagseizoen: december tm maart
Tussenseizoen: april tm juni en november
Hoogseizoen: juli tm oktober 

Inclusief

  • autohuur in categorie 7A (Nissan X-Trail 2x4 of gelijkwaardig). Bij de autohuur is inbegrepen onbeperkt aantal kilometers, W.A./B.A verzekering, C.D.W. verzekering, T.P. diefstal verzekering, P.A.I. verzekering, Dekking glas-, banden- en bodemschade, Contract fee, 1e extra bestuurder, luchthaven afleverkosten, lokale belastingen
  • transfers, accommodaties, maaltijden, drankjes, safari-activiteiten, wasservice, park fees conform reisschema

Exclusief

  • intercontinentale en regionale vluchten 
  • reis- en/of annuleringskostenverzekering
  • excursies tenzij anders vermeld
  • entreegelden voor bezienswaardigheden, nationale parken en game reserves, tenzij anders vermeld
  • overige maaltijden en drankjes
  • extra's tav de huurauto, zoals grensoverschrijding en international one way
  • kosten voor reisdocumenten, zoals visumkosten Zimbabwe
  • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Opmerkingen
Onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs- en koerswijzigingen.

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR