Botswana safari reis met verblijf in luxe lodges

Tijdens deze prachtige safari reis door Botswana bezoekt u o.a. de Victoria Watervallen in Zambia, Okavango Delta, Chobe National Park, Moremi Game Reserve en Makgadikgadi Pans in Botswana.
Deze lodge safari is een individuele safari reis, geen groepsreis. U kunt de safari op elk gewenst moment beginnen.

HOOGTEPUNTEN VAN DE SAFARI-REIS
Victoria Watervallen
Chobe National Park
Moremi Game Reserve
Okavango Delta
Makgadikgadi Pans

DAG 1-2:  VICTORIA WATERVALLEN
 Op de luchthaven van Livingstone in Zambia wordt u opgewacht voor een transfer naar uw lodge. Deze is prachtig gelegen op de oevers van de indrukwekkende Zambezi rivier, grenzend aan het Mosi-Oa-Tunya National Park. De lodge ligt slechts op 15 kilometer van de Victoria Watervallen .
2 nachten Waterberry Lodge inclusief ontbijt, lunch, diner, drankjes, wasservice, 2 activiteiten per dag waaronder tour naar Victoria Watervallen en entrance fee

DAG 3-4:  VICTORIA WATERVALLEN - CHOBE NATIONAL PARK
Na het ontbijt staat een transfer voor u klaar naar Kasane Forest Reserve in Botswana. De lodge ligt in het grensgebied tussen Botswana en Zimbabwe, een paar kilometer ten zuiden van Kasane. U verblijft twee nachten in een comfortabele safaritent met ensuite badkamerfaciliteiten. De lodge biedt een prachtig uitzicht op de grote waterpoel die vele olifanten en ander wild aantrekt. U maakt game drives in een open safari auto langs de Chobe rivier en in Chobe National Park . Tijdens bootcruises over de Chobe rivier ziet u het wild vanuit een ander perspectief.
Inbegrepen zijn: maaltijden, safari's in Chobe NP, bootcruises over Chobe rivier, night drives, park fees.
2 nachten Elephant Valley Lodge inclusief ontbijt, lunch, diner, park fees, safari-activiteiten

DAG 5-6:  CHOBE NATIONAL PARK - MOREMI GAME RESERVE
Na de ochtend safari wordt u naar de luchthaven van Kasane gebracht. Vervolgens gaat u met een klein vliegtuigje naar de lodge. Geniet u van het prachtige uitzicht! De lodge is gelegen in een groot privé concessie grenzend aan Moremi Game Reserve . De combinatie van water, open grasvlaktes en droge bush biedt uitstekende mogelijkheden voor het spotten van wild! Niet alleen in een open safari auto, maar ook in een mokoro (kano die met een lange paal wordt voortgeduwd), een motorboot of te voet tijdens een bush walk. Vanzelfsprekend onder leiding van professionele, deskundige gidsen!
U verblijft twee nachten in een luxe safaritent. Het privé deck biedt fantastisch uitzicht over de (water)vlakten. Inbegrepen zijn: maaltijden, game drives, mokoro- en motorboottochten, bush walks
2 nachten Kwara Camp inclusief ontbijt, lunch, diner, drankjes, park fees, wasservice, safari-activiteiten

DAG 7-8:  MOREMI GAME RESERVE - OKAVANGO DELTA
Na de ochtend safari vliegt u met een klein vliegtuigje naar de lodge gelegen in het hart van de Okavango Delta . Hier zijn alle grote roofdieren, buffels, giraffen, zebra's, wildebeesten en antilopen te zien. Nijlpaarden en krokodillen komen dieper in de lagune voor.
U verblijft twee nachten in een safaritent. De badkamer heeft geen dak, waardoor u kunt genieten van de prachtige Afrikaanse sterrenhemel. Een echte bush-ervaring! Inbegrepen: maaltijden, game drives, wandelsafari's en mokoroboottochten.
2 nachten Pom Pom Camp inclusief ontbijt, lunch, diner, drankjes, park fees, wasservice, safari-activiteiten

DAG 9-10:  OKAVANGO DELTA - MAKGADIKGADI PANS
 Na de ochtend activiteit vliegt naar de luchthaven van Maun. Hier staat een transfer voor u klaar die u naar het camp brengt. Het camp grenst aan Makgadikgadi National Park en ligt nabij Nxai Pan National Park. De lodge is gelegen aan de Boteti rivier, die recentelijk, na 15 jaar, weer water bevat. Vanuit het zwembad heeft u zicht op de waterhole, waar vaak wilde (woestijn)dieren komen drinken.
U verblijft twee nachten in een safaritent. Activiteiten zijn: wandeltochten en culturele activiteiten met een gids uit de lokale gemeenschap, game drives en wild spotten vanuit de drijvende hide.
2 nachten Meno a Kwena inclusief ontbijt, lunch, diner, drankjes, park fees, wasservice, activiteiten

DAG 11:  MAKGADIKGADI PANS - MAUN
Na de ochtend activiteit wordt u teruggebracht naar de luchthaven van Maun.


 

Wilt u meer weten of onderdelen van deze reis veranderen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.


 Wat is de Verantwoorde, Duurzame Reizen Bijdrage?

Het camp waarin u dag 9-10 verblijft:

De eigenaar runt het camp zelf. Hij streeft duurzame conservatie van wildlife na in nauwe samenwerking met de lokale gemeenschappen:

 • Het camp is gevestigd op grond van de lokale bevolking. Voor elk toerist wordt een bedrag aan de gemeenschap betaald
 • Medewerkers worden aangetrokken uit omringende dorpen. De eigenaar heeft een atelier opgezet bij de main gate waar lokale ambachtslieden hun werken kunnen maken en verkopen
 • Het camp heeft een open-deur-beleid om de lokale mensen aan te moedigen het camp te bezoeken en ervaringen op te doen met toerisme. Af en toe komen de chief en zijn vrouw op bezoek, hetgeen een hele happening is!
 • Het camp steunt de lokale lagere school met financiële middelen en materialen
 • Het camp ontvangt kinderen van de lokale school. Zij leren, onder leiding van een gids, over de flora, fauna en conservatie
 • Het camp vervoert de lokale school dansgroep van en naar locaties waar zij optreden
 • De eigenaar heeft het Water for Life Project opgezet. Vroeger was de Boteti rivier een belangrijke waterbron voor zebra’s die tussen de Makgadikgadi Pans en de Centrale Kalahari migreren. Sinds de jaren 1980 is de rivier grotendeels droog. Het camp pompt water in een waterpoel in de droge rivierbedding, waardoor het veel wild aantrekt. De waterpoel is sinds 2003 nog belangrijker geworden omdat de overheid een fence heeft opgetrokken aan de westzijde van Makgadikgadi NP. Dit om vee te beschermen tegen roofdieren. Maar de fence blokkeert ook het natuurlijke migratie pad van de zebra’s. De eigenaar van het camp is bezig daarom bezig om meerdere waterpoelen aan te leggen. Dit is een kostbare aangelegenheid omdat de pompen ‘olifant-proof’ moeten zijn. Tevens zal bij een waterpoel een community-based campsite worden opgezet. Hierdoor ontstaan werkgelegenheid en inkomsten voor de lokale bevolking.
Dit is slechts een reisonderdeel met een Fair Tourism bijdrage. Bij een beschrijving van uw persoonlijke reis op maat worden alle bijdragen beschreven.


Prijsindicatie
Vanaf € 4.000,- per persoon, bij een bezetting van twee personen.

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdag, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties en aantal volwassenen en eventueel kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten voor uw reis weten. Neemt u daarom contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis.

Laagseizoen: december tm maart
Tussenseizoen: april tm juni en november
Hoogseizoen: juli tm oktober

Inclusief

 • reisschema, transfers per auto, 4x4, boot en/of klein vliegtuigje, maaltijden, activiteiten en park fees zoals hierboven beschreven
 • adequate ondersteuning als er zich lokaal onverhoopt problemen voordoen
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • uitgebreid documentatiepakket

Exclusief

 • intercontinentale en regionale vluchten
  reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • kosten voor reisdocumenten
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien
 • belastingen en toeslagen die uitsluitend lokaal kunnen worden betaald 

Opmerkingen
Onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs- en koerswijzigingen

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR